29

Възмутен

преди 5 години

До До 24Все пак нали тези алпинисти дето катерят 8-хилядниците и Еверест ТРЯБВА да Обичат ПРИРОДАТА .Гледах снимки от базовите лагери .Ами то бай ти "алпинист" изял си консервата - хвърлил я пред палатката си .Хапнал сникерс - опаковката и тя там. Свършили му бутилките - ритнал ги в снега .До изхвърлените си съдрани кафяви *** . Отврат. Ами изкопайте яма. постелете едно платнище - хвърляйте там .После го завържете и го маркитрайте като ***,за да го видят и извозят по-лесно. Акъл трябва.

28

Анонимен

преди 5 години

Еврокоптер и МИ-38 заявяват, че покриват около и малко над 8000м, но освен височина горе има и сериозен вятър. От върха може и да не ги прибират, но от северното или южно седло, скоро очаквам да ги доставят и/или прибират.Както забелязваме цената не е проблем. Щом има пари, ще има и предлагане.

27

Анонимен

преди 5 години

Даже ,плащат и пари ,за да редят на ...опашка !!

26

Мда

преди 5 години

Преди дни сред *** откриха и четири неидентифицирани и забравени човешки трупа, които успяха да смъкнат и вече са в Катманду за идентификация...

25

До 24

преди 5 години

По груби оценки *** горе са около 100 тона и само ще нарастват. Само си представете, че грубо 800 човека веднъж дневно ходят по голяма нужда в продължение на седмици. От базовия лагер събират фекалиите във варели и ги хвърлят в една *** на няколко километра. От високите лагери обаче лайнаta там си остават и често палатките са на сантиметри от купища замръзнали говNa. Изобщо не е романтиката която виждаме в новините

24

Мда

преди 5 години

Всъщност хеликоптер не може да стигне до тази височина заради разредения въздух. Максимумът е до малко над 7000 м. , въпреки че и там е рисково и има случаи на разбили се машини.

23

Щерю

преди 5 години

Крайно време е да има лифт до върха...

22

ПроСоТо

преди 5 години

До Анонименспоред дефинициите,"Екзо"-то е над 800 км.!А това "топлина не се усеща" е направо "трепач!...Как "не се усеща",като Е ИЗМЕРВАНА?!..Па и друго:..-"Частиците"?!?!?!...Уважаеми,става въпрос за ВЪЗДУХ,МАКАР И РАЗРЕДЕН,НЕ за някакви.."космически частици"?!

21

Анонимен

преди 5 години

Бизнеса с кислорода вече е разработен.. Мисли как да им предлагаш топъл чай, щото от толкоз стоене на едно място, мръзнат като кучета.

20

Анонимен

преди 5 години

Абе да им направят един лифт на хората... Що се мъчат?А то сега само 'избраните' алпинисти могът да го изкачат. Какво остава за обикновенните туристи. Това е дискриминация..

19

Анонимен

преди 5 години

До ПроСоТоВсъщност на 400 км. над нас е не термо, а екзосферата и въпреки, че там частиците се нагряват до над 2500 градуса, всъщност топлина не се усеща никаква защото те са ужасно нарядко:))

18

ПроСоТо

преди 5 години

та мисълта ми е:-Как така ни дресираха да вярваме във всичко,което ни кажат?!..И защо "трябва" да вярваме?...Чий интереси обслужваме с безмозъчието си?!

17

ПроСоТо

преди 5 години

и понеже темата е малко шантава,ще споделя:-Само преди няколко минути от скука хвърлих едно око на един клип в "Ютуб"..Бях поразен от това че установих,че АЗ НЕ съм се сетил за това!..Ето това:-Автора обърна внимание на ФАКТА,че спътниците и "МКС" се движат (според твърденията) на височина 400 км...Но това е в ДЕФИНИРАТА "ТЕРМОСФЕРА",в която,СПОРЕД УЧЕНИТЕ,температурата достига до 1500 градуса по Целзий....Та как така битува там МКС,като само температурата на топене на силиция е 1400 гр?

16

Анонимен

преди 5 години

Опашка от ***! До кога ще има луди да ходят по горите

15

шматка

преди 5 години

Значи е далавера да качиш 200-300 бутилки кислород и да продаваш

14

Анонимен

преди 5 години

Колкото повече расте броя на населението, толкова повече откачалки се появяват - закон на дедо БожеЕверест - дестинация за екстравагантни самоубийци.

13

Кака Радка

преди 5 години

Да не са пуснали безплатно олио на Еверест?

12

Анонимен

преди 5 години

Хмм

11

бай ганю

преди 5 години

аз го чакам да порасне с още 2 см и тогава атака

10

ПроСоТо

преди 5 години

малей,ега ти!..Абе хора,толкова ли сте щурави,че не ви минава през ум да се запитате:-"Добре,виждаме 200 човека да ИЗКАЧВАТ върха,но НЕ СЕ ВИЖДА И ЕДИН,който слиза от там!"..Какво става с мераклиите,достигнали върха?..-Просто скачат в бездната?