32

Анонимен

преди 5 години

До Вярата на българина"Това си е въпрос на лична потребност и усещане!"Не това е въпроса на интелект и образование.

31

Вярата на българина

преди 5 години

е разклатена във всичко, що се нарича политиканстване! Бог не го месете тук! Човек или си вярва, или не в Него. Това си е въпрос на лична потребност и усещане! И по възможно най- провокативен начин е поставен този така сериозен въпрос! Подли сте всички списвачи на поръчкови статии. И освен това сте и сеирджии!

30

Анонимен

преди 5 години

До И.Б.Тия твърдения нямят нишо общо с истината. Много от най-атеистичните държави в света не са и помирисвали комунизъм.

29

Анонимен

преди 5 години

До атеисти, my assТова е пълна глупост.

28

Анонимен

преди 5 години

Колкото е по образован един народ, толкова е по-малко религиозен https://en.wikipedia.org/wiki/Religiosity_and_educationСледователно ако българският народ губи вярата си, това е много добър знак.

27

атеисти, my ass

преди 5 години

Най-добрата сентенция по темата гласи "Човек прикючва с атеизма в момента, в който увисне на една ръка от скала над пропаст".

26

Анелия

преди 5 години

Вярата ми в Бог е разклатена именно заради поповете - презирам ги. За мен те са въплъщение на безбожието във всички аспекти. Няма да навлизам в подробности. Обърнете внимание как изглеждат нашите попове, какъв "смирен" начин на живот водят, с колко ланци са накичени, какви колички карат и какви хотелчета си строят. Повдига ми се от тях и това ме е отблъснало от църквата като институция. Вярвам в нещо, в някаква сила, но не мога да кажа, че съм религиозна.

25

popo

преди 5 години

ne , vrvat samo na dalaverite..

24

И.Б.

преди 5 години

Малките деца са по природа вярващи, защото идват от Бога. Комунистите възпитаха в поколението след 2. св. война атеисти, наказваха ходенето в църквите. Според мен това е най-големият грях на тази идеология.Всеки човек има пряка връзка с Бога чрез звездичката под сърцето си. Ритуалите подчертават и засилват вярата. Църквата като институция трябва обезателно да се реформира, за да спечели изгубеното през вековете доверие.

23

Анонимен

преди 5 години

Не мога да разбера, каква е разликата между атеист и нерелигиозен?

22

Анонимен

преди 5 години

Какво да му вярват тези на които е отнел всичко и живеят в страдания ? Той сам Бог го е казал: не зависи от този, който тича, а от този, който дава! Ами на своите си хора като е дал - да търси от тях вяра и благодарност. Ама те май нещо хич не го базарят. И чака любов от тези, които е ударил незаслужено. И като умрат каквато ги е люляла на Земята пак тази ще ги люлее и в другите измерения. И там е шуробаджанащина.

21

До 22

преди 5 години

За коя мизерия сега говориш бе другарю? Режим на тока и бензина ли има,Дефицит на стоки ли има,мораториум ли има,купони ли има,забрана на собственно мнение ли има,открит лист ДО границата ли има,хляб по 400лева и сирене по 4,000лева ли има, пак листаваш в 4-5 часа сутрин за опашката за мляко,а ключовете от Москвича си ги дал на този който дежури да придвижва твоята и още 2-3 коли на тридневно чакащата опашка за полагаемите се 20л.на месец.А сега опашки има ама за Гърция и Турция.

20

Анонимен

преди 5 години

Само хората живяли по царско време вярваха в църквата и Бог. Въпреки мизерията която е царяла при монархофашиста на народа единственото опование е била вярата. Вярата че има Бог и че той ще им помага в мизерията да оцелеят. Сега е същата мизерия и хората тръгнаха да се молят колкото и да не вярват. Няма човек който истински да вярва. По скоро се правят на набожни та дано доживеят поне до пенсия. Истински вярващи няма. Има такива които парадират че са вярващи и ходят в църквата да ги видят.

19

Анонимен

преди 5 години

Системата е така колдисана, че да произвежда атеисти. Човек, който е завършил средното си образование, вече е убеден атеист. Впоследствие разбира, че трябва да вярва в Бог и почва да ходи на църква.

18

Анонимен

преди 5 години

Браво Анонимен 12, каза го точно както е.

17

Анонимен

преди 5 години

толкова много привърженици на бсп...всички вярват, че ще им се размине.няма покаяние, но пък има наглост и безочие.

16

Анонимен

преди 5 години

В кой Бог ? Верваме във Вишну, Кришна, Сварог и Катцелкоатъл, Ману във всичките верваме. Не може да избираме само един Бог на е толерантно и е расистко. ЕС е най-великото нещо на света има и много банани и тоалетна хартия.

15

Анонимен

преди 5 години

На всичко отгоре тези брадати нахалници ти се сърдят ,че отиваш в храма само след като капитализма те е докарал до кривата круша.

14

Анонимен

преди 5 години

При атеизма хората бяха добре ,а Църквата не .При капитализма хората са зле ,а Църквата богатее .

13

Анонимен

преди 5 години

ХАРАЛАН освен безбожник , родоостъпник и сребролюбец Е И СЪВЕТНИК НА БОРИСОВ В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ !!! След като борисов не каза абсолютно нищо след изказването на съветника си че "турско робство не съществува а е метафора" ЗНАЧИ ТОЙ Е СЪГЛАСЕН С НЕГО НА 10000000000 %