11

Т.Петков

преди 5 години

Разбира се всички са резервирани към тази новина. Толкова ли са големи разстоянията в България, та не може млад човек от Странджа да отиде да учи медицина в Стара Загора или Пловдив или Варна! Или трябва да бъдат задоволени местни лобистки желания с рубриката "да се постигне преодоляване на регионалните диспропорции". Ами дайте да направил университет във всеки град (още по-добре във всяко село) и всеки да учи на место, без да ходи никъде. Ще има и по-големи възможности да обучение на чужденци.

10

учЕн

преди 5 години

Що па да нЕма още един ВУЗ?Нали учЕните от БАН и от Медиц.академия трЕбва да си докарват още, и още, и още допълнителни пари, обикаляйки България като хвърковати чети, за да четат едни и същи остарели лекции на много места и да получават хонорари.През това време заплатките на БАН-аджиите си вървяат и в отчетите си те пишат като дейност именно това преподаване извън БАН.Секретарките на светилата от *** пък записват ли, записват пациенти за прегледи - "Шефът е много зает", но не обяснява с какво

9

Анонимен

преди 5 години

Пернишки Университет по Телекомуникации, Компютри и АрхитектураОнзи, който е измислил наименованието на това учебно заведение и тези, които са го одобрили, без да се сетят, че на фасадата му ще трябва да бъде изписана абревиатура на названието, са жив пример относно това, докъде стига акълът на овластените лица в България.

8

Анонимен

преди 5 години

До kuklaДа, има университет в Перник и абревиатурата на наименованието му е много интересна, ама ме е срам да я цитирам. Пък и да го направя, ще изтрият!

7

Анонимен

преди 5 години

Това ли ще е висшето училище 57 в гладната ни и бедна държава?Миналата учебна година имахме "само" 53 университета и колежа.През есента с изумление прочетох, че висшите ни училища вече били станали 56.Сега в Бургас още едно! Браво!

6

kukla

преди 5 години

Абе ако не ме лъже паметтта ми, май имаше университет и в Перник. И там не е зле да се помисли за медицински факултет. Да се реши проблема с острата нужда от лекари. А даже да се помисли направо да се търсят луди да работят срещу някакво заплащане и ромеещо се население. И след 5 години послушна работа да им подаряват диплома за лекар, после заминаване за чужбина с готова диплома. Ето това е бъдещето на бългаската университетска медицина. Май май натам отиват нещата, не е лъжа

5

vlady

преди 5 години

До АнонименПлоденето на медицински факултети може само да понижи нивото на образованието и няма да реши никакви проблеми. Докато няма добро заплащане на лекарите и адекватни възможности за специализации ще има сериозен дефицит и диспропорции.

4

Анонимен

преди 5 години

брей то болници то Военни училища откриват, сега и медиц факултет, бре бре чудо, блага герберски

3

Анонимен

преди 5 години

Добро,заплащане,специализации за всички които желаят,по-малко кражби и злоупотреби от страна на Здр.каса,спиране на безразборното откриване на болини и нещата може да потръгнат!

2

ай сиктир

преди 5 години

Глупости на търкалета докато не стане така, че да остават заради добро заплащане или задължително да работят определено време след като завършат всичко е мижи да те лажем пак ще са терминал-2 и не само те.

1

Анонимен

преди 5 години

предизборни трикове