24

Да

преди 4 години

Много хубаво селце, с живописна природа.Като дете живях там една година и имам приятни спомени от хората.Повече не се върнах, така тръгна животът, обаче е хубаво да прочета нещо позитивно за Припек.

23

Гост

преди 4 години

Е по добре ли щеше да е да си седят и да мизерстват в селото и да нижат тютюн, поне сега имат алтернатива. Те пак щяха да работят в германия ама без документи нелегално и за по-малко пари. 500лв по времето на Живков си бяха бая пари, малко хора вземаха такива пари, заплатите бяха 180- 350лв. Това беше горе долу тавана на заплатите без далавери, миньорите взимаха по толкова.

22

Анонимен

преди 4 години

Хубавото и ,че даже в най-затънтеното село хората разбират ,че т.н. "патриоти" дето искат Европа на нациите са платени руски матрьошки.

21

Fallschirmspringer

преди 4 години

""Европа и GB селото:За едни дели семейства, за други е спасение Добре дошли в Припек, едно от малкото с пълна детска градина и гимназия""Ама тук не става дума за английско село,а за българско.Не е лошо "списвачите" да знаят,че международния знак за Българие е BG.Все още не сме колонизирани напълно,въпреки тоталният неолиберален и евроатлатически натиск

20

Fallschirmspringer

преди 4 години

"Бил е управител на подобен цех и по времето на Тодор Живков. И тогава, и сега заплатите в сектора били все 500 лева"А цените на стоките сега са поне по 5-7 пъти по -високи.Това е най-ясно изразено при хранителните продукти,което показва,че покупателната способност на населението е спаднала поне 4-5 пъти, а това рефлектира върху качеството и продължителността на живота,което беше и една от целите на безкрайният преход ,и така наречената демокрация

19

Махленска клюкарка

преди 4 години

Зъ сажълинее тукову ни и нивоту нъ списвачити

18

бай ганю

преди 4 години

БГ мохамедани са били винаги най коравите и здраво работещи хора,техните села са винаги по добре изглеждащи и поддържанино и там поради ниска квалификация няма нищо друго за работа освен тежък труд

17

Анонимен

преди 4 години

"" Престанете да ни тикате всеки ден тази *** пропаганда на доиче зеле. ... "".......................виж ако гурбетчиите ходеха в братския Съветски Съюз ...

16

избирател

преди 4 години

Ако аз така си вършех работата,както ти хлапе си написала статията,с камъни щяха да ме убият моите шефове.И С ПРАВО!!!

15

хехе

преди 4 години

Неграмотно написана статия, с тъпо заглавие. Или Сашето или Камелия ги пишат така.

14

Анонимен

преди 4 години

Vildan fantasy.

13

Петров

преди 4 години

Не знам как е в ЕС но при социализма журналистите занеха какво значеха BG и GB. Сега станаха като политиците - чели само Винету.

12

Евроатлантик

преди 4 години

Преди Европа при социализма селата бяха обезлюдени и пустеещи, а при Европа и ЕС селата са пълни със стадиони, спа центрове, балетни зали и деца, детски градини и гимназии. Без ЕС българското село при социализма щеше да бъде загубено.

11

Анонимен

преди 4 години

"Европа и GB селото"Що е то GB село? Село във Великобритания ли?

10

Анонимен

преди 4 години

"Карай да върви" - къде BG къде GB. Не било Шведско , а било Съветско

9

Наблюдател

преди 4 години

Интересна статия. Поздравления за българомохамеданите приели християнството, много работливи и честни хора.

8

Анонимен

преди 4 години

В по общ обзор. Не е от значение да ли работят в с. Припек или в Германия. Всички сме в ЕС. Същото е да ли от с. Припек са дошли в София. Ще си спечелат пари и ще вложат в Припек.

7

ай сиктир

преди 4 години

Да бяхте сложили надпис до заглавието на статията платена реклама за гербавите да не си губим времето да я четем.

6

ДртПрч

преди 4 години

Между BG u GB има три часа разлика.

5

Munchen_DE

преди 4 години

Помислих, че става въпрос за село в UK.Трябва да се направи всичко, за да се спре масовия отлив от селата. От новината личи за пореден път как общините нехаят. Интересуват се от хората само преди местни избори. Същото е и в София.