19

Анонимен

преди 5 години

Кампания "ако от теб не става нищо, ела при нас".

18

Гошо...Тъпото

преди 5 години

Няма сериозна държава,без сериозна армия.А в тази армия трябва да служат отговорно,гражданите на държавата.Тези...умници,които проповядват,че ***,некадърници и неудачници,отиват в армията и само те трябва там да служат,жестоко грешат.Съвремените въоръжени сили са окомплектовани с високотехнологично оръжие и електронни системи,които изискват подготвени и интелигентни хора.Всяко...мамини детенце не става за армията,но това не пречи всеки да уважава труда на хората там и въоръжените ни сили.

17

SS

преди 5 години

Армия без военна доктрина,без нац.идеал,с генерали никога не помирисвали барут,книжни мишки,замисля ли сте се,че ако имаше свясна армия тая страна нямаше да е на дъното?

16

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 23Защо се хабиш за тоя ...?!?1

15

Роб на влаЗта

преди 5 години

Оф....Преди 2м.имаше статия че има недостик на 5000 войника .Кога ги назначиха ,кога проработиха че и още да трябват ...

14

Анонимен

преди 5 години

Търси се пушечно месо. Да си губиш живота в казармата. Да бръснеш портрета на Ботев. И като се наложи да бъдеш пушечно месо. А пък Борисов и другите крадци ще си лежат в палатите. Младите и бедни селски момчета, *** да ходят да ги гърмят с патрони и шрапнели... Ей, младежи, залягайте на книгите, иначе ще ви направят пушечно месо и ще защитавате мафията.

13

SS

преди 5 години

Навремето ми хареса една реплика от един бг филм.ЧИЧО МИ ЗА НИЩО НЕ СТАВАШЕ ОТИДЕ В АРМИЯТА И СТАНА ПОЛКОВНИК.

12

Гошо...Тъпото

преди 5 години

Разлагането и деморализирането на обществото ни е обратно пропорционално на разтурването и съкращаването на БА,през годините на...прехода.С премахването на наборната служба,се нанесе тежък удар,върху механизма за подготовка и закаляване на младото поколение за живота.Народът ни е казал:-Мъж,който не е служил в армията не е мъж и жена,която не е раждала,не е жена.Това са истини доказани през столетията.Не случайно във всяка монархия,мъжете задължително минават през военни училища и служат в арм.

11

Анонимен

преди 5 години

Хората, които си мислят, че нищо не се прави в армията не са прави, има си служба и служба... Едно е да си в кашимерията (Карлово, Смолян, Ст. Загора) и съвсем друго в Крумово и Гр. Игнатиево.... 12 години бях в редиците на БА, но се уволних и си работя за себе си. Много колеги са там заради заплатата и осигуровките, малко са тези, които наистина милеят за родината и носят униформата с чест и достойнство, но има и такива, аз бях от тези, но няма перспектива,

10

Анонимен

преди 5 години

Генералът имал 80 чифта обувки, за вески чифт му трябват по двама калпака да ги чистят, ето откъде идва сумата 160 !

9

патриот

преди 5 години

ТОЛКОВА МАЛКО А ДО 130 000 ПРЕДИ ДЕМОКРАЦИЯТА ПЛЮС 250 000 ЗАПАСНЯЦИ----МЕЧТА

8

Запасняка Хълк

преди 5 години

Това договорено ли е с американците?Щото 160 си е цифра . Виж ако бяха Джандармеристи нямаше да е проблем.

7

Анонимен

преди 5 години

Търсят се още 160 хрантутници на тая държава

6

Гошо...Тъпото

преди 5 години

Армията е един от стълбовете на държавата.Службата в редовете на армията е израз на родолюбие и патриотизъм.За това всеки който се посвети на военната служба,трябва да я носи с чест и достойнство и да е за пример в обществото.Но и обществото трябва да отдаде дължимото,особено в социален аспект,на тези които са се посветили на службата.

5

Анонимен

преди 5 години

Никога не бих работил в някаква милитаристична йерархия, като армия, полиция, дори пожарна. Това е работа за роботи, нищо смислено няма за мен в тая работа. Не че нямам никакво уважение към хората, които работят това, напротив. Просто не е подходяща работа, за интелигентен млад човек с талант, цели и бъдеще.

4

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 5,този който за нищо друго не става, за войник става.стара българска поговорка

3

Анонимен

преди 5 години

по добре да стават войници отколкото програмисти.че тия програмисти с тия големи заплати само се надуват и се перчат.войника поне брани родината.

2

Анонимен

преди 5 години

И там назначават "наши и ваши"....

1

Анонимен

преди 5 години

Ами в провинцията и по селата има много бедни и безработни момчета без образование. Нормално е да търсят нещо да се закачат на държавната хранилка щото иначе е голям глад.В частния бизнес никой няма да им даде повече от 400-500 лева чисто освен ако не се хванат на най мръсната работа като строители или в някое вредно/тежко производство.А пък армията в бг като цяло си е айляк. Парите не са много ама и толкова се работи. А после има ранна пенсия.