27

Родител

преди 4 години

Със забити глави в пясъка си мислят че образованието става по добро. Добре че са частните уроци!

26

Родител

преди 4 години

Със забити глави в пясъка само си мислят че става по-добро образованието.Добре че са частните уроци!

25

Бобката

преди 4 години

Аз съм ученик в 9 клас в елитно училище вс 6 нали обаче! С тая новата програма дето *** мон ни сложи ни съсипва живота материалът е за 10-11-12 клас а аз съм 9 почти завърших сега аз ще правя след 13 дена национално външно оценяване по физика а аз съм паралелка география къде е логиката не рсзбразбирам на всичкото отгоре само 2 класа ще правят нво и то ни предупреждават че ще го правим около 13 дена преди това нво нямам думи аз искам да ми върнат и старата програма

24

334

преди 4 години

Тази бабушкера, "вечната Амбър", несменяемата шефка на учителския синдикат, явно отдавна не е стъпвала в училище. Учителите и директорите на училищата се занимават предимно документално със задълженията си - по простата причина, че и проверките в училищата от РУ са само върху документацията. Вече никой не се опитва да проверява истинските знания на ученизците. А те са плачевни.

23

стефанов

преди 4 години

Образованието е в ТОТАЛЕН КОЛАПС... Много приказки за нищо. Представете си - 53 бр ВУЗ - това са касички за пари. Делегирано обучение- плащаш получаваш. КПД = 0.Един кандидат студент има осигурени поне 2 места...Разни персони говорят какви не нескопосани неща и да им се чуди човек на акъла...Извод - поне 20 бр. трябва да се ЛИКВИДИРАТ. Населението вече е под 6,5 млн.

22

Анонимен

преди 4 години

Когато един ученик ИСКА да учи , той ще се НАУЧИ . Когато НЕ ИСКА и АНЩАЙН да му е учител , ПАК ЩЕ СИ ОСТАНЕ НЕУК . Всичко опира до мотивацията , а не от кадърност на учители и учебен материал . Нежеланието за учене идва от това , че днес децата предпочитат забавленията в интернет , отколкото да си напишат домашните и да си научат уроците .Ето защо преди 20-30 г. сме били напред в класациите по образованост .

21

Анонимен

преди 4 години

Има международни тестове за средното образование PISA, има и ранкинг на университетите. Навсякъде сме много зле. Образованието е в средновековието самоче с по малко мотивация (без пръчка и наказания)

20

до чичето

преди 4 години

1988 това е края на комунизма така че сравнение няма , добре нека да говорим за образованието 1992 година вече при капитализъм, нивото не е по различно от 88 г.Високи изисквания високо образование,предимството е че всички знаем какво са постигнали тези високообразовани специалисти това са именно специалистите които представляват периода от тогава до сега това са работещите в този период, какви постижения имат тези образовани хора и какъв просперитет са донесли техните знания ?

19

аха

преди 4 години

Скоро Ше местим БАлгария Ф африка

18

Маш

преди 4 години

Стига с това 1-во място и 201-во място. Ако човек не иска да учи и в Харвард няма да се научи. Ако иска да учи и в най-селското училище ще се научи. Това, че много българи не могат да пишат не зависи от училищата.

17

Анонимен

преди 4 години

До Чичето 14Софийският Университет беше в челната десятка в Европа..беше та за това червените пълководци пращаха децата си да учат в западна Европа и САЩ. Пак халюцинации!

16

Анонимен

преди 4 години

До ЧичетоСУ е след 1001 място в света за 2019 г. Оксфорд са на 1 място. Това е достатъчно.

15

Ччч

преди 4 години

Как реши, че през '88 образованието ни е било на 3то място?

14

Чичето

преди 4 години

През 1988 година средното ни образование беше на трето място, а Софийският Университет беше в челната десятка в Европа (не в ЕС).Днес имаме 40% функционално неграмотни среднисти, а Софийският Университет не се класира дори в първите 200.Та, май някой говореше за качество на образованието!?

13

Анонимен

преди 4 години

Образованието бълва неграмотници - това е истината !

12

Анонимен

преди 4 години

Висшето е много зле, а като няма висше, няма и средно. Наука е още по-зле, защото трябват пари за магистрали и саниране примерно.

11

Анонимен

преди 4 години

Поредните общи приказки без грам покритие!

10

Анонимен

преди 4 години

В България всеки ученик може да завърши стига да не се отпише. Това е нивото на образованието.

9

Анонимен

преди 4 години

Работя по специалността (техническа). НИЩО от знанията ми в университета не можах да приложа на работното си място. Чудя се дали това има връзка с факта че няма бг университет в класацията топ 500? Има и то крещяща.

8

Наблюдател

преди 4 години

Просто от ЕС наливат много пари за образование на ромите. Подобренията са основно в ромските училища, където се подновява базата. Другите-кучета ги яли, нямат нужда от внимание, сами се оправят.