20

Анонимен

преди 4 години

С тия коментари мислите ли че подкрепяте майка му и баща му, роднините му? И не говорете нещо без да знаете. Ще го приберат няма да го оставят в пукнатина или каквото и да било. А колко струва мисля че не е ваша работа (не говоря за хората които са помогнали или поне са се опитали. Благодаря Ви.)

19

Пешо

преди 4 години

Ужас, по тия планини е пълно с трупове на алпинисти.

18

Приятели на Иван

преди 4 години

Говорихме с родителите на Иван и те споменаха, че финансовите въпроси с операцията по смъкването на тялото са били първоначалната пречка. Започнали сме кампания по набиране на средства по сметката на бащата на Иван и се водят разговори с агенцията да се плати частично на място първата част от средствата и ще бъде направен опит тялото да бъде смъкнато поне до лагер 2. Ако се съберат достатъчно средства може да се организира транспортиране до България. Родителите тръсят подкрепа и от медиите сега.

17

Anonimen

преди 4 години

аз си мисля, че желанието на баща му е било да вижда сина си щастливо женен и дундуркащ бебета, а не да се катери на места с условия, несъвместими с живота и чедото му да остане в процепите. не знам за кого е герой, за мен е бил неразумен млад човек, непомислил за това кой ще догледа родителите му заради *** фукня без никакъв практически принос. и апропо, убедена съм, че почти всички загинали алпинисти са мъже

16

Анонимен

преди 4 години

човекът искал честно да изкачи върха ама природата му скроила номер.

15

ДДТ

преди 4 години

Вечна памет за Алпиниста! Орела ще гледа от високото коментарите на мишките.

14

Анонимен

преди 4 години

.....подобен случаЙ, подобни случаИ!!!Журналистката учила ли е български?

13

Сата НАТО

преди 4 години

Това ми прилича малко на жертвоприношение на първобитни хора. Знаете ли, че системното излагане на кислороден глад, космическа радиация и големи претоварвания, уврежда мозъка. Затова пилотите, особено военните, се пенсионират най-рано от всички. Ние такъв увреден мозък си го избрахме за президентин. Човекът вече трудно разсъждава и постоянно се мръщи заради усилията, които му струва всяко изразяване на мисъл.

12

NIkoi

преди 4 години

BEZOTGOVORNA TAPA ISTORIA.. MIATAITE GO TAM PROCEPA KONSERVIRAN VO VEK I VEKOV.

11

Ми да

преди 4 години

Една евакуация на тялото би струвала не по-малко от 50-60 хил. $. Затова и повечето трупове просто ги оставят там.

10

Жената до Иван

преди 4 години

Ми никой не дава пари за да го донесат в София ... жив е той жив е там на Балкана

9

ШибиРиби

преди 4 години

Пробвайте по най честния начин , скачайте от десетия етаж без парашут. Така поне децата ще научат нещо. Ще видят че човек не може да фърчи и че не се живее без кислород.

8

Анонимен

преди 4 години

При височинния алпинизъм в най-добрия случай се връщаш жив, но не и здрав. Пораженията на мозъка приченени от липсата на кислород са необратими и мозъкът като орган не може да възстанови умрелите клетки.Хубаво е човек да бъде целеустремен, но не за сметка на разума.

7

Горан

преди 4 години

Покоряването на 8-хилядници без кислород е просто безрасъдство! Не е допинг, а просто необходимост да се използва! Човек не е пригоден за разреденият кислород, там горе! Освен, ако не е шерпа! Допинг било! Извиси се, да... стана 19-тия в тая мрачна статистика! Жалко! Според мен покоряването на 8-хилядници е достатъчно трудно и с кислород! Иначе, всеки щеше да го прави! И нямаше да е нищо интересно... Има хора, които не са пригодени за безкислородно изкачване на 8-хилядници, и това си е!

6

Джедай Мастър

преди 4 години

"Той искаше да се изкачва по най-честния начин, а най-честният начин е без да ти помагат"По-скоро това е най-глупавият начин и резултатът е налице. Не съм коравосърдечен и съжалявам, че е загинал, но покоряването на върхове, особено без екипировка, е изключително безпредметно. Да си рискуваш живота и да рискуваш да съсипеш живота на близките си, без абсолютно никаква полза за човешкия род, е безотговорно и тъпо.

5

Ала_Бала

преди 4 години

Вечна му памет! Не е било разумно да тръгне болен над 8 000 м н.м.в.. Даже и да е бил с кислород е рисково.

4

Ф.С.В.

преди 4 години

в други подобни случай,МНОГО СТЕ НЕГРАМОТНИ ЖУРНАЛИСТИТЕ - НЕ ЗНАЕТЕ ЕЛЕМЕНТАРЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК !! БЕЗ- Й, БЕЗ Й ,БЕЗ Й ! САМО -И- СЕ ПИШЕ !! АКО НАПИШЕМ ПОЛИЦАЙ- ЗНАЧИ СТАВА ВЪПРОС ЗА ЕДИН ПОЛИЦАЙ- АКО ПИШЕМ СЪБРАХА СЕ ПОЛИЦАИ- ЗНАЧИ Е ПРАВИЛНО - А НЕ -СЪБРАХА СЕ ПОЛИЦАЙ!! И ДА ВИ КАЖА - В ЛОШИЯТ КОМУНИЗЪМ ИМАХ 4 ПО БЪЛГАРСКИ!!

3

Анонимен

преди 4 години

Да почива в Мир!Всеки, който ходи там знае, че това е доста рисково. Има даже маршрути, които са направо като руска рулетка, например един за К2, всеки трети загива. Но.... в края на краищата е въпрос на избор. Повечето от хората умират в големи болки, например болните от рак, така че да загинеш ккачвайки един връх е за предпочитане.

2

Анонимен

преди 4 години

"други подобни случай" - абе Калкулаторке, не може ли поне в такава статия да не правиш грешки за начално образование?----Бог да го прости човека!

1

Тъпота неземна

преди 4 години

Това са наистина *** сектантски вярвания, че КИСЛОРОДЪТ БИЛ ДОПИНГ! Ами хайде и космонавтите да ходят в космоса без кислород, понеже това омаловажавало успехите им!!! И гмуркачите без батискаф, понеже ще им се смеят!