34

Анонимен

преди 5 години

е сега вече много ядосахте решетников, путин и попа милионер - с тая статия!

33

анонимен

преди 5 години

Един от най-шокиращите факти в нашата история е, че Фердинанд и нашите туркофили сключиха през първата световна война позорен съюз със султана и се отказаха от границата Енос-Мидия. Ако това не е предателство, здраве му кажи. Резултатите бяха катастрофални за България.Така че някои "историчари" трябва да си посипят главата с пепел и да се покаят. Историята не е рахат локум, за да я разтяга кой както си иска насам -натам, защото за авантюрите на националния предател Фердинанд българският народ плати жестока цена

32

Анонимен

преди 5 години

В смисъл, не българите избират на чия страна ще се бият. Избира германско-турския агент Фердинанд Сакскобурготски и корумпираното му правителство. Които са получили солидни финансови постъпления от Германия. За обикновения български войник е ясно, той се бие героично и саможертвено. А в тила спекуланти дерибействат по страната. Хора на царя стават милионери от военни поръчки. Докато войниците се бият, в двореца се организират балове и танци

31

На края

преди 5 години

Така че ние избираме на чия страна ще се бием.Бероднико, чия памет предаваш? Родоотстъпник!

30

Анонимен

преди 5 години

Хубаво, славно минало и оакано настояще. Кел файда!

29

анонимен

преди 5 години

Голяма заслуга на руснаците след като ни освободиха е, че те създадоха, въоръжиха и обучиха българската армия. С това те ни направиха държава способна да защитава своята независимост. Това се видя в Сръбско-българската война, в която българската войска, въоръжена и обучена от руснаците, нанесе катастрофално поражение на сръбската армия.

28

Анонимен

преди 5 години

Ами то България влиза в ПСВ на страната на Турция и Германия. Русия се бие в тази война вече една година преди това. Така че ние избираме на чия страна ще се бием. И ние нападаме румънските и руски войски в Добруджа. Влизаме във война срещу своите освободители, на страната на Турция, прогонила и избила 300000 българи в Одринска Тракия само 3 години преди това. Е това ако не е предателство и то спрямо българите в Тракия? И до днес още не са получили нищо наследниците им въпреки спогодбата с Турци

27

Исти

преди 5 години

Какъв предател на "славянството" може да бъде народ, който самата Русия е изключила от неговите редици? И ако тя смяташе че ние сме "славяни" когато раздаваше земите ни на сърби и на гърци, не е ли тя самата предател на "славянството"?

26

Анонимен

преди 5 години

Поредната тъжна история от нашето минало.

25

Anonimen

преди 5 години

През Първата световна война ние се бихме с англичани, французи и руснаци, т.е. с цялата Антанта, а бяхме съюзници на Германия и на ...султана. Това завърши с с поражение и катастрофа за България. Виновни за това са цар Фернандел Саксенкобурггота и обкръжението му от германофили и туркофили. Обявявайки война на Антантата, това направи неизбежно да воюваме с англичаните, французите и руснаците. Правилното решение беше съюз с англичаните и руснаците и участие в Дарданелската операция. Сега щяхме да имаме други граници

24

Гледна точка

преди 5 години

Третото поредно руско нападение срещу Балчик носи белезите на наказателна акция с цел да се нанесат максимални поражения върху ЦИВИЛНИ обекти.Руските мордери винаги се целят в обикновеният човек!

23

факт

преди 5 години

Както политиците така и военните на България са предатели!Факт!Позор!

22

Анонимен

преди 5 години

Жалки промити русофилски мозъци.Ами хайде на един влак и у Майчица Русия.Ама не ,Германия,Испания,Англия,Франция,Америка. И се почват едни фукни,кой къде е бил, и се избиват едни комплекси,на което един нормален ,разумен българин може само снизходително да се усмихне.И все жертви да се изкарат.

21

Енчев

преди 5 години

Я като сте започнали подобни статии карайте наред-Знае ли някои от сегашните по млади "историци" че пияндето Чърчил е заповядал София да се срине със земята и в Софийското поле да се сеят картофи знае ли някой ?И това ли е пак пропаганда , и защо избиват мирното софийско население а не разрушават военни обекти ? Гледайте има снимки на стара София и ще ахнете каква красива е била но преди бомбардировките па сега големите "съюзници" !!!

20

Анонимен

преди 5 години

До анонимен 23 да не се изложим пред еврогейте нали сме в съюза с нато и европа

19

Анонимен

преди 5 години

Кап.Радков,стден и убит от народния съд.Комунистическата пропаганда преиначаваше системно историята.Резултат е едно натрапено и заучено русофилство,което поставя България винаги на второ място.след МАЙЧИЦА??? Русия.Ето такива патриоти -предатели спъват развитието на България и след 1989.Много от тях са просто продажници,които остебряват мижитурското си отношение към Русия.

18

анонимен

преди 5 години

В битката при Балчик загиват четирима души и петима са ранени. Т.е. това е съвсем дребен инцидент. За сравнение при американските бомбардировки над София загиват над две хиляди души и няколко хиляди са ранени. През първата световна война в съдбоносната битка на завоя на река Черна, французите унищожаваха българските картечари с огнемети, а загиналите българи в тази битка са към десет хиляди. Защо ли едни исторически факти се премълчават, а други се раздуват от размери на муха до размери на слон?

17

Хм

преди 5 години

Рози,който обяснява какви приятели са англичани и французи...да смена дилъра веднага!

16

браво

преди 5 години

Браво на капитана.Чакаме и подобни статии от Днес.бг за още по големи герои например генерал Вазов който е помел ингилизи и франсета та да видим га ще я пуснат ако въобще стане иначе може и да има мирно на килима :) ?!Дори ингилизите му отдават почит лично на него в Лондон !!!!

15

Анонимен

преди 5 години

А сега г-Ъденца русофоби,защо мълчите относно факта,че по същото време,на същия добруджански фронт,като български съюзници са се били...турски войски?!Ха сега,обяснете,как така сме били съюзници с тези,с които българската армия се е била само преди няколко години,че и отгоре на всичко пет века преди това сме били под тяхно робство?!Сега обяснете,каква ку**рвичка е политиката,на която народът безропотно се подчинява,ама вие ревете само срещу "комунизма",а мълчите за всичко останало!!!