142

тенчо тенев

преди 4 години

до кога автомобилите ще вървят сами че застраховките ще са за тях по логика застраховката трябва да е на водача както в другите държави всичко това е далавера на застрахователите и правителството без това нищо не се плаща

141

Тото Карфичков

преди 4 години

До АнонименХем е супер екологично.

140

Мемет Мустафа

преди 4 години

А може ли всички да каране без ГО

139

Анонимен

преди 4 години

Редно е бонусът да е също до 700% като малуса. А иначе какво излиза бонус до 30% а малус до 700%. Не се наядоха тези застрахователи!

138

Анонимен

преди 4 години

Замислям се да направя бизнес с каручки. Така в София ще можем да препускаме свибодно, няма такси, няма мигачи, няма проблем ...1000лв за ГО тези нормални ли са?Въпрос: може ли Шопето да го превърнем в Дивия Запад и да си паркирам коня пред мола?

137

през просото

преди 4 години

700 е малко , едно 7000 или дори 70000 % от утре да е , и най важното да намали заплатите от 200 евро на 80 евро месечно .........че много мобилни станахте крепостните селяни .

136

практика мислител

преди 4 години

До Анониментака се прави излишък

135

ВЪПРОС

преди 4 години

Ами колите под наем кой ги застрахова и за колко ? А такситата ? А камионите дето ги карат знайни и незнайни кой ги застрахова ?

134

Анонимен

преди 4 години

През 2015 година застраховката ГО на колата ми беше 176 лева, а тази година е 329 лева, т.е. почти двойно повишение. Сега ще става над 1000-2000 лева. Няма друго обяснение, освен, че ГЕРБ крадат като за последно преди да ги изритаме от властта.

133

Е колко пъти

преди 4 години

Толкова сме прости, че управляващите с една стръв ни хващат по няколко пъти. Колко пъти се вдигна застраховката минала година заради тоя фалус ?! Нещо работи ли от тая схема -НЕ ! Сега пак ще си говорим и пак ще я вдигнем, ама пак НИЩО няма да направим. На есен може пак да почнем обсъждания и пак може да си поцоцаме още малко от простия данъкоплатец, а че нищо няма да стане- няма, ама нали си я вдигаме....

132

Анонимен

преди 4 години

Ненаядоха се ГЕРБ и това си е. Данък МПС ми го вдигнаха 15,7 пъти. Застраховка ГО ми скочи вече веднъж тази година с 44%, а сега ще скача в пъти. Каското и то ми се вдига, вместо да намалява с увеличаването на възрастта на колата. Грабеж отвсякъде, а насреща нищо.

131

До 136 ?

преди 4 години

Карай си като нормален човек и пак ще ти вдигнат цената.На мен гражданската отговорност миналата година ми беше 221 лева, а тази година 329 лева. Нарушения нямам, плащания по застраховката нямам и никога не съм имал. Следващата година очаквам ГО да ми е вече 450 лева, но ти ще си доволен, че плащаш само толкова, а не 2000-3000 лева!!!

130

Анонимен

преди 4 години

Това са кражби на Г.рберастката С

129

ганев

преди 4 години

Застраховане - това е една безмислена дейнстост с цела крадене на пари и нищо повече. Велики реклами и приказки какви ли не. Едно от най-вредните неща е т. нар. ЗАДТРАХОВАНЕ....Частната фирма прави застраховка а полицая проверява - що е то ? .....Понятието /ЗАДЪЛЖИТЕЛНА/ гражданска отговорност - ТРЯБВА ДА ОТПАДНЕ.....

128

?

преди 4 години

Ми не правете нарушения, карайте като нормални хора и няма да ви вдигат цената. Само днес прочетох поне 5 новини за блъснат хора от такива дето си мислят че всичко им е позволено.

127

младост 6

преди 4 години

Свиквайте господа-другари,в "белия"свят е така . Всичко е много скъпо и доходите в най-добрия случай са равни на разходите,колкото и да са големи. Ако не ви аресва,отивайте в Африка или Бангладеш за да не се харчите!

126

Анонимен

преди 4 години

Абе тия гербавите наистина си чакат тоягите!Няма такива алчни крадци!

125

Анонимен

преди 4 години

Днес декларирам кои хора ще шофират колата и я застраховам, а утре я продавам или се появяват и други хора, които ще я шофират. Какво правим тогава с тази измислена застраховка? При това е ясно, че колкото повече хора декларираш, че ще шофират колата, толкова повече ще плащаш за Гражданска отговорност, а реално рискът не е по-голям. Всичко е насочена да плащаме все повече и повече, а насреща нищо повече не получаваме.

124

До 130

преди 4 години

Съгласен съм с теб, но това означава, че бонус-малус не може да има, защото не автомобила извършва нарушенията, а шофьора.

123

Анонимен

преди 4 години

"А аз се чудя защо Гражданска отговорност не се прави за всеки шофьор който е на пътя, а продължават да намесват колите все едно те са граждани...???"Има прецедент в ЕС и издадена директива, всяка кола да има застраховка, която важи "дори щофьорът да не е вътре". Поинтересувай се. Случаите са, когато колата ти седи на паркинг, гръмне и отнесе 10 човека. Или откраднат колата ти и с нея сгазят 50 пешеходеца. Или когато дадеш на някой без книжка/застраховка да кара и той утрепе деца.