142

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 124България фалира при Луканов а не при Живков. Луканов направи пазарна икономика, банките изтеглиха заеми но не можаха да ги върнат след като МВФ им поиска огромни лихви и остана само държавата но МВФ поиска висока лихва и от България за да я ликвидира.

141

Анонимен

преди 4 години

ъ това повишение не покрива инфлацията дори, ток, вода ,пано, съответно и храната всичко скача...

140

ББ

преди 4 години

На печелившите честито, гладу... ъъъ... гласувайте пак за мен и да почерпите!

139

Анонимен

преди 4 години

През 1950 година БКП-то присвои пенсионния фонд и с него плати съветската окупация на България. По днешни изчисления около 140 милиарда лева. От тогава няма ни пенсионен фонд ни нормални пенсии.

138

До 124

преди 4 години

В момента България произвежда много повече отколкото при БКП, другарю! То въобще да правиш нещо за да отбиваш номера, може ли да се нарече производство? Защо имаше режим на тока при БКП? Защото ел. енергията беше единствения бг продукт който някой беше готов да купува извън СИВ.

137

Анонимен

преди 4 години

социална пенсия 65евро... мисля, че и в Африка дават повече... много крадци, малко работещи

136

Анонимен

преди 4 години

Най-манипулативния пример за цени през годините е електрониката, която по цял свят поевтинява най-бързо. Какво като телевизор някакъв е струвал 1500 лева преди "сто" години? То и LED телевизорите допреди няколко години гонеха доста хиляди лева цена, а сега поетиняха много. Билет за градски транспорт беше 6 ст., а сега е 1,60 лева в София. Колко билета мога да си купя с една средна заплата? 1984 година средната заплата е 207 лева, т.е. през това са 3456 билета, които сега мога да купя с 5529 лв.

135

Анонимен реалист

преди 4 години

Браво,социалната скача с "невероятните" 7 лв.Минималната с цели 11 лв.Трагичното е че никога не са давани повече.

134

Анонимен

преди 4 години

До ИстинатаПри пазара всички се струпаха в София, няма жилища и училища и всичко се бетонира и задръствания и обгазяване.

133

Анонимен

преди 4 години

Касиерка във Фантастико взима 1200 лв, сервитьорка в Хепи 1500 лв

132

Анонимен

преди 4 години

До 129 Как няма работа като при 8% роми в България безработицата сега е 5%Ти чуваш ли се .В момента тези дето чистят улиците и събират кофите в София получават 700 лева без да имат и средно образование

131

Анонимен

преди 4 години

До АнонименНали много произвеждахме преди 1989Е а сега няма население и държавата е още по-зле

130

Анонимен

преди 4 години

До ИстинатаПри БКП такова животно като покупателна способност няма! В едно изцяло контролира икономика и въобще общество, парите са просто купони - отиваш в магазина и си купуваш това което партията е решила, че трябва да си купиш, купуваш си жилище, но там където партията реши, купуваш си автомобил, но когато и каквато партия реши. И да си имал милиарди по времето на БКП, ти просто няма какво да си купиш с тях другарю!

129

Анонимен

преди 4 години

Аз живея с 5 лева на ден - леща, боб, леща, боб, хляба си го правя на сухари, с останалите пари от пенсията обикалям Европа

128

Анонимен

преди 4 години

До BsbsМВР ги снима и вкарва в затворите.

127

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 124Нали много произвеждахме преди 1989 година и затова я докарахме до фалита. Андрейчо Луканов официално обяви по телевизията че България банкрутира. Преди този фалит имаше още 2-3 скрити фалита когато обираха златото от резерва и го носеха на съветските си другари за бог да прости.

126

дам

преди 4 години

Сравнението с Мадуро е много точно и затова Нинова и Радев си го подкрепят.Купонна система, опашки за бензин, режим на тока ...Хванала ги е носталгията и българските комунисти като гледат какво се случва във Венецуела.Кой не си мечтае за 5 долара месечна заплата и да не го пускат да напусне страната си и да пазят хората с калашници

125

Анонимен

преди 4 години

Всяка валута се обезценява. Един американски долар от около 1980 година има покупателната способност на няколко сегашни американски долара сега, примерно на 4, 5, 6, 7, ... долара. Много е смешно твърдението, получавал си 100 долара заплата преди 50-60 години защо сега искаш пенсия над 200 долара?!!! В България няма натрупване на вноски за пенсия и няма никакво значение каква е била средната заплата преди години и каква е сега.

124

Анонимен

преди 4 години

До До 114Капиталистите нямат интерес от работна ръка и вкарват машини и няма пари за пенсии.

123

Анонимен

преди 4 години

До АнонименВ нета има цените на много неща през 1989 годинаТелевизор 21 инча е струвал 900 лева тогавашни или 4 месеца заплата след 2009 г. вкараха машини и компютри и няма работа за хората и останаха без пенсии и са на 0 лева заплата или пенсия