57

Мда до 59

преди 4 години

Данните, които посочваш са за сезона в целите Хималаи. За Еверест загиналите тази година са 11.През 2014 и 2015 големият брой жертви се дължи на лавината погребала шерпите на Кхумбо ледника и земетресението което уби много хора в базовия лагер.

56

Анонимен

преди 4 години

Па пращайте повече хора там - естествен отбор. Не е като на планетата да са останали невероятно малко хора.

55

Анонимен

преди 4 години

Естествено че причината за смъртта му е изяснена, Все пак е на 7900. Сърдечен пристъп.Но това не е важно за медиите, а да си разкажат опорните точки по темата.Иначе, като не броим средно по години:1996г - 15 2012 - 112014 - 172019 -19Нямам идея как ги смятат средно по 6 човека. Ама да се смята не е нужно иначе няма ка да се пишат опорони изречения.И да Еверест е бизнес, но всички печелят залагайки живота на мераклиите на руска рулетка. Всеки интелигентен сам може да си направи изводите.

54

Пешеходец

преди 4 години

Какво се обърка ли ? Ами допуснахте всякакви катерачи на селски баири да "покоряват" Еверест . Некадърно подготвени, калпава екипировка, без никакъв опит и сал с една мечта - да си направят селфи на Еверест за да се хвалят с него на селските си приятели .

53

Българ

преди 4 години

Местните власти трябва да затегнат достъпа до върха!

52

Щерю

преди 4 години

Магнитни аномалии и сърцетуп...

51

Анонимен

преди 4 години

До МдаТо трябва малко обща култура. А я няма. Камо ли термини от алпинизма. Които и от филмите ще ги научиш. Да, ама....

50

nina

преди 4 години

Добрите катерачи ходя да изкачват Анапурна,К2..На Еверест ,за съжаление навалицата е от туристи,които ги влачат шерпите нагоре -надолу и само замърсяват планината.

49

реалист

преди 4 години

Как какво се обърка - обърка се това, че взеха това опасно начинание за квартална разходка на богатшчета и разни пишман инфлуенсъри... това не е като да отидеш да се снимаш по бански на Бора Бора... щом чак вече и здръствания взеха да стават на Еверест по лагерите, смятайте колко неподготвена *** е тръгнала натам

48

Мда

преди 4 години

ХАХА, явно за news. bg думичката "травер.с" е *** дума, та я цензурира.

47

Мда

преди 4 години

Покрай жертвите малко в сянка остана новината за французойката, която направи *** Еверест - Лхотце без кислород в рамките на два последователни дни. Та все още има и спортисти там.

46

Ти да видиш

преди 4 години

Разбирам да получиш 30-40 бона,след като изкачиш баира,но ти да дадеш толкова пари,за да огледаш всичко наоколо то високо,те това са пари на вятъра за мен!

45

Браун

преди 4 години

До пикела- С кафяво не щеш ли?

44

пикела

преди 4 години

Да си напишеш с жълто името горе на снега на Еверест - безценно.

43

Мда

преди 4 години

А стига с тая политика, вие нормален живот нямате ли ??? Все едно в новините за ГЕРБ или БСП някой да намеси Еверест. Ами смешно и тъпо е.

42

Да допълня...

преди 4 години

До Анонимен 45 Много уместен въпрос . Браво.Чий го търсят на Еверест , както и БСП чий го търсят в политиката ?

41

Анонимен

преди 4 години

Защо ги наричат експедиции? Мислех, че експедиция е да откриеш нещо ново или поне да изследваш нещо открито. Това какво общо има с експедиция? Експедиции е правел примерно Колумб, Магелан, Кук, Белингсхаузен.

40

Mda

преди 4 години

Отваряйки сайта на почти всяка агенция човек остава с впечатлението, че това е малко по-екстремна двумесечна разходка и само да има 35000$ ( долната граница за качествена експедиция) може да се пробва. Е да, ама не. Самият Алън Арнет, който често бива цитиран изкачва Еверест едва от четвърти опит. Предните три опита спира на няколкостотин метра под върха. Това би направил един разумен човек, щото изгубените пари са нищо когато си мъртъв, а планината няма да избяга.

39

Я па ти..

преди 4 години

До 1234 Че то и Черни връх не е всеки. На село е по добре.

38

Mda

преди 4 години

"Еверест" героизира Роб Хал, който е човекът първопроходник на комерсиалните експедиции. С рекордния брой "алпинисти" не е странно, че има и рекорден брой жертви. Тази година направо се набива на очи, как възрастовия профил на загиналите е масово 45-65г. Моите уважения, много по-млади не ставар за нищо, но все пак човешката физиология се подчинява на определени закони. Очевидно мнозина ги гони кризата на среданата възраст и Еверест им даде нова възможност за изява.