44

8888

преди 5 години

До тяМоля ? Кой? КАКЪВ патриарх, какви 5 лева - ние нямаме църква тя за патриарх говори. Гадни ченгесари, харчещи пари в коли, часовници и т.т.н.н. , които грам не ги е еня за стадото. Ай сиктир.

43

тя

преди 5 години

Патриархът с право е обиден !

42

+++++

преди 5 години

До баба мараДааа. Поканиха го и той дойде. Ако го беше поканила корни дали щеше да се случи, а ? Колко сте жалки и злобни .............. Между другото тази въпросната зад кой храст се крие и какво ли крои пак. Отврат

41

баба мара

преди 5 години

нарочно го поканиха преди изборите ама няма кои да им се върже на гербпростотиите не видях Соломон паси да тича пред количката а горкото момчесергеи антонов се обръща в гроба защо не му прати папата букет на гроба

40

Анонимен

преди 5 години

E да де но католиците въпреки че са християни точно толкова колкото православните ги приемате като натрапни и,а на евреите, които не са християни им правите метани и се хвалите пред света колко ги обичате!

39

ognyanz

преди 5 години

Българската православна църква има исторически заслуги за опазването на нашата национална култура и традиции. И е самостойна, имаме патриарх. Папата беше на държавно посещение по покана на правителството. Добре дошъл и толкова. Нито са длъжни да го посрещат, нито да го изпращат.

38

Анонимен

преди 5 години

БПЦ в момента се ръководи от дърти милиционери които се правят на попове.Интересуват се единствено от ролекси, скъпи коли, гейове, софри и какво ще каже руското ченге което също се прави на поп.

37

сара

преди 5 години

Различията между католицизъм и православие са фундаментални, а не някакви привидни и субективни. Нелепо е да се говори за обединение. Такова не може да има. Може да има една толерантност и взаимно зачитане, както е между православието и всяка друга религия. Беше според мене основна грешка точно в седмицата на нашия Великден и на самия Гергьовден да бъде поканен папата.

36

sofeto

преди 5 години

Те нашите духовни козли на конрабандиста на цигари Гундяев гледат да се харесат пък другите "вълци ги яли"!

35

Waffen SS

преди 5 години

Ами много нелепо изглеждат нашите чернокапци в тези черни раса,а пък протяжното виене ,което те наричат пеене е направо отблъскващо.Няколко пъти съм присъствувал на католически служби/поне отчасти/ и трябва да се е отбележи,че са по-атрактивни.Винаги съм се чудил защо при българските служби хората стоят прави,докато при католическите имат едни пейки,които даже имат подпорки за колената ,когато трябва да се коленичи.

34

Анонимен

преди 5 години

Мутрополитите проповядват нетолерантност и омраза, за да не им вземе папата ролексите. Те се молят само за пари, а не за мир.

33

123

преди 5 години

Позицията на БПЦ е принципна и правилна безусловно ! Различията са фундаментални и обединението е илюзия ! Само контакти ,уважение итолерантност !Нищо повече !Нека най -напред да се обединят католици , протестанти и стотиците им отклонения ,че тогава да дойдат при нас ! Точка !

32

Пояснение

преди 5 години

Хора,четете Библията...изучавайте я,защото това е Божието писмо до нас.Само в светлината на Божието Слово ще разпознаете кой ,кой е ...и ще направите верен спасителен избор на страната на Христос.

31

Кирил

преди 5 години

БПЦ няма никакво влияние и авторитет сред българите.в случая те са без значение

30

Папа прайд!?

преди 5 години

Какво още го раздухват този човечец? Като е папа, да не е Господ? Идва в православна държава, какво посрещане очаква от 1% от населението й(толкова са католиците)? Да се радва, че прод.ажник е на власт, иначе изобщо нямаше да види България. Всичко беше една демонстрация, каквото е прайда на ***.далите, вдигат само шум, за да ги забележат, но стават противни!

29

Анонимен

преди 5 години

Още при Константинополския патриарх Фотий Първи започват търканията между православни и католици,защото католиците прибавят допълнителни измислени текстове към църковните,несъответстващи на каноните на църквата и истината,един век по-късно е първата схизма и анатемосване наложена от православната църква върху католическата.

28

Анонимен

преди 5 години

До Ало, неграмотни 20Пето кръстоносците непрекъснато разграбват и тероризират населението в Одринска Тракия,те се обръщат към цар Калоян с молба да ги спаси от грабежа на кръстоносците, цар Калоян разгромява кръстоносците в гениална битка,като ги натикват накрая в блатата и останалите кръстоносци умират от тежестта на броните си,потъвайки в блатото,а с ласа са сваляли тежкобронираните им рицари от конете,които са си въобразявали,че са непобедими и нахлули в чуждата Византийска земя да грабят и

27

Анонимен

преди 5 години

До Ало, неграмотни 20Неграмотния си ти!Първо официалното християнство се ражда в Константинопол от Константин Велики,роден в град Ниш на Балканите,а Рим е бил провинция на Византия,второ католиците са в Равена,а не в Рим,чак сега са в Рим.И Равена също е била провинция на ВизантияТрето българския Цар Калоян е официален ЦАР,а не бунтовник,знаеш ли какво е цар???Четвърто,кръстоносците разграбват и опожаряват Константинопол,убиват хора,гаврят се в църквите,Константинопол потъва в кръв от тях

26

Анонимен

преди 5 години

Медиите оо света пак ни оплюха деликатно! Нашите до Трън не са излезнали и никой не приемат!

25

Анонимен

преди 5 години

А бе много вярващи и ортодокси изведнъж! Дойде патриарха на Русия- оплюхте го,дойде папата- оплюхте го, македонците също права нямат, Вселенския - гола вода,нещо не е наред май! Изведнъж пазителите на православието се намериха в България!