22

Анонимен

преди 4 години

А тези, които имат трудов стаж само преди 2000 год.???

21

До19

преди 4 години

Протестираха. Преди 10-ина години, през лятото, дни наред по някои от централните улици на София правиха протестни шествия, сигурно и някакви петиции са подписвали.Още по-рано, през 90-те години също са правили митинги и шествия, тогава ги е организирал някой си Гърбузанов.Много от участвалите в тези протести сигурно вече не са сред живите. Точно това е тъжно и обидно - изработили пълен трудов стаж, ограбени, протестирали и накрая отишли на Оня свят без да дочакат справедливост.

20

Чапрашикова

преди 4 години

Да му мислят сегашните работещи - ще го Д**** силно . Ще видят пенсия през кривия макарон.

19

iceblast88

преди 4 години

Какъв е точно казуса?След като НОИ съществува от толкова време тяхна работа е да си размърдат дебелите туловища, да си слязат в архивите и да изровят нужните документи!Какви са тези глупости да обикалят хората по предприятия кои съществуват, кои не вече и да събират хвърчащи листи.Нали НОИ имат архив?Да се размърдат и да си изравят нужни документи,за това ги хрантутим!Да не говорим за факта,че всички родени след 77г. трябва да бъдат освободени от пенсионна вноска защото за тях пенсия няма да има

18

Анонимен

преди 4 години

Недоволни сте но не протестирате значи сте добре.Ако наистина мизерствате слагате жилетките и пред парламента и искате оставки и наказания до дупка. Ако чакате някой тука да прочете и да ви вдигне пенсиите и герб да престане да краде ще има да почакате до другия живот.

17

Анонимен

преди 4 години

За трите години 1997-1999, индивидуалният коефициент за тези три години за човек на минимална заплата е 0,316. За 2018 същият този коефициент е 0,574, а за периода 2000-март 2019 е 0,452. Преди 1997 има най-различни периоди, но повече от 0,525, както в края на соца не е било.Какво ли ще предпочетат хората на минимална заплата?

16

Гаманов

преди 4 години

Заради документи с описан стаж но без печати, заради несъществуващи вече предприятия погубили ми документи не ми признаха повече от 12 год. Дори и без печати имената на предприятията стояха в трудовата ми книжка и редно би било да ми признаят годините стаж!?.Някои хора говорят за Геноцид,може и да е вярно дори да не е написано и да няма печат....Така че дори хора с редовни документи получават пенсия - гавра и никой не го интересува как преживяваме с тези мизерни пенсий

15

До 9

преди 4 години

Затова хората симпатизират на Орбан - поставя националната специфика пред препоръките на Брюксел.Ако и ние имахме такива управляващи,отдавна въпросното тъмно население да е останало без соц.помощи, с надбавки само за по 1 дете - ако не са се осигурявали, и с надбавки за максимум 2 деца, ако се осигуряват.И отдавна да е гласувана добавка към споразумението за забрана на принудителния труд - щом имаш деца, ще работиш за да ги издържаш!Плюс забрана на безделието, ако нямаш от какво да се издържаш

14

Значи от Европа

преди 4 години

се безпокоят за оцеляването на българските пенсионери, а управляващите си правят оглушки и се преструват на неразбрали предложението за незабавно увеличаване на всички пенсии с по 100 евро, или споделят мнението на Лиляната с чантето за 3 000 евро - нашите пенсионери живеят само по 5-6 год. след пенсионирането си.Няма да предприемаме нищо за увеличаване продължителността на живота им, нито ще им увеличим пенсиите, 5-6 години могат да погладуват.Що не погладуваш ти ***, Лиляно, та да поотслабнеш?

13

И липсващ отговор

преди 4 години

на мнението, изказано от някой от европейските наблюдатели преди няколко години - пенсиите на българските пенсионери трябва да бъдат увеличени поне с по 100 евро, защото това е въпрос на оцеляване!Нашите управляващи си затраяха. Изключение направи миналата година Лиляна Павлова, като заяви на среща с младежи "На тях им остават по 5-6 години, затова ще насочим парите към вас!" В смисъл, че хората в България живеели най-много 5-6 години след като се пенсионират! Това ли е мнението на властта?!

12

Анонимен

преди 4 години

Само при ГЕРБ нещата вървят добре! Тези, с мъгливите трудови стажове и "липсващи документи", са шмекери, крили осигуровки! От бсп подведоха всички да лъжат и окрадоха няколко пъти пенсиония фонд! Само ГЕРБ!

11

до 6

преди 4 години

Какви бръмбари те гонят? Виновни за хаоса с пенсиите са ГЕРБ!

10

+++

преди 4 години

През 1991-1999 години минималната работна заплата се движеше между 19% и 34% от средната осигурителна сума за България. От 2000 досега този процент е между 30% и 60%, а за 2019 е около 58%. Този факт прави очевидно кой какъв период предпочита за изчисляването на пенсията му.

9

Анонимен

преди 4 години

А за днешните работещи ще има ли след време пенсии? С тая демографска катастрофа и преоблававащо тъмно население, което лежи на бюджета, без да внася нищо.......

8

+++

преди 4 години

Логиката покава друго. Пенсия по старата методика предпочитат хората с високи доходи, защото губят години, когато нямаше максимален осигурителен доход, а те са се осигурявали на високи суми. Пенсия по новата методика предпочитат хората с ниски доходи, които са били на минимална заплата или на заплата близка до минималната, защото по новата методика индивидуалният им коефициент е по-висок, заради приближаването на минималната заплата към средната осигурителна сума през годините.

7

Анонимен

преди 4 години

В БГ е направено да не върви.

6

Анонимен

преди 4 години

До оцелял българинЧервените руски чен гед жии се познават по плюенето по Костов.Още ги боли г ъ за ,че не позволи руски самолети да минат през България и хвана техен шпионин по бели ***.

5

Kiki

преди 4 години

Пак го отнасят пенсионерите.мама ви долни комунисти.После изискате да се гласува за вас..***

4

Анонимен

преди 4 години

Каквато и пенсия да вземеш , освен тавана , след 10 години ще стане една трета по покупателна способност заради инфлацията и т.н. "стандарт" на живота -вдигат се заплати , вдигат се цени .

3

Анонимен

преди 4 години

Всички промени са с цел прецакване на хората .