62

рускиня

преди 4 години

До привет от ГерманияДа се надяваме,че няма да отидеш - въздухът на тези места ще бъде значително по-чист от смрадта която издаваш ти и тези от Дойче Веле

61

рускиня

преди 4 години

група репортери от Дойче веле в Република Молдова, работели за неправителствената организация Promo-LEX в столицата КишиневТези от дойче Зеле няма ли да отидат на инспекция в Гуантанамо? И да борят права на ония затворници - или там ще ги просто светят маслото?И преди да реват за Приднустровье, как хората го напускат да обяснят защо хората напускат европейската българия

60

Анонимен

преди 4 години

До СкептикИди ти бе, защо ще изпращаш други хора да живеят там?

59

привет от Германия

преди 4 години

За да ви е мирна главата не ходете там където има руско влияние ! Тези репортери акъл нямат ,че отиват в зони с руско влияние ! На мене пари да ми дадат ,не отивам в русия и в други признати и непризнати държави в които има руско влияние !

58

Географ

преди 4 години

Значи Грузия и Израел са Европа, а Приднестровието периферия). Тея от Дойче веле определено са или комици или неграмотни.

57

Йоцо

преди 4 години

Дойче веле и достоверност))))))))))! Дойче веле са най-добрите разказвачи на приказки)!

56

Скептик

преди 4 години

Няма ли начин да пратим повечко хора от Дойче Веле да поживеят в Приднестровието.

55

България

преди 4 години

Е стигала до Карпатите. Румънският е бил Български. И до днес топонимите са Български. Преди 150 години почват да вкарват френски думи за да се разграничат. Румънците нямат собствена култура. Всичко е заимствано от България, от Молдовските Славяни, от Трансилванските Унгарци. Новия "пласт" е присаден от новоизлюпената им "аристокрация" по подобие на Македония.

54

Анонимен

преди 4 години

един приятел наскоро мина с мотора си през приднестровието. спрели го войници и му казали: 'ти защо не си подготвил паспорт?', а той отвърнал 'откъде да знам, че има граница?'. митничарят го питал - 'ти история не си ли учил?', а нашият отвърнал - 'аз като учих история, такава държава нямаше' :)

53

Анонимен

преди 4 години

молдова съществува много преди да се създаде държава румъния, и по-скоро румънците са молдовци, отколкото обратното.

52

Анонимен

преди 4 години

Но това най-вероятно е за хубаво, защото в Румъния поне няма тая русофилска пета колона като в България и вървят напред. Докато при нас руските из роди и полуруските такива спъват всичко

51

Анонимен

преди 4 години

На десния бряг на Дунава чак до делтата румънци не е имало. Стефан Караджа е родом от Тулча, български град, погледнете къде е на картата. Руснаците са подарили всичко това на Румъния, защото са им взели Молдова. А Молдова си е била румънска открай време.

50

до 56

преди 4 години

Не пиши гупави съчинения и лъжи Молдова никога не е била руска и сега част отея е в Украйна.Северна Добружа се дава на Ромъния за срок от 100 години затова,че са пуснали руската армия да ни освободи от турците.Срока изтече но ние нямахме силата и възможноста да си я искаме защото там живечт само румънци имат заводи и атомната централа им е там и трябваше да воюваме за да си я вземем.

49

история

преди 4 години

През 1878 г Русия окупира Молдова и обезщетява Румъния със Северна Добруджа.Исторически факт останал в българската история като: "С чужда пита - помен прави."

48

Анонимен

преди 4 години

Историята е много по прозаична. Там имаше доволно количество военни, които не са под контролни на новите политически тенденции, по разрушаване и ограбване, което се случи при смяната на режимите в повечето бивши соц. държави. Е там военните имаха и оръжие и топки за да се противопоставят. Е за капак не са нито с Русия, нито с Румъния. Обаче повечето пътуващи от там към Европа имат два паспорта. Приднестровски, зелен подобен на нашите преди, а втори, или Румънски, или Руски. Те така.

47

Анонимен

преди 4 години

Приднестровието е нагледен пример за живота в руския Гулаг !

46

Свещен Гущер

преди 4 години

Не знаех че Дойче Веле им бърка дълбоко в pектyмuте на руснаците.....Явно истината боли доста за промитите мозъци от петербургския тролски център които бълват простотии тук във форума....

45

Анонимен

преди 4 години

И нито дума в статията за българите там, а те хич не са малко.

44

до 67 ДНН

преди 4 години

Не само от дойче веле а и от публикациите зелка тя ако нема публикация против Русия няма да заспи.

43

ДНН

преди 4 години

Не искам изобщо да взимам отношение по темата, защото е сложна, но в едно съм сигурен - когато чуете думите "Deutsche Welle", бягайте с 300 км/ч или не вярвайте на нищо, което излиза от демоничните им усти!