12

МАЙКА НА ДЕТЕ

преди 4 години

проблема е доста по -сериозен ,отколкото се представя.Всяко дете е с различен вид инсулин ,яде различни количества храна ,усвоява я различно,не е ясно какви течности е приело и т.н.Как една мед.сестра ще разбере индивидуалните нужди на всяко дете във всеки един момент ,освен ако не става въпрос за критично състояние - хипо или хипер гликемия ?

11

Крис

преди 4 години

Бонго, в ком. 3,ви го е написал най точно! Много минуси, сте дали, защото така ви изнася, навсякъде, да ви решават хилядите лични проблеми и претенции безплатно! А кой от вас, тарикати/ки, които само плюете и се оплаквате, пусна някой лев в джоба на учителка, за доп. грижи, плюс декларация за отказ от претенции, ако нещо стане?

10

Ивана

преди 4 години

До ВанкатаВ градината работи И медицинска сестра. Която всяка година изисква картоните на децата с ваксини, бележки, че са здрави и нямат въшки и подобни тъпотии. Но им се види сложно да поставят инсулин? Самите деца на 6 ако са още градински деца-могат да си поставят, какво остава за медицинска сестра? Или само да пискат за въшки им е работата?

9

Ивана

преди 4 години

До БонгоБонго, това е тотална простотия. Децата с диабет свикват още от втория ден от диагнозата с постоянно и много бодене и повярвай-пискането от убождане е последното нещо, което можеш да видиш/чуеш от тях. Абориген!

8

Анонимен

преди 4 години

Всичко е много просто - детето има специфична нужда. Ако градината не може да я задоволи, това се нарича дискриминация.Съветвам майката да съди детското заведение, докато не постави детето и в равнопоставеност спрямо другите. Не живеем в средата миналия век, когато "дефектния" се отделяше настрани. Ако трябва сестра ще идва в градината ежедневно само заради това дете, нямам нищо против от моите данъци средства да се разходват за това.

7

Мен

преди 4 години

Жалка държава. Никога няма да стигнем и Румъния даже... Пълна неадекватност и липса на грижа дори за децата. Оставени сме всички на произвола. Как да не заминеш в чужбина...

6

шматка

преди 4 години

Страна на абсурдите.При три мед.сестри да искаш от възпитателките да бият инсулин.НеАм думи.Тези сестри със завършено образование защо са там?

5

Ванката

преди 4 години

До освен това .. ЗАЩОВ градина и забавачка работят учители , а не сестри - нямат право, знания и умения да правят медицински манипулации! И милосърдни сестри са се казвали преди първата световна, когато за болните са се грижили монахини и доброволки, най-често войнишки булки и вдовици.

4

Анонимен

преди 4 години

И мед. сестри ли няма в детските градини?

3

Бонго

преди 4 години

То вече няма сестри в болниците, където е жизненоважна тяхната работа. Майката няма право нито да иска, нито да обвинява други, че не желаят да поемат допълнителна грижа и отговорност за детето ѝ, щом това не им е в задълженията. Нали същата после ще писне, че детето го е заболяло като го боцнали и ще тръгне да раздава юмручна справедливост, да се снима по телевизора и да съди...

2

Анонимен

преди 4 години

tova sega borba za socialna darjavna medinska gratis pomost li e ili sami ste si plastat za tochno opredelen medicinski service po vreme, kolichestvo, lichno jelanie plus service za zadaljitelno gratis darjavno ili chastno obrazovanie i obuchenie? tova moje da stane naprimer i s chastna medicinska mobilna sestra ili feldsher ili plus taksimetrov shofior, kato vseki ste poluchi pari za truda si, s chervenia krast...

1

освен това .. ЗАЩО

преди 4 години

едно време се казваха МИЛОСЪРДНИ сестри ! освен това - нали са учили как се поставя инжекция ? освен това - за какво получават заплата ? освен това - защо е задължителна детската градина, ако никой не отговаря и не се грижи за децата?