26

Водач на МПС

преди 5 години

По закон минималната дълбочината на грайфера на гумата не е 1,6мм а 2мм. Няма кой да прочете закона!?!?!?

25

Са

преди 5 години

Радвам се,че разумните хора стават все повече!А глупаците нека продължават да дават пари,щом са им излишни!

24

Анонимен

преди 5 години

По закон е достатъчно протекторът на гумата да е 1.6 мм, но производителите препоръчват да е поне 5 мм....... Ако питаме производителите ще ни кажат че след всеки 1000 км. е хубаво да отидем до магазина и да си купим 4 нови гумета.

23

Анонимен

преди 5 години

Гумите се ползват докато не се покажат теловете. За 20 години спестяваш един чифт.

22

Шматко

преди 5 години

До РадкоИма и такива якета бе Раде, със сваляща се подплата, ръкави които също се свалят.

21

Радко

преди 5 години

КУПЕТЕ СИ ПО ЕДНО ВСЕСЕЗОННО ЯКЕ И СИ КАРАЙТЕ ЦЯЛА ГОДИНА С НЕГО. ЩО ДА СЕ ХАРЧИТЕ!

20

Анонимен

преди 5 години

До ГостенинПроизводителите искат всяка година да сменяш гуми

19

Анонимен

преди 5 години

До КРАЙВсесезонните, както и зелените гуми на дъжд са зле. Взимам си летни за дъжд, живота на мен и семейството ми не е 200-300 лвПо Симеоново, Драгалевци и Бояна ще има да драпаш с всесезонните, цяла зима на едно място, а не са над 1000 м нв. За останалите населени места от подобен тип е същото

18

Анонимен

преди 5 години

Ако имаш две коли и си изнесъл кухнята на балкона- няма как, ще ползваш хотел за гумите.

17

КРАЙ

преди 5 години

В развитите страни с нашия климат никой не сменя зимно-летни гуми. Справка САЩ. Всички производители направиха добри всесезонни гуми. Трябва само малко да разгледате тестове а не да питате мръсничкия "експерт" от кварталната гумаджииница.До 10г. всеки нормален човек ще е на всесезонни гуми - останалите на втора употреба.

16

Край

преди 5 години

Кола до 200 к.с. , живееш до 1000м. надморска височина и не си заклет скиор. Разумен човек си който си ползва колата за да си върши работата а не за гонки по пътищата.Тогава си само за ВСЕСЕЗОННИ ГУМИпредимствата:1.снега никога не те изненадва.2.не храниш гумаджии и не висиш есен/пролет при тях.3. имаш повече СИГУРНОСТ защото винаги си с нови гуми /реално ги износваш за 3г./ само на сняг зимните са по добри с малко но това е 1-2 седмици през останалото време си по добре от тях.

15

ТАКА ДЕ

преди 5 години

До Анонимен 19Така е защото има баровци които нямат сили и желание да поносят гумите на колицата си до мазето, а някои даже нямат мазе.Те са само със тераси за барбекю и плаж.

14

Анонимен

преди 5 години

Аз не знам какви са тия глупости - хотели за гуми. Да не можеш 4 гуми да си съхраниш в мазето, тавана, балкона или гаража.

13

Гостенин

преди 5 години

По закон 1,6мм са достатъчни ,но производителите препоръчват 5 мм.Как да стане когато същите производители произвеждат нови гуми масово с дълбочина на протектора 7,5 мм даже и някои специални широки гуми с 4,5 мм .

12

Анонимен

преди 5 години

Ако се кара според ограниченията и всесезонни гуми ще те задържат в пътя. Проблемът е, че някои искат да прескочат законите на физиката като си платят за нови гуми.

11

Анонимен

преди 5 години

Абе не се карайте. Най-добре е зимни и летни с 2 комплекта джанти -- ем си караш, ем си сменяш, без да храниш гумаджиите.

10

няко

преди 5 години

До До 1Има и по-важно от гумите, но не се сещате!Най важното е "Задволанното устройство"!Когато е обучено некачествено, и железни гуми да има автомобила, полза никаква.

9

1

преди 5 години

До ЖоПо тази логика, трябва да приемат закон за гуми за сухо и за мокро време.Ще станем като Ф-1. Ще теглим ремаркета с различни видове гумА бе, ще сме като подвижни гумаджийници.

8

Анонимен

преди 5 години

Важното е че богинята на лова, която е и гумаджийка има три апартамента, под цецко чакрата с етажа и енергията,като другите съседи ги знаете, напръччинян и майката на нацията - родител Х. От години се мъчат да й уредят лобистко законче за задължителни зимни гуми.

7

Жо

преди 5 години

До Са 1ВСЕСЕЗОННИТЕ гумиса като всесезонните обувки.През лятото може да ходиш с "кубинки", а през зимата- с "джапанки", но все пак е по-добре всяка обувка да се ползва според сезона.Освен това, всяка гума има определен пробег. Ако караш 6 месеца в годината лятна гума и 6 месеца- зимна, ще ти служат двойно по-дълго, отколкото да караш 12 месеца в годината "всесезонната" гума.