8

Биохимик

преди 4 години

Инсулинът е анаболитен хормон и активира синтеза на въглехидрати (гликоген) и мазнини (триацилглицероли и холестерол). Неговата секреция се стимулира след хранене с въглехидрати (при хипергликемия). Високата секреция на инсулин води до напълняване.

7

Още нещо от липазата

преди 4 години

Естествено редуцирането на нивата на инсулина не означава, че пак може да се тъпчете :D Освен това в статията е казано да се увеличи консумацията на белтъци и да се намали тази на въглехидрати, което няма да има съществен ефект върху секрецията на инсулин. По-добре е да проучите кетогенната диета, при която се консумират около 85% мазнини, 10% белтъци и 5% въглехидрати (Не си спомням точно процентите). Но за отслабването винаги важи правилото да ядеш по-малко отколкото изразходваш.

6

Анонимен

преди 4 години

*** скептицизма... Има един ензим дет са вика Хормон-сензитивна липаза. Инсулинът, аджеба, е хормон, който в случая се явява инхибитор на дадения ензим (Добрутру сватя! Може и да сте чували, че инсулинът е главният анаболите хормон, а липазата е катаболитен ензим). Ролята на тая липаза е да мобилизира натрупаните мазнини и да ги използва за енергия, когато е необходимо. Оттук следва, че инсулинът възпрепятства изразходването на натрупаните мазнини и благоприятства натрупването на нови.

5

Анонимен

преди 4 години

Пак да питам тук "знаещите" слепи последователи на модни течения, без грам мозък в главите - къде и кой научно доказа, че "високите стойности на инсулина са причина за трупането на излишни килограми.".Цитати от ФБ, диетични форуми за фитнес г.лупаци и женоря не са достоверен източник.Дайте да видим на кое ново гуру се осланяте.

4

Анонимен

преди 4 години

Хайде спрете със здравните съвети от хора без образование. Застрашавате здравето на доверчиви хорица.

3

Некъф

преди 4 години

"Въглехидратите са основен източник на захар"Пак някой "топ" специалист е писал балалайки.Захарта е основен източник на въглехидрати.

2

Анонимен

преди 4 години

Може ли да се посочи кой учен и в кой научен труд е доказано, че повишанане нивото на инсулин води до напълняване?

1

Анонимен

преди 4 години

Тези които не се тъпчат като *** не са дебели като ***. Работи безотказно пробвано е.