25

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 21Говоря за ситуацията в която имаш едни свободни 200к лева в банката и се чудиш какво да ги направиш. Ако купиш някакъв апартамент който да стои празен в дългосрочен план общо взето си запазваш стойността на парите без да спечелиш нещо, за активи говорим когато има риск, бизнес и т.н.

24

Анонимен

преди 4 години

Тия, които нямат пари за собствено жилище, могат дълго да обясняват какъв балон се задава, но на практика следва да се надяват единствено на пияни жени. Някой си от малък е опъвал жили да учи, да се реализира, да бачка... да има акъл! Да, той заслужава хубав собствен имот! И повечето го имат. Останалите, дето са гледали мачове, играли са карти и са си губили времето - какво очакват?!

23

Beden

преди 4 години

***! 180 000 лева за панел са по 850 лева вноска на месец. В едно средно статистическо семейство сметките за бтови нужди са мин.300 лева. Т.е за да си позволи жилище човек трябва да може да заделя по мин. 1150 лв на месец... следващите 30 години. Колкото искат анализаторите да говорят "хубав пазар" "много е благоприятно" "страхотно високо търсене" реалността е друга и хората го усещат!Лек ви ден!

22

Анонимен

преди 4 години

КОГАТО ПАЗАРЪТ Е ЗАТРУПАН С "ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ЖИЛИЩА", ЦЕНАТА ТРЯБВА ДА ПАДНЕИма дефицит на жилища след социализма и мафията се намести.

21

Анонимен

преди 4 години

Забравете за категории като чиста "пазарна икономика". Г-н Тръмп го доказа с решенията които наложи на американските софтуерни гиганти като гугъл, майкрософт и разни чипмейкъри. Чиста пазарна икономика има до ниво търговия на дребно и малки фирми. Нагоре е джунгла.

20

Анонимен

преди 4 години

Това следва от влизане в еврозоната и валутния борд с евра. Въпреки това от Асоциацията се надяват, че сме далеч от ситуация, характерна за големите европейски градове, където 75% от населението не може да си позволи да закупи собствено жилище. Няма държавен контрол върху цените и търговията в чужда валута както преди 1989 г. и хората не могат да купят собствено жилище.

19

Анонимен

преди 4 години

14, разбира се че имотът (не само инвест.) е актив! Категорично. Много примитивно е разбирането, че един актив следва да носи единствено пари. Повечето активи задоволяват различни потребности, а не носят директно пари. Примерно автомобилите в търговската фирма не носят директни пари, но са безусловен актив. Собственото жилище може да не ти носи директни пари, но ти спестява наема. Актив е та дрънка!

18

Анонимен

преди 4 години

КОГАТО ПАЗАРЪТ Е ЗАТРУПАН С "ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ЖИЛИЩА", ЦЕНАТА ТРЯБВА ДА ПАДНЕ- ТОВА КАЗВА ПАЗАРЪТ, А ЕВРОПА ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ У НАС ИМА ИМОТЕН ЦЕНОВИ БАЛОН.....

17

Анонимен

преди 4 години

София е строителна пирамида

16

Анонимен

преди 4 години

75% от населението не може да си позволи да закупи собствено жилище.

15

Анонимен

преди 4 години

София все повече заприличва на Лондон. Там има десетки хиляди хора , които не могат да си купят жилища и близо 10 000 жилища, които стоят празни и очакват повишаване на цените си, за да бъдат продадени- т.н. инвестиционно купуване.

14

Анонимен

преди 4 години

ЕЦБ свали лихвата, печати евра и българите остават без имоти. Всичко се изкупува от западни банки и спекуланти.

13

Анонимен

преди 4 години

При "инфлационната икономика" имотите само привидно са актив. Ако в началото имота е струвал X пари, а след 20 години струва X*5, с тези пари през 2040 година ще купиш подобно количество бира например. Задържане на стойност за разлика от книжните пари да, но актив не, освен ако не е стратегическа инвестиция.

12

Анонимен

преди 4 години

"" Цените на жилищата продължават да растат ... ""..................... каза изгладнелия брокер и потъна в мечти ...

11

Teo

преди 4 години

За съжаление търговията няма нищо общо с морала. Има ли интерес, има и търговия. Влоговете са за наивните. При 2% лихва и 5% инфлация колко ти е печалбата? А когато вложиш в имот, дадеш го под наем, ипотекираш го и вземеш друг имот, който също дадеш под наем и вече въртележката се завърта. Отделно като се налеят и малко мръсни пари и лека-полека рентиерите живеят на гърба на нормалните хора. Това не е от сега, това е отдавна и в "добрия" запад отдавна е така!

10

Анонимен

преди 4 години

Язека, всичко което в икономически смисъл е "актив" в дългосрочен план единствено повишава цената си. Така е при инфлационния тип икономика обслужвана с книжни пари. В дългосрочен план жилищата единствено поскъпват, което е безспорен факт.

9

Анонимен

преди 4 години

Цените растат от спекуланти като Цветанов и Цачева с 10 апартамента. Държавата е изоставила всичко на софийските спекуланти и мафията.

8

Шопо

преди 4 години

Да,бе ! Хората намаляват,цените растат !!! Жми градо ...

7

Язека

преди 4 години

Активи, които само повишават цената си се наричат от икономистите "балон"...и той все някога се пука. Ще видим този феномен и при жилищата с това презастрояване, но за повечето закупили си ги над 500 EUR метъра, чуството ще е болезнено.

6

Анонимен

преди 4 години

"сме далеч от ситуация, характерна за големите европейски градове, където 75% от населението не може да си позволи да закупи собствено жилище"Как да не сме "далеч от ситуацията", когато едно домакинство с 2000 лева доход и деца плаща 1000 за храна, 400 за сметки, другото за непредвидени и нерегулярни разходи. Далеч са от ситуацията тия с наследени жилища или значително по-висок доход в домакинството.