44

ДЕСЕН

преди 5 години

До ognyanz"Българите" от Благоевград и Петрич го разбират без проблеми, защото те самите са македонци.

43

Анонимен

преди 5 години

До: Гошо... *** (номер 35)Ами... за това си прав. Но има други примери. Главно балканските славянски народи от бивша Югославия.Едно време в Югославия говореха на един език - Сърбохърватски.Като се разделиха, и езика го разделиха на сръбски и на хърватски.Сега има и босненски, и н'ам си къф език, а всичите като цяло са варианти на сръбския.Е, като има хърватски, сръбски и прочие, що да няма македонски?Какво ни бърка?А американския е ***-дойди. Да видиш в Нова Зеландия как говорят!

42

ognyanz

преди 5 години

До Българин: Ако ти не разбираш македонския диалект си е твой проблем. Българите от Благоевград и Петрич го разбират без проблеми. Да се учим от Гърция как се защитава националния интерес при подписването на подобни документи. Диалект, превърнат в официален език по решение на Коминтерна и ние да го признаем. Откъде накъде. Австрийците говорят ли на австрийски? Не, говорят на немски и това не им е проблем.

41

Шоп

преди 5 години

Докато говорят български шопски диалект и пишат с българската азбука нямат език и нищо не могат да искат.- Говорят македонски език и пишат на македонска азбука. Знам добре, защото аз съм шоп.

40

ДЕСЕН

преди 5 години

Македонският език е отделен език. Повечето българи не биха могли да разберат и 80% от един обикновен македонски текст. Разликата между чешкия и словашкия, или между сръбския и хърватския са в пъти по-малки, но въпреки това са признати като отделни езици.

39

Анонимен

преди 5 години

ЕС за пореден път ще ни набие един шут .

38

Волен Атаков

преди 5 години

ГЪРЦИЯ = РЕПУБЛИКА ЕЛЛАДА, НИЩО НЕ Е ПРИЗНАВАЛА, И ДАВАЛА ПРАВО НА ФИРОМО-ШИПТАРИТЕ ДА ВЗЕМАТ, ДА ОКРАДАТ И ДА ПОЛЗВАТ - ДРЕВНОТО АНТИЧНО ГРЪЦКО ИМЕ, ДУМА И ТОПОНИМ - МАКЕДОНИАС !!. НА ТЕЗИ ФИРОМЯНЦИ .ТОПОСА ''МАКЕС ХТОНИС'' Е -- АВТОХТОНЕН 20 000 ГОДИШЕН ГРЪЦКИ ТОПОС НИМОС .ГЪРЦИЯ ДАДЕ ПРАВОТО НА СКОПЯНИТЕ ДА ПОЛЗВАТ ДУМАТА ''МАКЕДОНСКИ'' -- ЗА ЕЗИКА, И Я ЗАДЪЛЖИ ДА КАЗВА В ООН, ЧЕ ТОВА Е СЛАВЯНСКИ ЕЗИК, НЯМАЩ НИЩО ОБЩО С ГРЪЦКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ .Това беше голям подарък и отстъпка за ФИРОМ

37

Българин

преди 5 години

От къде на къде това е "абсолютно неприемливо за България"? На нас това по какъв начин ни пречи?Естествено, че си имат език и говорят на него. Който не ми вярва - да погледа 5 минути македонска телевизия и да прочете тяхна статия в уикипедия. Нищо няма да разбере. Това, че у нас има райони с още по-неразбирем говор не прави нещата по-различни. Македонците имат пълното право да имат собствен официален език.

36

вече е обещано

преди 5 години

До Анонимен 34На предизборно събрание Карадайъ обеща,че турския вече ще се изучава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в училищата!От тук до втори официален език има само една крачка!Играйте си още на демокрация и толерантност,лошо няма!Да ви е сладко!!

35

Анонимен

преди 5 години

=

34

Българин!

преди 5 години

Абе той Борисов, че не е цвете е ясно и на децата, ама МАКЕДОНСКИЯТ ЕЗИК И НАЦИЯ ГИ СЪЗДАДОХА ПРЕДАТЕЛИТЕ И РОДООТСТЪПНИЦИ ОТ БКП НАЧЕЛО С ГЕОРГИ ДИМИТРОВ, за да угоди на любовника си Сталин и приятелчето му Тито! Малко по-късно се опита дори ДА ЗАТРИЕ САМАТА БЪЛГАРИЯ, КАТО Я НАПРАВИ ЧАСТ ОТ ЮГОСЛАВИЯ!

33

Гошо...Тъпото

преди 5 години

Малки,но...нахални.Цяла Хамерика пише и говори английски а не...американски,Австрия да не говори на...австрийски,а Швейцария на...швейцарски.Еее,туй да си македонец си е чиста...диагноза;направо да им издават жълти...европейски пашапорти,че да се виждат отдалеч.

32

Анонимен

преди 5 години

От януари тази години албанският е вече втори официален език в Македония, след решение на парламента им. Председателят на македонския парламент също е албанец - Талал Джафери. Къде са тръгнали да се навират с тоя македонски език, като е ясно, че са една умираща нация... Както впрочем и ние... Опасявам се, че няма да е далеч времето, когато Турция ще поиска турският за втори официален език у нас.

31

Не!

преди 5 години

Нека си припомним чие творение е тази "държава". Голямото димитровче бе създадено по нареждане на кремъл и изпълнено от еничарите на Димитров. Факт! Русия е най-голямото зло за България!

30

казаХ

преди 5 години

Макетата като искат македонски език да си го измислят,азбука също и да им го признават където искат.Докато говорят български шопски диалект и пишат с българската азбука нямат език и нищо не могат да искат.

29

Анонимен

преди 5 години

До: 20 (Език свещен !)"Езикът е диалект с армия и флот"Макс Вайнрайх.Македония армия изглежда че има.За флота не знам, може би на Охридското езеро?Всеки сам да си прави изводите, приведох цитат от известен американски лингвист от руско-еврейски произход.Език ли е македонския или български диалект - нека всеки сам за себе си да прецени.

28

Анонимен

преди 5 години

какво очаквате като сте се оставили в ръцете на крадливата банкянска диарията нали той беше инициатора поинструкции от краваршингтон за всичките тия циркове с македония заради вкарването и в натонай-добре си изберете някоя националност дето умее да си защитава интереса и се прекръстетеа ако въобще някога има история на балканитевъзпитаника на симеоновската школа ще бъде записан като унищужител на най-старата държава в европа- но той не е виновен - виновно е стадото

27

Ave

преди 5 години

Македонскиот jазик е български език => да подписват направо на македонски и ще е подписан на език на Съюза!

26

аз

преди 5 години

Като искат да си го измислят и да си го говорят. Никой няма да им се сърди.

25

Анонимен

преди 5 години

Няма вече нито държава нито народ.Начело седи дебелак башибозук с ордата си, а стадото си трае и си гледа в краката и портмонето.Докато не се обединим за общото благо държава няма да има.Мина времето когато овчарят мислеше за народа и народа беше добре, сега е време разделно.