59

Анонимен

преди 5 години

Абе, като българската писменост и Светите равноапостоли Кирил и Методий са много скъпи и мили на Радев, може ли да обясни, защо най-голямият храм в центъра на София, чийто патрон са Св.Св. Кирил и Методий и до ден днешен се нарича "ал Невски" - патрон на Московската Орда !

58

Анонимен

преди 5 години

Един съсед като чул речта на Румен и подпръцнал от вълнение.

57

Анонимен

преди 5 години

Кво обикаляте около масата като прегладнели лисици

56

Анонимен

преди 5 години

Сънчо успа и папата!

55

Анонимен

преди 5 години

Абе що не пратя войниците да изметат ? я и да боядисат малко блажна боя . А тоалетните чисти ли са и т.н

54

Анонимен

преди 5 години

Религията е опиум за народите! Нали генерале червен?

53

Loyko

преди 5 години

И как приехме православието...може би с референдум. Историческо невежество..Немислещ народ.Отговорете си...моля. Писменоста е Славянска.... само културата ни си е Българска. Да не бъркаме понятията нарочно,...все едно без да искаме.Церемонията и словото пред президентството изглеждаха като полувоенни и хладни,неестествени за визита на папа,лишени от емоцията на вярата. Светлина и чистота излъчваше папата....Бог да благослови всички народи!

52

Анонимен

преди 5 години

Президента произнесе една умна,интелигентна реч/и не четеше от листче като предишния/.Говореше за история и за това,че трябва да имаме повече самочувствие като нация.А премиера се пъчеше пред камерите и говореше за реклама.Това е най-важно за него-да си направи реклама.На фона на скромния начин на живопт на папата,да му подариш златовезана икона е признак на лош вкус,но пък съвсем в стила на премиера.

51

Гледна точка

преди 5 години

Българското общество не ТЪРПИ РАСИЗЪМ и ксенофобия. ДА БЯХА МИ КАЗАЛИ, ЧЕ ТОВА ГО КАЗВА "ЗЕЛЕНИЯТ ПЪПЕШ", НЯМАШЕ ДА ПОВЯРВАМ!! Я ПИТАЙТЕ АЛКАШИТЕ ОТ ДНЕС ДЕТ МУ ЛЪСКАТ ОБУВКИТЕ КАКВО ЩЕ КАЖАТ- СКАКАЛЦИ, НАЛИ!

50

Анонимен

преди 5 години

Този слуга на сатаната не е дошъл тук случайно ,трябва да очакваме в скоро време започването на заселване на ,,мигранти''на което той е радетел и което продажните слуги тука ще изпълнят без да се замислят !

49

Анонимен

преди 5 години

На кой му пука. Тук няма вярващи. Всеки си сменява вярата според политическата конюнктура.А Борисов стана по-католик и от Папата.

48

Анонимен

преди 5 години

Всички религии са рак за човечеството.

47

Анонимен

преди 5 години

Днес папата завладя всички български медии и не им остава време за отразяване на Томина неделя.Да не забравяме, че все пак сме Православни, нито че Тиквата целува ръка на католик.

46

Анонимен

преди 5 години

Кои са българите и откъде идват? Защо днес населяват различни географски райони? Тюрки ли са или Иранци? Защо някои изследователи упорито отделят историята на дунавските българи и на волжките? Нима една незначителна миграция от Балх в западна посока е възможно да съхрани тези хора, да ги наречем балхари, през целия им път от Бактрия до степите на Източна Европа а после някои съвременни изследователи да ги извадят, сякаш с пинсети,обявявайки ги за българи и да забранят да се наричат тюркоезични

45

Професор

преди 5 години

Крайно време е да се откажем от кривославието и да приемем католицизма като религия. Само така ще станем част от Европа.

44

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен45 В 9 век,в Европа е имало само две православни държави-Византия и България,Русия е създадена едва в 13 век,Сърбия,също.Достигнала до имперски размери-България, е най-старата,православна държава,след Византия ,като не смятаме малка Армения,на изток от Черно море.България е страната на духа,дала на останалия православен свят,писменост и религия,чрез книжнината,преведена,за първи път,в българските дворци и разпространена срес останалия правосравен свят.

43

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен46 Това,просто не е вярно,защото християнската религия е нашата история-политическа и духовна.Тя ни е съханила,като нация и народ,дала ни е добродетели/които днес забравяме/,дала ни е писменост,чрез църковните книги-първа България ги е превела от гръцки на български-благодарение,на Кирилицата,сътворена от Св.СВ.Кирил и Методий.България приема християнството през9 век,когато Русия не е била държава,а турците са били само едно малко салджукско племе в Азия.

42

Анонимен

преди 5 години

Държавният глава на България, посреща държавния глава на Ватикана. Такъв е редът при такива посещения.

41

Анонимен

преди 5 години

приели Христовата вяра преди 12 века ама насила , защото тогава имало хора които били против , не искали а били налисла християнизирани като в 20 век Възродителен Процес

40

Анонимен

преди 5 години

Да си дойдем на думата обаче! Папата каза, че България била в демографска зима и трябвало да отворим сърцата, очите и ръката си за тези, които 4укат на портите.Папата не знае ли, че ние с нашите местни индиански племена не можем да се оправим, та призовава да приемем и мигранти? В Кърнаре снощи роми са потрошили заведение, днес местните българи са на протест, има я новината по други сайтове.