24

Малкият Мук

преди 4 години

Ако в мой имот има такива павета,ще ги изровя и ще ги оставя на площада.Там от където са крадени.Да имаш такива павета в имота си, е позор за Българското ти гражданство.Само мутри,червени милиционери и политици могат да си позволят това.Само безродниците и крадците от БКП.Искам домът в който живея да бъде честит навеки,и хората от семейството и техните наследници да ходят винаги с вдигнати глави и да се гордеят че са Българи.

23

Пенсионер

преди 4 години

До Анонимен 14 Не съм знаял че съветските танкове са влизали в София. Мислех че са стигнали до Свищов и Русе , подарили са ни соца , изяли са кокошките и са се върнали обратно , след като са ни видяли акъла. То радост , то чудо.

22

Я па ти..

преди 4 години

До ЧутоОт стариСофиянци 13 Демек като рецептата на Кока Кола.

21

Анонимен

преди 4 години

Само истинските софиянци си затискат зелето с жълти павета!

20

Активист на БКП

преди 4 години

В имота на Лиляна Павлова също има жълти павета - оня ден видях снимка на къщата и и алея от жълти павета...

19

Анонимен

преди 4 години

Днешния капитализъм произвежда все-по нетрайни и некачествени стоки. Вижте колите на 20 години не гният, а новите на пет години и почват да гният. Падне едра градушка новите коли на решето, самите капиталисти биха комунистите по некачествено производство.

18

Анонимен

преди 4 години

допълвам 19: и ги редят хора които никога не са виждали как се редят павета.

17

Анонимен

преди 4 години

Фирмата, която ги е произвела отдавна е фалирала. Затова сега не правят такива павета, а специални саморазпадащи се павета.

16

Анонимен

преди 4 години

В Западна Европа има къщи, ресторанти, пекарни, хотели с фасади над 150години.

15

Анонимен

преди 4 години

Каде във Франция бутат замъци, че да знам, какви ГЛУПОСТИ,, пишеш?????

14

Анонимен

преди 4 години

Това което е правено в София по време на Монархията. Него е имало и в кухнята на нашите съседи. Нито Гърция , нито Сърбия. А в СССР е било мечти и фантазии.

13

Анонимен

преди 4 години

и се наложило да намалят площта на жълтите павета - извадили част от тях от периферията на района, постлан с такива павета, за да подменят счупените.

12

Анонимен

преди 4 години

До Жълтите паветаТова за пързалянето е вярно.Най-добре ще е да се направи нещо на пешеходните пътеки. Не знам дали е възможно да се постила нещо за през зимата, нещо залепващо, което да се маха напролет. Колите там се движат бавно и няма да го подгъват.Освен това, мисля, че в миналото жълти павета е имало и около Централната поща, вероятно са стигали не до "Гурко", а до ул."Стефан Караджа".От баба си знам, че съветските танкове са изпотрошили доста от тях по"Цар Освободител" и се е наложило

11

ЧутоОт стариСофиянци

преди 4 години

Не се намира кой да ги произведе, защото технологията им е била семейна тайна. Производителите са починали без наследници и тайната им е загубена.Навремето с такива плочки са били постлани не само "Цар Освободител" и площад "Народно събрание", но и целия площад около църквата "Св.Крал" (днес площада пред "Шератон"), пространството около "Александър Невски", около Народния театър и началото на някои от преките на "Цар Освободител". Например ул. "Дякон Игнатий" до ул."Гурко".

10

Анонимен

преди 4 години

Централната част на прага е наслада с невероятно красиви пана от малки бели и черни минипавета ,поставени още от времето на Мария Терезия. Как са правени основит и как са редени не знам, но са перфектно равни и красиви! Като новите павета по Дондуков / как пък не го смениха това противно име/!

9

Жълтите павета

преди 4 години

По-хлъзгаво нещо от жълтите павета през зимата няма. Най-добре ги разкарайте, че сума ти хора се потрошиха. Или по пешеходните пътеки поне сменете настилката с някаква съвременна

8

Анонимен

преди 4 години

ааа ама някой е отишъл да ги вземе???очаквах и новият собственик да е длъжен да им ги закара и да плаща и транспорт и хамали :)

7

Анонимен

преди 4 години

На всякъде по бяла Европа,хората полагат изключителни грижи за запазване на автентичният вид на центровете и историческите забележителности на градовете....В Източна Германия където е останало празно място от войната, комунистите са бучнали панелка от най-грозните. Има ги и по най-централните площади. Днес който набара по-централен парцел, строи стандартни офиси и жилища на безбожни цени. Във Франция в провинцията се бутат старинни замъци ако собствениците нямат пари за поддръжка.

6

odpo

преди 4 години

Така е, България не може да се конкурира с технология и фирма на 100 и кусур години, камоли с фирма от днешни дни. ОБИЧАМ РОДИНАТА, МРАЗЯ ДЪРЖАВАТА! СРАМ МЕ Е ОТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ/ПРЕСТЪПНИЦИ

5

бл.134 в Зап. парк

преди 4 години

Няма що . С камиони ги хвърлят във Враждебна .