21

Щерю

преди 4 години

Дървари...

20

258

преди 4 години

Когато бях още в гимназията, работих (на смени) в консервния комбинат в Бойчиновци. Та дали заради младостта ми или заради братовчед, който работеше там, но никога не видях, бях сложена да разписвам заработката на жените. Имаше имена като Самолетка и Салфетка, бяха на средна възраст, началото на 60-те.А що се отнася до внучета кръстени на баби и дядовци - ето моята снаха как почете традицията: Десислав кръстен на дядо си Димитър и баба си Славка, но Георги беше кръстен на баба си Георгия.

19

до ХА ХА ХА

преди 4 години

Мои приятели не кръстиха детето се на деда си Вълчо и после сватовете не си говориха 5 години:)

18

ХА ХА ХА

преди 4 години

Шантави родители:В англо-саксонската и северно- американска култура имената и презимената на децата се избират свободно от родителите а фамилията се предава от поколение на поколение.Не е като при нас: кръстили я Светла - на дядо си ... Ламбо

17

Анонимен

преди 4 години

А Нокола Тесла?

16

Менто

преди 4 години

Няколко Тесли и много чуковете.!.

15

258

преди 4 години

До натеслата дръжкатаАма ти сериозно очакваш тия да знаят кой е Никола Тесла? Аз го знам, понеже съм от Балканите; и понеже моят рожден ден съвпада с неговия рожден ден, и понеже е бил чаровен, но ненавиждал разни дрънкулки по пръстите и по ушите; и понеже е бил ГЕНИАЛЕН, но използван жестоко...

14

Анонимен

преди 4 години

Тесла открил свободната енергия,която променя много нещата... естествено в учебниците няма да намерите инфо.

13

Анонимен

преди 4 години

На "Тесла"-та Дръжката!-)))))))

12

Значението

преди 4 години

Имал и значение това, дали Тесла е бил сърбин,хърватин или българин ? !Бил е велик учен и за това се говори "нелегално" и до сега! Съсипал го е друг учен- Томас Алва Едисън . Едисън се е смеел на много от НЕЩАТА на Тесла. В това число и на ПРОМЕНЛИВИЯТ ток.... А, сега в целият свят се ползва именно това! Друг е случаят, дето един самозванец на върха на финансова пирамида е обесбил името на Тесла! Мъск платил ли е на някого да ползва името "ТЕСЛА" ?!***, сър !

11

Анонимен

преди 4 години

Ми тя Земята си е плоска!

10

Мухаха

преди 4 години

Много им се иска на тук някои да го докарат поне малко на интелигентност у краварите и намесват името на Никола Тесла . - За ваше сведение , прочетете или накарайте някой да ви прочете статията поне 4-5 пъти за да разберете че *** американци са си кръстили децата на фирмата на Мъск а не на изобретателя Тесла ако въобще знаят че съществува такъв човек . То там има хора които още смятат че земята е плоска ......

9

До 8ми

преди 4 години

Казвам че фамилията му има значение на Български. Провери имената на селата около родното му място и ще видиш колко български звучат. например Иваново, не Ианович.Единственото Сръбско доказателство, за това че Тесла е сърбин, е документ, че баща му е сръбски свещеник. За всеки мислещ, това че си на служба в сръбската църква, не значи какъв си по род.Майка Гергина, баща Милутин (Миладин, Мильо), брат Дане (Даньо, Йордан).Сам прецени, щото след Австро-Унгарските и Сръбски зачистки. док. няма

8

до 7

преди 4 години

И кво викаш сега значи - и Тесла бил българин, а ?Нищо че си е чист сърбин.За Шибадарчетата уточнявам, че тогава не е имало Хърватия.Тя се е появила доста по-късно по сръбските земи. Както и Косово.

7

Анонимен

преди 4 години

Даже напротив. Името е от българското значение на тесла, тесам. И в сръбския и западните няма такъв инструмент и свързано с него наименование за извършваната дейност. Като фамилия идеално приляга на българския му род. В годините на дядо му е нямало сегашното разбиране за фамилно име и е напълно възможно в Сърбя, която възприемат западната традиция, еди кой си от тесларите да получава фамилно име от дейността си.

6

Анонимен

преди 4 години

А да не би Бойко Борисов Тиквата да звучи по-добре от Никола Тесла ?

5

Анонимен

преди 4 години

И защо да са шантави. Тесла си е нормално сръбско име.И няма нищо общо със значението му на български език.На никой родител в САЩ не му дреме, че има някъде една смешна и жалка държавица като България, още по-малко какво мислят, населяващите я 5 милиона Тикволандци.

4

Анонимен

преди 4 години

Не виждам защо да са шантави, ако бяха ги кръстили " Модел С " товава щяха да са ;-))))

3

натеслата дръжката

преди 4 години

Никола(с) Тесла е бил гений. Да си кръстиш детето на него е чест. Но да си кръстиш детето на мъсковата Тесла или нещо от сорта "Ауди", "айфон", "самсунг" си е за психиатър. Човечеството се нуждае от психиатър. Не е от сега, но в последно време все повече си личи. Поздрави на Дебелариума на запад!

2

Унуфри

преди 4 години

След 18-20 години на някой Американски абитуриенски бал: - О Тесла, страшна си.- Бентли, дай още едно кръгче