8

Bbb

преди 5 години

Уникално място, неизвестно на повечето българи. Трябва усилено да се говори за него, защото заслужава в пълна степен. А онзи троглодит, който някъде във форума говори, че е била само римска, напълно заслужава определението си.

7

Анонимен

преди 5 години

ах въх въй въй

6

наследник

преди 5 години

Калето в Червен е най запазената автентична крепост по която са възстановени търновската и асеновата но умишлено е по малко известна защото е римска и там не е царувал български владетел. Поздрав на всеки изкачил се по "царските стълби" преди изграждането на туристическите.

5

Одобрявам

преди 5 години

Мисля, че идеята е свежа и заслужава подкрепа!Освен това, младите хора като не искат да четат, поне да гледат история! Белким им влезе нещо в главите!

4

Totenkopf

преди 5 години

Тва ще е някаква чутовна простотия.

3

Калеко Алеко

преди 5 години

Който иска да гледа здрави битки е по-добре да гледа "Игра на тронове" ... По всичко личи, че този театър в Червен ще доста е доста импровизиран и аматьорски. Дано поне да има повече бира и кебапчета, за да могат любителите да се впишат в мизансцена ... !!!

2

Дико

преди 5 години

Разбира се че с. Червен, Русенско. Това е бил вторият по големина град на Второто българско царство.

1

Дико

преди 5 години

Ходил съм на Червен. Беше просто страхотно. Средновековният град е много по-добре запазен от Царевец. Много по-автетичен. Разкопките на църквите продължават и в момента. Гледката от донжона на болярина към каньона на реката е великолепна. Жалко че изобщо не е разработен като туристическа дестинация.