55

Анонимен

преди 4 години

Ядките защо все си мислят,че света се върти около тях,те могат и налагат останалите изпълняват? Китайците сигурен съм,че ще измислят по иновативни и по креативни програми Айфона пасти да яде при тях да не би да има Андроид? И не е никак китайски *** а и ще надмине скъпо струващите Аpple и андроиди

54

Kiril

преди 4 години

https://youtu.be/CEQTo9usai4 Гледайте това видео и ще ви стане ясно за какво иде реч

53

Скептик

преди 4 години

Ами то Китай им държи държавните облигации. Нали при криза първо от тях ще се освободи. Доларите ще станат хартийки. Те и сега са почти такива, защото се печата безконтролно, но имат възможност да източват чуждите икономики.

52

Анонимен

преди 4 години

В миналото японците бяха известни с индустриалния си шпионаж. Всеки японски турист беше длъжен да донесе такава информация.Беше си направо държавна политика.Някой сега да обвинява японците?

51

Анонимен

преди 4 години

Опитът да се спре Китай с такива санкции ще бъде неуспешен. Китайцитесапредприемчиви, упорити,хитри, задружни, работоспособни, издържат на глад и лишения. И най-вече са много. Самите те са си огромен пазар. Произвеждат всичко и тяхни марки, за които не сме дори чували. Има ги навсякъде по света, "чайна таун" във всички големи градове.Ама кой си изнесе производството в Китай заради по-големите печалби и им даде технологиите?

50

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Освен всичко друго са и много активни в шпионажа и краденето на технологии което няма как да остане без последствия."Очаквам деня, в който Трумп се опитва да обеди конгреса, че трябва да рискуват ядрен апокалипсиси, като изпратят 1 милион амарикански военни, заедно с още толкова от останалта част от NATO, защото Huawei откраднал "ретина дисплея" на Apple ... или некаква такава дивотия ...

49

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 44Ми виш ся, аз говоря а американците, е за китайците тука. ...

48

еяв

преди 4 години

... Защото Huawei търгуваше с много от местните компании. Google, Intel, nVidea, Microsoft и други имаха огромни приоди, защото китайците ползваха техен софтуер и хардуер. Сега, тези компании няма да иамт този приход. Ако Магически всички не се откажат от Huawei, този приход може и да не отиде за американските компании. Това е все едно, да имам 5 марки автомобили, но да баннем една китайска марка, в опит, да си вдигнем печалбите с 5%, като рискуваме 10% от приходите ....

47

еяв

преди 4 години

Очаквам Тръмп, да "забрани" на всички американски компании, да работят със и за всички останали компании, които имат и един служител, който е имал Huawei. Тръмп гледа всичко от нивото на едноличен собственик на компания, не ръководител на държава. Като "забрани" китайската компания, се надяваше, че останалия западен свят, няма да им ползва мрежите и че ще минат отново на iPhone и Mac ... Но не се знае.Знае се, обаче, че десетки милиарди на година, вече няма да влзиат в тяхната икономика.

46

антисоросоид

преди 4 години

Аз съм избрал Китай. Той е номер едно в света и обожавам красивите китайки. Намразих САЩ заради онаягнидаСорос

45

Факт

преди 4 години

Всъщност Тръмп логично играе Ва банк.САЩ трябва да направят последен опит да запазят лидерството си във всички сфери*,докато все още имат шансове за успех.Само война(както винаги) може да ги спаси.Е, тоя път вероятността за успех е под 50%,но ако не опитат-на 100% ще загубят.*всъщност в някои области вече не са лидер

44

Анонимен

преди 4 години

До нагли азиатцикитайците бягат към америка, за да могат да я превземат отвътре! те са милиарди и е въпрос на време през следващите десетилетия китаец да стане президент на сащ!

43

Анонимен

преди 4 години

Китайците отправиха сериозно изявление към американците: "Не казвайте, че не сме ви предупредили".Възнамеряват да спрат износа на редки земни елементи, използвани във всички електронни устройства. Китай държи абсолютен монопол с 90% от производството.

42

Анонимен

преди 4 години

До АнонименГосподинмо, на времето и Чарли Чаплин се отказа от САЩ и се пресели да живее в Швейцария и какво от това? Някой атакува ли границите на Китай за да живее там? Всяка година 50000 китайци чрез мафиотски канали стават емигранти в САЩ. Защо не виждаш това а виждаш че няколко стотин свободни американски граждани напуснали САЩ и заминали да живеят в Европа?

41

Анонимен

преди 4 години

Изборът твърдо е Китай. Днес в немският в-к Der Tagesspiegel е пуликувано проучване сред немските индустриалци в САЩ или Китай е по-лесно да се води бизнес. За Китай са 30%, за САЩ 18.

40

Анонимен

преди 4 години

Китай се хвърли в битка която няма как да спечели. Още са много слаби и много зависими от американски и западни технологии като цяло. Освен всичко друго са и много активни в шпионажа и краденето на технологии което няма как да остане без последствия.

39

Анонимен

преди 4 години

Написаното,че всички искат да живеят в САЩ е лъжа. Отказващите се от гражданство на САЩ стават все повече. По официални данни за 2014г. са 724, за 2013-3000, а за 2015г. 4279. Само да 2014г. 199200 американци са се преселили в Европа- болшинството в Англия. През 2019г. САЩ официално обявиха,че броя на идващите да живеят в САЩ е вече по-малък от броя на напускащите страната. През 2019г. дори Тина Търнър се отказа от американско гражданство.

38

Анонимен

преди 4 години

С тази политика САЩ са бита карта. Китай изчаква, но може да нанесе четири тежки удара на САЩ, от които икономиката му ще пострада много. Борбата за технологията 5G е голяма. Който я внедри ще може да прави безпилотен транспорт, да разменя много по-големи данни по-бързо и т.н. В тази област САЩ са слаби. Тия дни те отстъпиха на Китай още едно първо място-по брой на регистрирани патенти.

37

Анонимен

преди 4 години

Разбира се, че избираме САЩ!Не е случайност, че хора от цял свят искат американско гражданство, а не китайско.Китай прекали с кражбите и Тръмп ги наказва с право.

36

Анонимен

преди 4 години

Изборът е между Американския лагер и Свободния свят. Вече САЩ са новият Съветски съюз, който се затваря и затваря всички свои колонии и зависими държави.