12

Анонимен

преди 4 години

Който е работил с китаци - знае. Гледат тъпо , съгласяват се с всичко а на другият ден всичко се повтаря отново. Не съм против тях но културата им е толкова далече от тази на западния свят че колкото и да го имитират нещата не вървят. Друго щеше да е ако се развиваха по собствен път но не би.

11

бай ганю

преди 4 години

реалността ече америка е просто един свръх консуматор а китай свръх производител захранващ консуматорски глад и по пътя на логиката сред такава не балансирана търговия накрая кой излиза с повече кинти в джобчето? лесно е да се досетим

10

Анонимен

преди 4 години

Евала на Тръмп,това е човека които се опълчи на юдейско-либералният модел наложен от ***, моделът който е на път да разруши хегемонията на западният свят.Но ми се струва че съвсем скоро ще му скроят шапка!

9

Анонимен

преди 4 години

Не съм фен на перчема,още по малко на имперската политика на САЩ,но като се замисля държави като България имат шанса да спечелят страшно много от войната която се задава!

8

Чичо Мишок

преди 4 години

Ако не са Китайците и Мексиканците, ти я са умрели от глад, " чакай ти *** да работи."

7

Анонимен

преди 4 години

Всъщност е точно обратно. Китай държат американски дългови книжа. Това е силата на юана. Всеки финансов опит на САЩ да срине юана бе свързан с изкупуване на юани и наводнаяване на пазара с долари. И после прибиране на долари от пазара през стоки. Всички очакваха кога Китай, ще започне да разхищава като Запада, но това не се случи, даже напротив. Пести и играе на борсата с ценни книжа.Целта на Тръмп е да накара американеца да бачка повече отколкото консумира. Това няма да стане, значи иде война.

6

Анонимен

преди 4 години

Ха , ако не Китай тия са жив резил нищо не се произвежда в САЩ. Не лесно да накараш МАЙМУН работи.

5

sofeto

преди 4 години

Ще свалят курса на юана и стоката им ще остане конкурентноспособна и пак ще събират чували с долари за резервa. Нямат друг избор, досега не са измислили нeщо по добро!

4

Анонимен

преди 4 години

Тук цял екип се пита, лута се и се мае какъв ще е отговорът на КНР.А между другото отговорът е вече факт.Китайското правителство заяви, че от 01.06.2019 г. с ръст на митата до 25% ще бъдат обложени 2 493 пиндостански стоки.

3

Анонимен

преди 4 години

САЩ продават китайски стоки, които купени за 4 долара за 120. Нямат друг начин да правят такава печалба. Ако преместят производството в друга част на Азия ще загубят качеството, а ако го преместят в Америка ще загубят цената. Китай е Китай и е съществувал преди всички останали, които съществуват в момента. Видял е много лошо и е оцелял. В момента едва ли някой е в състояние да ги събори по какъвто и да е начин без сам да стане храна за акулите.

2

Анонимен

преди 4 години

Абе вноса може и да е 5 към 1, ама колко китайски ценни книжа държат в САЩ? Това си е директна инвестиция с много ниска печалба за риска, понеже във всеки един момент САЩ може да откаже да плаща.

1

Анонимен

преди 4 години

Никак.кои са Китай ,кои бяха те и кой ги създаде?Едно ембарго и са чао