14

Анонимен

преди 4 години

Пълни глупости Стара сграда която няма защита и е необходимо да има отдавна ще отнесена от някоя светкавица и нямаше да се нарича Стара сграда.

13

Анонимен

преди 4 години

В нашия квартал не съм виждал блок без мълниезащита, друг е въпросът че трябва високите сгради да са по добре подсигурени, обикновено на тях си слагат техниката операторите, а те си пазят техниката, и се подсилват допълнително. А и нормално именно те поемат мълниите.

12

шматка

преди 4 години

Пълни глупости изречени от експерт.По селата няма гръмоотводи защото мълниите се поемат от проводниците на енергото.Проблема е че се строят все повече високи къщи които са доста над уличната елмрежа.Който има пари за къща на 3 етажа ще изкара още 100лв за една арматура над покрива.Не всявайте всеобща паника.

11

Анонимен

преди 4 години

Проблема е че при разразяване на буря облаците слизат на много малка височина. Които са виждали онези бури знаят че светкавиците бяха на голяма височина докато в днешно време светкавиците са почти до земята. Природата се промени както и светкаваиците. Дано на никой не му се случи да го удари светкавица най вече дома му. Тази природна стихия е най страшната от всички други познати стихии. Хубавото е че светкавици поразяват много рядко но пораженията им са страшни.

10

До 12

преди 4 години

Принципа е изключително ***, но и 100% защита няма!

9

Анонимен

преди 4 години

Да задължат всички да си сложат обаче да струва много евтино. Все пак това е нещо много просто - една пръчка и една дебела шина. Не е Rocket science.

8

Анонимен

преди 4 години

Брутални лъжи, всяване на паника и евтини сензации - вие сте срам! Напротив жертвите на природни бедствия в частност бури нямаляват ежегодно. Вероятността да ви удари мълния вас или къщата ви е изключително малка, но ако все пак имате подобни страхове има застраховки. Лична отговорност на всеки е да си монтира гръмоотвод, разбира се ако сам прецени, че има нужда от което - за каква държава въобще става въпрос, простотии и разтягане на ластици!

7

Анонимен

преди 4 години

Това, което предлага 5 е разумно.Защо да не притиснем депутатите от нашите райони да пледират за такава мярка? Сега поне могат да се взимат пари от европейските фондове.

6

До Анонимен 6

преди 4 години

Вие пишете на шега, но ми се случи да видя и друго чудо. Клошари бяха си палили огън посред лято до контейнерите за смет и така беше пламнало едно от растящите на улицата дървета. Пламъците стигаха на височина до четвъртия етаж и добре, че вятърът духаше в западна посока, защото ако беше южен, пламъците щяха да нахлуят през отворените прозорци и да пламнат пердетата. Не всички се бяха събудили веднага.Така че, моли Бога да те пази. Никой не знае откъде ще връхлети беда.

5

Старите жил. сгради

преди 4 години

си имаха чудесни, стабилни гръмоотводи с медни жици. Ромите изпокрадоха жиците. Елате да видите как от покрива на комшиите стърчат две кухи метални пръчки, защото имаха два гръмоотвода! Онези отрязали отдолу и измъкнали жиците.Сега тези съседи се карат - едни искат веднага да се сложи нов гръмоотвод, защото *** метални пръчки ще привличат мълнии, но на други не им се дават пари и твърдят, че нямало опасност, защото двете съседни сгради имали гръмоотводи в изправност.

4

Анонимен

преди 4 години

Нужни са репресивни мерки, за да бъдат накарани собствениците да си сложат гръмоотводи, защото ако пламне нечия къща, вятърът бързо може да отнесе пламъците към имота на друг собственик, който няма вина и не е бил безотговорен!

3

Анонимен

преди 4 години

Ясно е, че повечето хора нямат достатъчно акъл или отговорност, за да защитят сами себе си и собствеността си.Затова общините трябва да дадат кратки срокове за поставяне на гръмоотводи и после да налагат тежки глоби. Ако някой се оплаква, че не му е по джоба, общината да постави мълниезащитно съоръжение, а после собственикът да си го изплати на вноски, с лихвите. Ако е толкова беден, че не може и да изплаща, Общината ще стане сънаследник на имота му.Незаконните коптори да се събарят.

2

zeus

преди 4 години

Сега очаквам закон всички да са задължени да сложат гръмоотвод за много кинти, купен от "наша" фирма ;)

1

Пич с москвич

преди 4 години

Ми да си сложат , бе ! И затова ли е виновен Бойко Борисов и ГЕРБ ?!?! ТЕ някакви НЕзаинтересовани. Не им дреме. Обаче когато стане белята ... Не дай си Боже ! И започва ГОЛЯМ РЕВ по всички възможни медии !!! ... Нямат застраховки. Нямат един *** ГРЪМООТВОД. Обаче да РЕВАТ могат ... ?!?!