75

Анонимен

преди 4 години

"тюрксо-аварски език"Да, ама не. Сума лингвистични изследвания категорично опровергават тази теза. Българският има доказателства за билингва - смесване на два езика, като се ползва лексиката и на двата. "Славянската" част е на лице, но другата определено не е тюркска.

74

753

преди 4 години

До АнонимендогаДки

73

Анонимен

преди 4 години

Само догатки и измислици за Спартак

72

753

преди 4 години

До АнонименНаблизо до родното село на баба ми по майчина линия са намерени плочки с пицмо, датирани към 5-тото хилядолетие преди новото летоброене. Прочети в дир.бг: Траките измислили първата азбука: Български плочки с надписи са най-древното писмо на света, твърди американски учен. Пишете си каквото искате, аз съм потомка на траките по майчина линия. И тези плочки се съхраняват във Врачанския археологически музей.

71

Анонимен

преди 4 години

Ако това е азбука по-стaра и от тази на шумерите, кога и къде се е случил потопът и със какви букви е записан ?

70

Анонимен

преди 4 години

Няма прагърци, праримляни и подобни коптската азбука е старата БОГАРСКА азбука завещана ни 4000-5000 години преди солунските братя. Така и до днес си остава БОГАРСКИ диалект какво е БОГ+АРИ дано да знаете. Днес при нас тази азбука е известна като кирилицата Надписът от Карaново доказва, че това е най-старата писменост в света . А пък има дори хипотези, че това е писменост на 43 000 години обаче никой от официална наука няма интерес да го докаже.

69

Анонимен

преди 4 години

И последно остава въпросът, кое e по-старото кирилицата коптицата или глаголицата. Бре тия гърци бре минавали и раздавали азбуки ама като идеш някъде на гръцки тия надписи не могат да се четат, дето са на коптски. Обаче всеки българин може да ги разчете.

68

Анонимен

преди 4 години

Погледни коптската азбука, да ти прилича на нещо ? Cам съди какво са извършили елините тука вече е делото на Климент да подмени двете азбуки. А колко стар народ сме и откъде египтяните имат тая азбука, щото гърците ще ти кажат, че и туй е елинската азбука.

67

Анонимен

преди 4 години

Каква тайна искаш по-голяма, чети надолу елинската култура и писменост си е наша. Рим е трябвало да заличи цял народ, кой може да надигне глас някой селянин неграмотен няма да иде, но начетен болярин може. Не виждаш ли разлика между глаголицата и кирилицата Елинската писменсот е старата беласкийска писменост. Така е като си невежа как да прозреш истината Тоя знак на еврото отде е свит ? Византийските свещеници са проповядвали на латински и не са постигнали нищо.

66

Анонимен

преди 4 години

Е давай я тази тайна де. Тогава се е знаело и за произхода и наследственото право на Българските царе да владеят земите. В кореспонденцията на Борис с папата има намеци, но както обикновено липсващи и унищожени са важни неща. Но това е сегашен проблем. Който трябва знае. Не случайно папа прави литургии в София, на точно определени места. Между другото и двете свързани с отпор срещу Католицизма. Едното с слово, другото с меч

65

Анонимен

преди 4 години

Тези царе са издънки на два рода Дуло и Вокил при Дуло винаги живеем добре и се разширяваме или сме в мир при Вокил почват войни и дрязги и все губим. Плана на Византия е бил със християнсвото да се подмени всичко и да се напише с нови букви тотално изтриване на родовата памет.

64

Анонимен

преди 4 години

Глаголицата не е истинската азбука тука е скрита много голяма тайна, която болярите са знаели за нашия произход Някой подменя тая азбука за дь не се узнае кои сме затова ги убиват те не просто ги убиватр но ги убиват с най-далечните им роднини. Тайна толкова голяма, че е можело да разклати Византийската империя.

63

Анонимен

преди 4 години

Глаголицата е уникална и с дълбока символика, за това е и графично сложна. Вероятно плана на Визнатия е бил, от нейните школи да излизат и ученици и книги. Но, големия труд е, да се създаде матрица за звуковете, от наречие което се оказва пряко адаптивно към Българския. И другото е да се определят изписването и правилата на тези звукове. И да не се забравя, че основната им мисия е била срещу латинизирането. В последствие при кирилицата имаме само заместване на вече дефинирани думи с нови букви.

62

Анонимен

преди 4 години

Съгласен съм отново с коментара ти.И с факти доказваш тезата си. Идеята в коментара бе, не етническия грък (данайци примерно), а елитарната кастова прослойка, разписала купчина трудове на йонийско наречие с финикийски букви, и оставила в Европейския мисловен модел, външната красота (за сметка на същността) като култ. Не възприемем идеята за разни маси дошли от някъде и завладели местни културни народи. По скоро кастово са се диференцирали, в предвид новите имперски условия.

61

Анонимен

преди 4 години

Чичото на Кирил и Методий, Теоктист е бил на служба при главния министър на императора. Дали биха сложили българин на такава служба не е ясно, баща им умира рано. Методий е управител на административна област, Кирил е пращан при сарацините в Багдатският халифат. Целият им живот е преминал в служба на Византия те написват глаголицатар но Климент я подменя това става повод за избиване на болярите търсели са да намерят кой праща Климент да донесе истинската азбука.

60

Богомил

преди 4 години

До Анонимен 56Никифор например е бил арабин, не грък. Гърците обичат да си присвояват чуждото/за последно с измама взеха над 300 милиарда/. Те си присвояват името на тракийското племе "сели", които са пазители на храма на Зевс в Додона, защото е престижно.Така, че "елините" не са гърци.Както и името "славини", което руснаците си присвояват, благодарение на българския език, върху чиято лексика е създаден преди 200г. днешният книжовен руски език. Само гетите/готите/, днес българите са славяни

59

Траколог

преди 4 години

Ако искаш да опитомиш Велик народ, народа на Първата Човешка Цивилизация, народа на Първите Хора на Земята - трябва да го НАКАРАШ ДА СИ ЗАБРАВИ ИСТОРИЯТА и да си помисли, че е малък народец, съставен от степни конярчета, шепа тракийци без писменост и малоумно море от диваци славяни... Е ,да - ама не !

58

Анонимен

преди 4 години

Траколог, пък го дразни понятието траки.А че ти е каша в главата, потвърждавам и аз.Не е за умовете, а за духовност е, новото препятствие дето иде. Ама така, както си структуриран, няма да разбереш.Ходи почивай, че мисловните конструкции, без духовен ориентир са лабиринт, и много енергия гълтат.

57

Траколог

преди 4 години

Скоро тръбите ще засвирят Сбор под знамената и всеки трябва да бъде готов за последния бой - на умовете; за последната - мирогледова битка; за последната крачка на човешкия род -от духовност, към мисловност. Но когато е имало българи, беласки, траките не са съществували дори в умовете на хората. В зората на човечество, преди много хиляди години, на друго място, Българският мироглед се е наричал Балкхара. Заради него, дедите ни са се наричали балкхари.

56

Траколог

преди 4 години

До БогомилВ твоята глава са натрупани само глупости и лъжи от стотици години, между другото христянското учение и християнската догма са две различни неща Това не се е харесвало на Римо-юдейската църква и за туй са затрили и Богомилите туй e трябва да избираш между християнство и аврамитски ортодокс.