30

malart

преди 4 години

Какъв е законът в такива случаи? Обещава, че повече няма да прави така?

29

Стопанин на куче

преди 4 години

Няма закони , няма регистър за кучетата, няма кой да следи дали се разхождат с намордници и строги поводи. Трябва да има контрол няма значение как си се сдобил с кучето от магазин или от познат. Трябва веднага да се чипират и запише в община, а и данъкът е 25 лв. Кучетата не са виновни а стопаните. Кучето е като дете както го научиш така ще се държи.

28

ДртПрч

преди 4 години

"Животното е собственост на 22-годишен младеж, който го е оставил за отглеждане при баба си и дядо си."Тоя даже не може сам да си гледа кучето.

27

123

преди 4 години

Кучето се евтаназира, а собственикът плаща 500 000 лв щети... в някоя нормална страна.

26

Анонимен

преди 4 години

Хората които си взимат такива породи са комплексари. По този начин казват вижте кой съм голямата работа, и никой нищо не може да ми направи. Те не мога себеси да гледат камо ли да възпитават куче което е в пъти по умно от стопанина си.

25

Анонимен

преди 4 години

Мен лично ме е нападало куче от тази порода и то три пъти. Кучето е едно и също играло е с моето но в един момент даде на късо и ни се на хвърли без причина. И така вече пет години се разхождаме със страх и не можем да се разберем със собствениците на кучето. Преди 3 месеца го беше пуснал помолихме го да го върже да минем спокойно с нашето куче и той отказа. Е тогава ми кипна и се обадих на полицията, и познайте нищо не направиха. Но другият път няма да му се размине.

24

Анонимен

преди 4 години

Куче под 5 кг не е куче...Не е чак толкова сложно да се отглежда куче в къщи, но изисква всеки ден да го разхождаш поне по два пъти, а не всеки може да не може да мръдне за няколко дни някъде другаде без кучето. Дого аржентино е разкошно куче, но трябва много да се внимава с възпитанието му, за да няма проблеми с други хора. То и с другите кучета е така.

23

А-а-а

преди 4 години

Аман. Не се живее в България. Треперя всеки миг за децата си. То бойни "домашни любимци", то улични кучета и котки, то кърлежи, то тении, то луди, пияни, дрогирани зад волана и не само, навсякъде се пуши ... Не играйте в пясъка, не ходете в тревата, не стойте под дървото, стойте близо, че има кучета наоколо ... Политиците се правят на алтави, за да тече парата. Ами айде самолета с еднопосочен билет ... Писна ми ...

22

Американ

преди 4 години

В условията на българската темерутщина кучета над 5 килограма тегло трябва да са забранени.

21

Анонимен

преди 4 години

Хора, разберете едно! Няма бойни породи кучета. Кучето е такова каквото ТИ сам създадеш. То само иска да ти е вярно и по този начин прави каквото си го научил. То иска да угоди на господаря си и дори в огън ще влезе и изгори. Друг е въпросът, че "господарят" е с къса чучура и избива комплекси.За средните и едрите породи трябва да се минава на психотест, според мен. Да нещо като "разрешително" за носене на оръжие. Защото кучето може да е опасно оръжие в ръцете на въпросният ***!

20

Анонимен

преди 4 години

Само човек с комплекси може да си вземе такъв звяр....

19

Анонимен

преди 4 години

За да отглеждаш куче е необходима не само отговорност, но и култура.Според мен, това куче не е било просто изведено на улицата, а е било оставено да се разхожда свободно.Защо е нападнало жената, един Бог знае. Възможни са много причини. Виновен е и гл..у..пакът, който иска да има елитно куче, но някой друг да му го гледа. виновни са и бабата и дядото, защото не са се погрижили това опасно животно да бъде вързано или да е с намордник.

18

Анонимен

преди 4 години

Не съм кой знае какъв специалист, до момента съм имал 4 кучета, но едно знам със сигурност. Характерът на животното копира този на стопанина. Ако той е бклк, то и кучето е опасно. Според мен отглеждането на потенциално опасни породи кучета трябва да се разрешава при специален режим, след психотест на стопанина - като при оръжието; високи такси; категорична забрана да се извежда без намордник и жестоки глоби при неспазване.

17

Анонимен

преди 4 години

Истината е, че да гледаш куче е голяма отговорност. Понякога на човек му писва от злобни забележки по повод на кучето му, и може да направи голяма беля. В слчуая не е много ясно какво точно е станало. Би трябвало бабата и дядото да го водят вързано и с намордник, защото едва ли могат да се справят с него. Малко е информацията в новината.

16

Анонимен

преди 4 години

Какво отношение към инцидента има собственика, при положение, че не е присъствал а е оставил кучето на баба си и дядо си?!Първо собственика явно не е поверил опасно животно на хора способни да осигурят безопасност на околните.Самите баба и дядо, са извели опасно животно без намордник и без друго достатъчно обезопасяване.Собственика и хората поели отговорността за опасното животно са съзнателни същества. Очакваме от тях да носят отговорност за действията и бездействията си.

15

Бау

преди 4 години

До Човек на годинатаЕдинствено собственика е отговорен, никой друг. Догото трябва да е винаги плътно до него, на къс повод и като го погледне накриво собственика, да се напикава от страх. Така се гледат бойни породи

14

Ветеринар

преди 4 години

Малки комплексарчета, които още гащите не могат да си вдигнат без мама просто няма как да възпитат куче. И пинчер да си вземат, пак ще хапе и ще ги прави смешни. Възпитанието на куче изсква силен характер и повече от всичко - дисциплина и последователност. То не е само да се снимаш за фейса колко яко куче имаш

13

Анонимен

преди 4 години

Кастриране на собственика

12

Чикън

преди 4 години

Типично. Млад умник да стопанисва куче бойна порода без много грижи и отговорност. Такива са хиляди вземете мерки. Акъл няма да им налеете, но разкрайте кучетата им.

11

Човек на годината

преди 4 години

Друго типично нещо за балгария - като стане някоя типична за страната беля, отвсякъде валят дебилни предложения какво да се направи. Както и в коментарите ви, които чета - да се накаже собственика. Какво отношение към инцидента има собственика, при положение, че не е присъствал а е оставил кучето на баба си и дядо си?!