19

Дзъ

преди 4 години

Прилича на изкачването на Шипка...нищо работа явно

18

Анонимен

преди 4 години

И какво като се изкачат? Нито ще станат по-добри, нито по-умни. За едната фукня само...

17

Анонимен

преди 4 години

Еверест е труден но те го изкачват по лесен маршрут този на Хилъри.Само че Хилъри го е изкачвал с примитивно оборудване.Следващото значимо изкачване е било на Меснер защото е било първото без кислород.Когато се е смятало че човек без кислород ще умре там.А това сега е нищо по най-лесният път с модерно оборудване джи пи ес телефони кислородни бутилки дрехи от нови материали 20 шерпа някой може да си вземе и шерпи мутри за охрана.Тва е туризъм не алпинизъм.

16

Мда

преди 4 години

Еверест изисква почти минимални технически умения за разлика от K2 или Анапурна и дори от много 4-5-6 хилядници. Затова и много го катерят без да имат никакъв опит в планината щ. Проблемът е в липсата на кислород иначе и деца щяха редовно да стигат до върха.

15

привет от Германия

преди 4 години

Абе шантави хора колкото искаш ! Едни са се втурнали да покоряват Еверест , други висят с въжета по стръмните скали на Алпите !

14

Мда

преди 4 години

Е да,, така е. Но огромният брой от тези не са спортисти, а просто по-авантюристично настроени туристи. Другите опитват по сложните маршрути, без да ползват въжетата на шерпите, носят си сами цялото оборудване и т. н. Това е истината. Другото е просто екстремен туризъм за хора с повечко пари.

13

Заеви

преди 4 години

А македонската версия на Макдоналдс е Македоналдс.

12

Акт 16

преди 4 години

Е не е топло ама имаш яке с незнам си къв космически материал и тн а не екипировката от 1954 примерно. При това го изкачват по най лесният път.

11

Мда

преди 4 години

Без кислород изкачват 2-3-5 човека годишно на фона на общо около 800 души. Процента на смъртност е огромен.

10

Мда

преди 4 години

Е то и сега хич не е топло. Минус 25 до минус 50 при което всеки лек повей на вятъра прави нещата още по-зле.Тия дни имаше снимка на катерач свалил си ръкавиците само за минута за да си оправи нещо по челника в Лагер 4... беше с измръзнали вече почернели пръсти.

9

привет от Германия

преди 4 години

Уж се изкачват до Еверест за да докажат ,че човек може да се справи с лошите метеорологични условия и може да победи природата , а взимат със себе си кислородни бутилки ! Това на какво прилича ?! Щом искат да покажат здраво тяло и здрав дух , тогава да се изкачват без кислородни бутилки ! А по-добре е направо да се построи лифт до върха !

8

Акт 16

преди 4 години

Изкачването на Еверест е имало стойност при първите изкачвания когато оборудването е било скапано когато е било по-студено там и тн.Сега няма почти никаква стойност защото с тва модерно оборудване и съпорт от 50 шерпа които срещу пари могат да те носят нагоре като Тутан Камон не е постижение.Остава да направят горе Макдоналдс и лифт до там и работата ще зАспи.

7

Мда

преди 4 години

"Истинският връх е да успееш да слезеш" Това казва всичко!!!

6

Анонимен

преди 4 години

Време е ББ да им сложи един лифт.

5

Анонимен

преди 4 години

Да им пратим Бойко да асфалтира трасето до върха.

4

Анонимен

преди 4 години

Скоро като се качиш в тролейбуса и може да си от онези 2-3% неизкачвали Еверест.

3

привет от Германия

преди 4 години

Има различни и странни хора , някои си въобразяват ,че ако покорят Еверест значи са постигнали кой знае колко много в полза на човечеството или в лична полза търсейки и намирайки адреналина ! Има хора които вярват в Богове и разни други фантазии ! Абе свят като цвят !

2

Анонимен

преди 4 години

На много хора им е омръзнал живота и не им се живее.Там се подлагат на руска ролетка.А тя е от зоната на смърта до върха и обратно.

1

ай сиктир

преди 4 години

Не знам дали е нормално, но явно не е за надценили се туристи.