144

Анонимен

преди 4 години

Поредната манипулативна статия,която не отговаря на реалното заплащане в България.10 лева и нещо на час.Моля престанете със шегите,че ми идват в повече!!!

143

Анонимен

преди 5 години

много се граби в България.всички влизат в политиката за да забогатеят.и народа го усети от 5-тия път и бяга в чужбина.

142

Анонимен

преди 5 години

Кой дава 5 евро на час у нас? МРЗ е 430 лв, работи се 10-12 часа на ден, 6 дена в седмицата. Сметнете сами колко е часовата ставка!

141

42

преди 5 години

Какви са тия глупости?Кой у нас работи за 10лв. на час?

140

СС

преди 5 години

До Анонимен 153Да...и един мармот завива шоколад, нали? :) :)

139

Така е ..

преди 5 години

Че то и при социализма бяхме най бедни в Европа. Само Албания беше след нас.Има ли не съгласни ? Няма. Благодаря.

138

Анонимен

преди 5 години

Защо някой не ми дава 3000 лв. заплата? Защо не получавам 10 евро на час? Вие не правите разлика между бруто и нето и не можете да си вържете обувките. На какво основание искате високо заплащане, като едвам броите парите и не можете да работите с тях. За това и искате комунизъм, за да сте ***. Радвайте се, че има минимална заплата, иначе по-малко щяхте да вземате, неад***атници!

137

До 153

преди 5 години

Български работонаематели почти няма.Всичко е чуждестранна инвистиция.Ако в производството ти даваха 1500?,то щяха да си го работят сами и ти щеше да работиш за Ковашки или Домусчиев за двойно по-малко от сега.Ако ти дават 1500? в склада в Кауфланд,кой български частник може да си позволи да ти ги даде да му продаваш доматите на пазара,докато той обикаля за стока.Доматите ще станат релевантни на заплатата ти или той ще фалира.Има си закономерни икономически параметри,които са свързани и неизбежн

136

Счети

преди 5 години

Вчера в магазин си закупих една стока, която беше на промоция за 1,79 лева. Нормалната цена на туй чудо беше 5,50 лева. Ще речете какво общо има това с настоящата статия ? Ами има и общото е, че цената е калкулирана на база европейска почасова ставка на работниците, а реално е платена българската. Магазинът не е българска собственост, така че акумулираната печалба ще бъде изнесена навън. Бързо се изучиха и чужденците, че сме готови да работим за стотинки ! Не е луд този, който е изял баницата...

135

Анонимен

преди 5 години

Стандартът преди 1989 година беше поне 10 пъти по-голям. Токът беше 10 пъти по-евтин, хлябът струваше 30 стотинки за 750 грама, т.е - 20 стотинки за сегашните 500 грамови ментета, които струват 2 лева.

134

Анонимен

преди 5 години

Ниската цена на труда е най-голямото конкурентно предимство за българския работонаемател. Това му позволява да прави големи печалби и малки разходи и да забогатява бързо с излишни пари, които държавата му подарява чрез ниския 10% данък, който е крайнодесен. Държавните подаръци за работонаемателите се отплащат с натурални продукти, като апартаменти, суджук, банкноти.

133

Анонимен

преди 5 години

Кой ли пък в България получава 5,30 на час освен ако не е мениджър или някое ИТ или подобно..... айде стига с тия лъжи

132

До 154

преди 5 години

Какво сравняваш преди 89 бе ?Какъв стандарт си имал пък тогава бе ?

131

Истината

преди 5 години

Мизерни заплати, мизерни пенсии в България. Ами така е при ГЕРБ. За да има за ГЕРБ трябва да няма за нас.30 години след 1989 година, все още не можем да стигнем стандарта на живот от преди 1989 година. Не включвам мафията в сметката - мафия са политиците и други престъпници.

130

Анонимен

преди 5 години

Каквото и да си говорим,колкото и да мрънкаме,ПОКУПАТЕЛНАТА ВЪЗМОЖНОСТ НА БЪЛГАРИНА СЕ УВЕЛИЧАВА ПРОГРЕСИВНО !Тоест тези заплати са недостатъчни и малки,но са по-достатъчни и големи от всеки един мандат на управление от 89година насам.Следователно и имайте търпение,факте е,че България живна последните години.А и няма кой да дойде и да Ви оправи минималната заплата на 1500лв с вълшебна пръчка.Разберете го и не си ровете гроба с БСП!

129

Анонимен

преди 5 години

Искам да работя за 5,30? на час ! - къде да си подам CV ?Помогнете МОЛЯ !

128

До 151

преди 5 години

Да внесем яснота :Защото няма нищо от това,което си написал !

127

Анонимен

преди 5 години

Най-високото заплащане на час е в ДанияЩо не пишете колко социалистически революции са направени в Дания? Колко комунистически преврати? Колко датчани са убити като врагове на народа? Колко братски народ са датчаните на Русия? Колко руски енергийни проекти има в Дания? Колко руски АЕЦ-а? Русия в момента е изправена на нокти заради Дания която все още не е одобрила трасето на Северен поток 2 а няма и изгледи да го одобри. Иначе в Дания минималната пенсия е 2300 евро.

126

Анонимен

преди 5 години

До гогоГого, интересно ми е ако ти беше на мястото на този собственик какво щеше да направиш?

125

Анонимен

преди 5 години

5,30 Евро на час ли? Че това за 70% от хората си е мечта! 42.4 евро на ден, което си е близо 80 лева по 22 работни дни...1760 лева! Да, бе кой взима така заплата в провинцията?! Ще има да ги сънуват тия пари! Ама направо ги е страх да кажат истината, че масово хората работят за 2 евро на час.