119

Анонимен

преди 4 години

Преди повече от 20 години се опитах да убедя класа си, че вместо да ходим по чалга-ресторанти, е по-добре да отидем на екскурзия примерно до Унгария или Австрия. Първо се навиха, но после две съученички разубедиха целия клас - нямало да ни видят, да ни снимат и т.н. Е, аз им казах да си гледат работата и отидох на такава екскурзия с абитуриенти от друго училище. На всичкото отгоре там се запознах с момиче-унгарка, после си писахме дълго, накрая се и оженихме.....

118

Анонимен

преди 4 години

Толкова се радвам, че не съм роден жена. Целият ми бал излезе 600 лева, като 400 бяха за алкохол.

117

шматка

преди 4 години

Еиии зависта е лошо нещо.Истината е малко по друга.На мой приятел абитуриентската на сина му излезе около хилядарка а това няма и една заплата.Хора с пари може и 10хил да изхарчат но това си е тяхна работа.Спрете да завиждате че това вреди и на здравето

116

Гошо от Симитли

преди 4 години

Има една мисъл която е много на място в този случай: King for a day, fool for a lifetime

115

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАЕЦ ще бъде закрита и сега уволниха хиляди за 1-4 блок

114

до 116

преди 4 години

До Ели,не,не са техни,парите,крадени са

113

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 112Ако си предприел такова нещо, само за да правиш безопасен секс, би трябвало да си си замразил семенна течност, за да можеш да имаш потомство.

112

Така е ..

преди 4 години

От нашето гардже по хубаво няма.

111

Ели

преди 4 години

Не ви ли писна всяка година да дъвчете бюджета на абитуриентите? Щом им харесва нека си харчат парите хората. Техни са си!

110

До Дедо Ташунко 106

преди 4 години

След като учителската заплата е 1 200 лв, значи момъкът може да си позволи костюм за 400 лв, а както пише в материала по-горе, някои девойчета се задоволяват и с рокли по 200 лв, обувки за 20-30 лв и чанта пак за толкова.Дали всяка ходи на скъп фризьор, гримьор и маникюристка, може да се поспори, защото много момичета се справят сами у дома пред огледалото. После татко ги кара на бала с колата си. Така че, хайде да не охулваме децата. Родителите сами решават дали да правят софри като за сватба.

109

... Онези, които

преди 4 години

имали връзки с чужбина, си набавяли "пищни" рокли от ... найлон. Тогава това било модерно. Щерките на големците, а също и девойчетата с роднини сред "бившите", успели да заминат на Запад, се издокарвали с найлонови рокли в нежни цветове и с богат набор на полите. И една в златно ламе.На онази мома родата сигурно само злато е носила, докато са пасли кози по баирите на Северозападна България. После "от Балкана слезли с пушка вЪВ ръка" (или от мандрите) и дошли да въздават справедливост в София

108

Ха сега да ви видя

преди 4 години

Няма да споменавам име.Нека онези, които имат по-възрастни роднини или възрастни познати, на които имат доверие, да ги попитат на коя мома майка й, към края на 50-те години, донесла от Париж златно ламе, в смисъл, че лъскавите нишки на плата са от истинско злато, като одеждите на византийските императрици.Дълго време това е била клюката, която вълнувала София. Сигурно и в провинцията се е чуло. Защото по онова време повечето момичета си шиели абитуриентските роклички от крепон. Онези, които...

107

Анонимен

преди 4 години

До 103Слабо... След вазектомия та, особено слабо ;)

106

Анонимен

преди 4 години

Lol... Че това джобни бе!

105

Анонимен

преди 4 години

Българинът е така . Реве нема пари . Заплатите малки . После дум 4500 лева за тоалет за абитуриентския бал . После пак рев .

104

баща на абитурент

преди 4 години

костюм + официални обувки + 2 ризи + папионка = 700лвресторант за роднини и приятелчета 45 човека 1500лвукраса за ресторанта 30лвще го кара един приятелза вечерта 100 кинта да има да си харчикуверт за тържеството им 50лв------------------------------------------тия пари са нищо в сравнение с кинтите дето се дават за дрехи , маратонки , уроци , тренировки и спортни лагери . айде по сериозно , аз ако не мога да събера за тържество роднини и приятели веднъж/дваж в годината за какво работя :)

103

дедо Ташунко

преди 4 години

До 104. Браво на убавицата! Реално си казва момичето, че ако децата проявят скромност, няма "да набутват" родителите си и да ги вкарват в излишни разноски. Който работи, печели трудно парите си. За крадците нищо не е проблем.

102

дедо Ташунко

преди 4 години

До 101. Доколкото знам господине, средна учителска заплата днес е около 1200 лв. Говоря средно за страната, не за София, където учител може да си докара значително повече. Бяхме скромни деца и не досаждахме на родителите си. С този костюм си изкарах и следването. С костюма от абитуриентската вечер за университета изкарах още 10 г. натам. Аз приказвам за шейсетте години, не за осемдесетте, когато всичко поскъпна двойно и тройно. Бъдете здрав!

101

пишман изпращане

преди 4 години

Какво изпращане, кви 5 лева. Къде ги изпращат и защо, никой не знае. Едно време поне мъжете, като са отивали в казарма е ясно защо е имало изпращане. 2-3 години служба на държавата в тежки условия. На тия п.и.к.л.и и п.и.к.л.ь.о.в.ц.и какво има да им се изпраща??? Дават хилядарки, за да ги изпратят до чалготеките и после на борсата по труда. Луда работа.

100

Убавица

преди 4 години

Моят бал бе 100 за рокля и обувки. 300 лв екскурзия до Гърция и толкоз. Без досадни роднини и главоболия за родителите.