18

Неравенството расте

преди 5 години

До Анонимен 17: Равенството е твърде разтегливо понятие. Това, което наистина ни е нужно е намаляване на социалното неравенство - ножицата между бедни и богати. Имаме милион и триста хиляди български граждани, които (по признание на министъра на финансите) са под прага на бедност.

17

ananio

преди 5 години

Не може да има равенство между мен и някой , който не може да си напише името.

16

Анонимен

преди 5 години

Смешници, кога ще разберете че равенство няма и никога не може да има?В природата виждаш ли някъде равенство? При животните равенство виждаш ли?Всичко е така природно заложено - един е по-умен, друг е по-силен, трети по-здрав и т.н.Айде стига с тия утопии ...Плоският данък е най-справедливото нещо на света. Взимаш 1000 лв. плащаш 100 лв, взимаш 10000 лв., плащаш 1000 лв. Къде точно е несправедливостта, прости тикви?

15

?

преди 5 години

водач на листата на Коалиция за България, тоест човека мисли в ляво избирателите му са от най-бедната прослойка. Нормално изказване. Жалко че не е балансирано а политически мотивирано.

14

Чудя се

преди 5 години

Кой е по професор,тоя ли или Гечо?

13

Ясъмпрост

преди 5 години

Еее сосипаа га тая държава. Тотална некадърност насекъде, а най-некадърните са на държавна заплатка.

12

Анонимен

преди 5 години

Плоският данък беше и по времето на соца. Що тогава не рипа "професорче"? Напълно справедлив данък - 10% за всички....

11

БПФ

преди 5 години

Ако направим прогресивен данък, тогава и малцината останали кадърни и поради това добре платени хора, ще си бият камшика от тая държава, това ли искаш професоре - и какъв просперитет ще градиш с ромове и неграмотници?Проблемът е в прослойките, които не плащат нищо, но само получават - държавни хрантутници и етнопapaзити. Нормално ли е един xъxpек цял живот да работи безработен или един ушо 20 години като си поразхожда шкембето, неплащайки никакви осигуровки, да се пенсионира с висока пенсия?

10

Анонимен

преди 5 години

след като и ромите се изнасят, значи несправедливостта е пълна!

9

Анонимен

преди 5 години

Kraino vreme e da obesim falshivite i lajlivite ikonomisti i finansisti...

8

бл.134 в Зап. парк

преди 5 години

Дреме ми , има 10 панелки в София .Сцепвам се да ям и пия . Обиколих света . Един път се живее , за това се бориха Левски и Ботев .Който нема пари да мре , така или иначе за него няма справедливост , няма полиция , здравеопазване , образование , програна 2020, супсидии, къщи за гости , млади булки .

7

Куранкев

преди 5 години

Погребалните хлипове на този самодоволен икономист ги слушам, откак ми побеля косата от Виденов.Не ми се връзват, все повече почиващите в Гърция и Турция, пътуващите в Испания и Италия,учещите в Германия и Холандия, работещите в Белгия и Франция,с такива набедени спецове, чиито прогнози са като тези на Кънчовия Галъп....

6

izh

преди 5 години

Аман от соцсчетоводителчета и пост соц телевизии. Между другото къде остана дипломат джепчийката? Напоследък нещо я игнорирахте в даването на съвети на българите. Не хубаво да режете бизнеса на другарчето, не се знае утре какви времена ще дойдат. Умната

5

Анонимен

преди 5 години

Ortodoksalni fashisti teroristi na lov za bg mladeji...

4

Анонимен

преди 5 години

До Гошо...***"Ти гледай на Новата, аз ше гледам към Битивито" - Туквун Туквунов

3

Иван Пешев

преди 5 години

Целта както обикновено е да се вземат пари от тези които ги изкарват почестен начин , без да са професори , депутати или чиновници , от т.нар. социално близки предприемачи няма да бъде взето нищо !!!

2

Гошо...Тъпото

преди 5 години

Плоския данък облагодетелства...аверите на банкянската тиква,тоест...едрият капитал;той с...дребните не работи.

1

Анонимен

преди 5 години

Toi i terorizama raste barzo....s tolkova amonieva selitra i dajdovna voda....