20

42

преди 4 години

До 14Поуката от това е, че всичко освен вярата в Христа е празно и лъжливо.

19

Анонимен

преди 4 години

В отоманската империя няма притежание на земя, дори и от бей, Селим дори и да е бил бей прво не е задължително да е турчин, а просто управител на държавни имоти, приел отоманската форма на ислям и владеещ писане с официалния шрифт (арабско писмо), използвайки азиатски диалект на речта, популярен още от византийско време. По късно класифициран като тюркски. В по късен период грешно се свързва тюркски с турци, като последните се формират като нация в началото на 20 в. Бейове е имало и европейци

18

До Турист

преди 4 години

Имало е не един и два такива случая, макар че са били редки.Преди време тук спорихме за нещо и беше цитирана статия от сп."История", посветена на данъците, плащани от жените в Османската империя. Там беше цитиран османски документ, чрез който мюсюлманка от София иска развод с мъжа си и като аргумент посочва това, че той е приел християнството.Имало е и доброволно сключени бракове между хора от двете вери, включително и на жени-мюсюлманки за мъже-християни, но по-често се е случвало обратното.

17

Заинтригува ме

преди 4 години

До Науката е слънцеАко имаш време и желание, напиши основното в този закон, в едно-две изречения, които да са понятни за хора, които не са завършили физика.

16

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 8Не съм туркофил, прадядо ми е сякъл с ятагана си читашки глави от потерята, която са пратили по неговата чета. Но днешна Турция е вече една страна с просветен народ, сразвита икономика. Произвеждат цифрови фрези и стругове, модерни танкове, самолети F-16, щурмови хеликоптери, крилати ракети, предмети за бита - обувки, дрехи и какво ли не! Имат развита медицина. Нека бъдем обективни! 15, сик тир, кьо пек! 14, и ти, немит гьот!

15

Анонимен

преди 4 години

И турците са по-христяни от монголската КГБ секта в Кремъл и нейната дъщерна провинция БПЦ !Как се бяха окумили ченгетата от ДС пред Папа Франциск, като ***.ни !

14

Анонимен

преди 4 години

Поуката от този разказ е, че не е имало турско рoбство и насилствено помохамеданчване.

13

Науката е слънце

преди 4 години

До тези, които се съмняват в съществуването на Бог, препоръчвам да се запознаят с Втори закон на Термодинамиката .

12

Турист

преди 4 години

Днес и децата не вярват на легенди,богове и приказки от 1001 нощ!За пръв път чувам турчин да стане християнин.

11

До 8

преди 4 години

Хахахахахахааа.Турците не ги мисли какво произвеждат.Погледни в Бг-то какво се произвежда.Освен дървени палети и чалга друго няма.Хахахахахахаа

10

Анонимен

преди 4 години

Няма "правилна религия", толкова беди на човечеството нищо друго не е предизвиквало, както религиите. Възрастни хора вярват в приказки, колко по-зле може да бъде?

9

История дъге

преди 4 години

Турчина Селим е българин станал турчин (в миналото в Европа турчин викали на всеки мюсулманин) и след като натрупал имане пак станал българин....Не му е било трудно защото прабългарите са говорили тюркски.Старите българи-гагаузите и до днес говорят тюркски.А турските имена на много места са си били същите преди да дойдат Османците,които са предимно съставени от гърци,арменци,еевреи и българи приели исляма.Османския род е бил около 800 човека другите са девширмета-приети от други етноси..

8

Анонимен

преди 4 години

Турците все още не могат да произведат достатъчно лук да се наплюскат със лук 2 000 000 000 000 турски лири =1 лев.

7

Антрополог

преди 4 години

Българите са били мнозинство в Османската империя -5 милиона при 13 милиона общо население.Българите са раждали средно около 9 дееца на двойка....

6

Анонимен

преди 4 години

И после беят станал агент на ДС.

5

House M.D.

преди 4 години

Епископ Еротей умен игумен ли е или е само гумен?

4

Анонимен

преди 4 години

Като почнат да споменават турци в османската империя да се чуди човек, какви книги са чели?

3

Анонимен

преди 4 години

Разбойника Салим ал Анaл е бил болен, идва на мястото и почва да копае Турците дори и болни ходят да копаят и иманярстват и обират православните храмове понке време на разбоника у е призлбо ие азбал че скоро ще трбва да се ви пред Христос и е решил да се конвертира, но все пак си е турчин и разбойник и иманяр.

2

Анонимен

преди 4 години

Такова "съчинение" Ханс Крисиан Андерсен и братя Грим взети заедно не могат да измислят;)500 години са ни клали, в 20 век взривиха влак с майки и деца, в 21 век ни мачкат с автомобилите си, а ние вярваме на глупостите на управляващите?!Да, защото всяко стадо си заслужава овчаря и кучетета!!!

1

Анонимен

преди 4 години

Още едно доказателство, че християнството е правилната религия.