52

firebg

преди 4 години

Трагично наистина!

51

R

преди 4 години

До До 47Пишете пълни глупости, господине. Никога, абсолютно никога автобусите за Панчарево не са имали интервал от 5 минути.

50

Панчарец

преди 4 години

Кметът на Панчарево не прави нищо за селото, освеен да богатее о т рушвети,трябва да го изгонииим на всяка цена,дупки по улиците,разбити тротоари мърсотия

49

времена...

преди 4 години

Доста отдавна още когато пътя беше от павета и автобусите се изчакваха за да се разминат по стария мост,на площадчето на спирката на Панчарево от едната страна имаше плод и зеленчук,мекичарница месарница и бакалия.От другата страна покрай езерото имаше лятно кино,бръснарница,книжарница,сладкарница и ресторант Сини вир.И беше по-хубаво и уютно,по-истинско.След построяването на "културния дом" и разширяването на пътя всичко това изчезна и мястото опустя.А сега се и замърси.

48

Кметът на Панчарево

преди 4 години

Даа кметът разреши тези грозни сгради срещу огромен подкуп и скри изгледа на лозенската планина

47

Анонимен

преди 4 години

Районната администрация на Панчарево и лично кмета да каже на кой са трите четириетажни постройки точно на брега на езерото срещу някогашния културен дом? Постройки точно на завой,закриваш прекрасната панорама към езерото и Лозенската планина,стои като паметник на алчността и глупостта,и отходните му води ...право в езерото.Кой и защо разреши това безумие.

46

До До 47

преди 4 години

Сам казваш, че е имало "разписание във вида от еди-какъв си до друг до друг час, на 5 минути."В коментар 42 си написал: "...Панчарево е излетен район за софиянци, както и Витоша и затова автобусите бяха на 5 мину...".Няма да споря, тъй като едва ли можем да покажем снимка на спирка от онова време с разписание. Възможно е в някакъв часови интервал за определени линии и дни да е било така. Но от това не следва, че едно време автобусите 1-ца са били на "5 минути", както си коментирал вече.

45

До 47

преди 4 години

На спирките имаше разписание на автобусите във вида от еди-какъв си час до друг час, на 5 минути. Това не е генерализиране, а факт. И да, чакаше се. Редовно не можех да се кача на претъпканата единица и чаках следващата. Сега са нарядко и празни автобусите и то от малките, а не дългите Икаруси от преди 1991 година.

44

До 42

преди 4 години

Е, аз съм с малко по-млад и не твърдя, че пътувам от 60 години по този маршрут, но си спомням за времето прекарано в чакане по спирките на автобусите за Витоша, така и за тези до Кокаляне. Като ученици редовно ходехме за риба по Искъра. Да, автобусите бяха препълнени, особено за качващите се някъде по маршрута, но генерализирането на твърдението за "интервал през 5 мин" е малко пресилено. Това се правеше в неделите, при голяма навалица и за определено време, като се пускаха извънредни автобуси.

43

Край

преди 4 години

Така е защото сега в София се полива с питейна вода от чешмите - което принципно е забранено но Фандъкова иска да е мила на всички и не желае да налага санкции и да управлява града. Интересуват я само бюджета на София и фондовете.

42

Олег

преди 4 години

До До ОлегНе съм изобщо от Западна България. Имам си наблюдения. 1. Няма как единствения път без задръствания към София да е през Бистрица и пътникът да е принуден да го ползва само с такси, което обикновено за да дойде до Панчарево се бута в задръстването. 2. Бистрица има 30 магазина, а Панчарево 3 или 4.3. В Панчарево хората са ужасно подтиснати и цари някаква супер меланхолия

41

До Олег

преди 4 години

Ама кажи си, че си от село Бистрица, което преди години беше център на района, към който влизаше и Панчарево, а сега е обратното - Бистрица е към Панчарево. Давай, плюй по Панчарево, за да ти олекне!

40

Олег

преди 4 години

До До ОлегАма как е било преди не ме интересува. ВЪпростър е да се види как е сега и как трябва да се промени за да бъде по-добре!Основен проблем е, че с. Панчарево и Кокаляне са по-изостанли от Герман, Бистрица. Основен проблем е, че не се използва пътя от Панчарево през Бистрица от никакъв градски транспорт. Проблем е, че *** в Панчарево се заливат с литри алкохол по цял ден и цари в селото атмосфера от нещастни хора.

39

До Олег

преди 4 години

Още по-преди това автобусите тръгваха от друго място, а не от Гео Милев. Аз примерно съм ползвал автостанцията, която преди много години беше между Александър Невски, Народното събрание и Университета и единицата тръгваше от там. Не се мъчи, от над 60 години пътувам редовно по този маршрут и ми е смешно, че някои си мислят, че животът започва с тяхното раждане преди няколко години. Още от преди 1944 година, Панчарево е излетен район за софиянци, както и Витоша и затова автобусите бяха на 5 мину

38

До Олег

преди 4 години

Момче младо, ащо си мислиш, че това което е сега, е било и преди?! Маршрутите на автобисте 1 и 2 се изменяха през годините няколко пъти и да, сега е така, някои единици се качват до Кокаляне. Преди това, имае един автобус, двойка, който от Кокалянските ханчета се качваше до центъра на Кокаляне и слизаше долу, което беше по-добрият вариант от сега, защото автобуса беше пригоден и зимата да катери баира, с което единиците обикновено се затрудняват. Още по-преди това имаше двойка от Гео Милев, а

37

Олег

преди 4 години

До Анонимен 37Абе как да няма никой бе! В деня на изборите пращеше от коли по заведенията и на банята.

36

Олег

преди 4 години

До До ОлегИма два вида 1-ци - едните са с маршрут "Автостанция Гео Милев - с. Кокаляне", а другите "автостанция Гео Милев - Кокалянско Ханче"Затова се бъркаш.

35

Още един стар софиян

преди 4 години

До ,,старият софиянец" -Аз съм на 71г.Явно този от ,,СОФЕТО" или е невръстен или е дошъл по късно в София.Имаме място от 1956 вдясно от стената-/Буков дол,Пасарел/ а през 70 те , баща ми направи и виличка /имаше лимит на квадратурата Помня как беше /Сега до Пасарел пътува само тройката през около час, но маршрутките за Самоков са през 30 минути до 21"30 ч,и спират където поискаш. ...Помня и с какъв енусиазъм се javascript:facebookLogin(true);копаеше на ръка плавателният канал от мъже,жени и хора не хващали лопата ,но задълже

34

Анонимен

преди 4 години

То да беше само Панчаревското езеро. Целият район от езерото нагоре по реката преди години беше прекрасно място за излет, а сега широките над 3 метра алеи вече ги няма. Всичко е обрасло - бурени и храсталаци. Преди беше гъмжило от хора, сега няма никой, а там е най-чистия въздух в близост до София. Сега отиват с колите си до двата басейна на Самоковско шосе, запушват шосето отстрани, като паркират направилно и толкова.

33

До Олег

преди 4 години

От сайта на градска мобилност, разписание на единицата в делник.От Гео Милев тръгват в 07:21, следващия в 08:01, следващият в 08:41, т.е. на 40 минути, но има и на 12 минути 06:28, 06:40, 06:52. Какви 15 минути? През деня след 8:41 до към 16:00 е на 14-38 минути. Най-ранните автобуси са по-редовни от обедните.