22

Анонимен

преди 5 години

Бъди сигурен, че след няколко години ще съжаляваш, че не знаеш Турски език, защото в България ще останат само Турски инвеститори, ще се молиш за работа така, че сядай и учи.

21

ПроСоТо

преди 5 години

До Я па я..! сус бе,ченгене!Чул си че има богат и изразителен БЪЛГАРСКИ език,но "МАЯТА" ти си те тегли към анадола и за това дращиш глупости..

20

Kiorsufra

преди 5 години

Ne stanaha li mnogo iskasvaniata na nepodgotvini,,agi".Ne e li vreme sa urok,,kasvase ,,persona nan grata"

19

Хан Крум

преди 5 години

Международният ези е английски бре посланник ефенди. Вземете да се образовате бре а не да карате други да учат шантавият ви език. като искате да правите бизнес тук, ще учите български или английски.

18

асдя

преди 5 години

До инж Цветанка ВладоваЦъцке ***, не те знам по какво си инДжинер ама географията ти куца.Турция НЕ Е в Европа. Щото тези 3% от Европа мое и да ги загуби...Пък и 3% пролет не правят, както Турция никога няма да е европейска държава.Не и докато Ердрусан се опитва да ги върне в минатото - Османската империя.

17

Един от Северозапада

преди 5 години

Ако аз ида в Турция, да откривам завод, трябва ли турците да учат български, или аз трябва да уча турски? Казусът още от началото е поставен грешно. Инвеститорът трябва поне малко да научи български. Но, знам как ще се развият нещата-представителите на фирмата ще си намерят някоя местна преводачка, по-засукана, която няма да им е само преводачка, а след време ще израсте и в Йерархията, и ще коли и беси на местна почва, от тяхно име, защото е отпред на чорбаджията.

16

Анонимен

преди 5 години

Значи утре ако реша да инвестирам в завод в Китай, да пратя първо някой политик да въведе задължително изучаване на български в Китай. Изгонете го този моментално и забрана да влиза!

15

Анонимен

преди 5 години

Тия пък се изкараха,че правят всички гъвкави и негъвкави съединения за всякакви видове автотранспорт,че и от всички марки от разните държави дори коеперирани в корпорации чрез сливания,че и последни модели и модефикации,яка реклама си правят да се включат в някоя програма за износ на производство,а какво всъщност ще правят за да изнасят.

14

Анонимен

преди 5 години

Турски посланик си позволява да обяснява какво трябва да прави държава и правителство, и това е неправилно разбиране за намеса в вътрешните дела ?Не зная колко струва "висшит" да плюе, на базово разбиране за логика в използването на словото, но след подобен коментар, този не трябва да е повече от лакей на политически пристрастия и слуга на държавни интереси на чужда държава. Време е за закон за чуждите агенти.

13

Анонимен

преди 5 години

Хайде още един започна да ни "обяснява"....."Отношенията между правителствата на България и Турция са добри и добросъседски"....-ама правителства се сменят.Политиките също.А Турция не е приятел на никоя съседна държава.

12

Само питам

преди 5 години

Този в каква връзка се изказва?

11

Я па я..!

преди 5 години

Две трети от българските думи са направо турски. Колко малко ни трябва да поучим граматика и готово.

10

Ти да видиш..

преди 5 години

По лесно и правилна е десетина турски бизнесмени да научат български за комуникация , от колкото хиляди работници турски.Нещо оправданието не хваща декиш.

9

-10

преди 5 години

До ГлухарчетоКогато те гони комплексарщина, във всичко намираш скрит смисъл. А ако въпросът беше само пазарен, що чинят политиците при откриването на заводите, да се хвалят колко им била добра политиката?

8

-10

преди 5 години

До SILANCEТе не искат, те направо си те пращат на курсове.

7

Глухарчето

преди 5 години

Първо,изказването идва след серия други подобни нескопосани забележки от страна на Турция,които след това бяха замитани с грешка в превода,неразбиране,преувеличаване.Второ-в жесток предизборен сезон сме,естесвено че всеки подобен коментар се гледа под лупа и след това се търсят дивиденти.Трето,въпроса е пазарен-ако турските фирми отказват да наемат българи без владеене на турски език или ще си изнесат производството или работниците ще научат турски.А Улусой се опита да го направи политически.

6

SILANCE

преди 5 години

До инж Цветанка Владова, друг.гаркей, кротко с пропагандата. Турчулята да строят завод в София, дали ще искат да се знае турски? Точно в шестък ще си го позволят. Колко датчани си чула, че искат да им изучаваш езика, за да си приказвате? ПФУУУЕУУУУ!

5

SILANCE

преди 5 години

До Сата НАТО Броячът е спрян. Имате одобрение от мен, защото и турци, и раш.и се ос.... с това взаимно изгодно наливане на водица в техните си мелници.

4

до 2

преди 5 години

Цветанке ***, ти си го изучавай, кой ти пречи!

3

Додо

преди 5 години

Ами освен и Ердоган да питате да се изкаже по темата "опасно ли е за България въвеждането на задължително изучаване на турски език"...та да се успокоим!