69

Анонимен

преди 5 години

По-евтин американски газ? Само пълни неграмотницимогат да говорят подобнисмехории . Продават го по-евтиноза зарибяване на неадекватниполитици и техните *** .Това се нарича дъмпинг - за завладяванена пазар . И след това вдигат цената .Немедлено оставка на премиера предател .

68

Анонимен

преди 5 години

До ДиверсияУкрайна купува американска втечнена газ, доставена в Полша и транзитирана през Полша на цена по-ниска от тази която купуваше от Русия.Това е факт!И съвсем нормално. Русия винаги действа като монополист и това е защото е монополист с имперски амбиции.

67

Евреин

преди 5 години

То само терминалите, един терминал средно струва 1 милиард и 500 милиона.Близо два милиарда един терминал.Отделно, да действително в момента САЩ продават втечнен с 30% хо-евтин.Но след тази отстъпка, цената минимум става с 30% по-скъпа от този, внасян от Русия.Така чехите изгониха САЩ от пазара, когато започнаха да продават на истинска себестойност.Нямам против да има 2-3-5 газопровода, но е престъпна небрежност, народът да плаща безбожните цени на БГ слугинажа.Просто е нечовешко!

66

тя

преди 5 години

Какво значи "независима"? Трябва да купуваме от най- евтиния доставчик! Това е смисъла , всичко друго е политика !

65

Анонимен

преди 5 години

То се знае кой газ е най-евтин инай-изгоден и без да се строят n на бройинтерконектора. Значи правилно говорятхората, че герп не си вършат работатапо най-качествения и икономичен начин.Къде ви е интерконектора за най-евтиниягаз? А ще строите за най-скъпия. Натази другарка на снимката й искамеуволнението моментално.

64

Анонимен

преди 5 години

Еврика, еврика! Диверсификация не означава, че трябва да се грижим за диверсификацията на цяла Велика Европа, а за диверсификацията само на България. Велико географско откритие направиха Великогерберите.

63

Анонимен

преди 5 години

ПЕТКОВА ТИ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ ИМАШ ЛИ ИЛИ ТЕ КЛАТУШКАТ СПОРЕД ЗАВИСИ?

62

Анонимен

преди 5 години

Началниците така казаха.Другото е бля бля.Шистов газ прокарван с бидони на разстояние 10000 км бил евтин и те прави независим?!Ай се скрий и не плямпай глупости.

61

Анонимен

преди 5 години

Ще станем независими, само ако сами произвеждаме. Дотогава няма как. Ако не са руснаците, ще сме на кранчето на американци, турци, азърбайджан и т.н. Тъй че тая кифла да спре да говори глупости. Ние газ имаме ли? Ако не броим тази, която изпуска Боко като яде боб, май че не.

60

Диверсия

преди 5 години

А не диверсификация се нарича. Пример - Украйна, която купува газ много по скъпо през Европа, Балтийските държави, които купуват сгъстен Руски газ от САЩ! Гражданите на тези страни плащат. Ние вече сме им позволили да ни омайват с цветни приказки за газ от Луната и неизбежно ще установят монопол на скъпа енергия.

59

Qwerty

преди 5 години

Писна ми да чета за някакъв газ. Независими ала-бала. От къде ще дойде другия газ? Втечнения е значително по-скъп, а Газпром има интерес да продава газ, не да ни го спира. Единственият изход е сами да добиваме, другото е просто геополитика

58

баба мара

преди 5 години

с ам втечнен газ ли ще станем независими че не разбрах

57

Анонимен

преди 5 години

След 10 години управление и хиляди изприказвани гглупости, хиляди грешки, най-после управляващите гербери започнаха да правят разлика между транзит на газ и диверсификация на вътрешното потребление на България. И че двете нямат общо. Трябва да управляват колкото Тодор Живков, защото вече са научени за някои неща, за сметка на българския народ. Защо да избираме нови гглупаци???

56

Скептик

преди 5 години

Сашо, Ашо и любимите им Гъркия, Туркия и ФАШ. И през светлата седмица няма почивка от фарисейщината.

55

И каква беше темата?

преди 5 години

До Анонимен 66 и Евреин от Полша: Като ви чете човек постовете няма как да се сети каква е темата на статията, която коментирате.А темата, според заглавието е, че Теменужка е поискала нещо (не се разбра от кого).

54

Анонимен

преди 5 години

До Евреин ПолшаДа ти напомня ли колко беше безработицата по време на масовата приватизация организирана от комсомолчетата? 40% ама не младежката, а общо. И колко получи България от тази приватизация? И какво получи? Едни фалшиви числа от едни фалшиви бонови книжки. Докато Полша произвеждаше 650000 автомобила годишно, Жан Виденов и БСП продължаваха да бутат държавата към дъното.

53

Евреин Полша

преди 5 години

Обявява шоковата терапия "План Сакс"която включва"Приватизация на държавната индустрия. Фондова борса и капиталови пазари, орязване на бюджет"Това струва на Полша 40% младежка безработица. Заводът на Валенса, не съществува.Най -жестоката криза след СССР е в Полша.Полша получава само 1 милиард щатски долара, дори Сакс е възмутен, докато по-късно сам не споменава в САЩ медии, че имаше хора, които не искаха да помогнат на И. Европа, те смятаха крахът за геополитическа победа.

52

Евреин

преди 5 години

Човекът възлагащ на Сакс роля в Полша е Сорос.Сорос поема разноските, както и на колегата му Липтън, работещ за МВФ.Сакс и Лмптън написват плана за шокова терапия за Полша за ЕДНА НОЩ.Документът се състои от 15 страници,мнозина от поляците не одобряват идеите му.На 12. 09. 1989 г. Тадеуш Мазовецки държи реч пред полския парламент, и ПРИПАДА..., когато трябва да обяви "Шоковата Терапия за Полша".Състоянието ми, е като състоянието на полската икономика, един час, лекарите момагат на Мазовец

51

Анонимен

преди 5 години

До До 49-тияprojourno.org/2014/08/who-pays-the-most-for-russian-gas-in-europe-and-why/Ето тук пише че Германия плаща по-ниска цена от България. Ти ще подадеш ли някакъв линк за обратната информация?Не, нали? Но може да ни засипеш с комунистически лозунги.

50

Waffen SS

преди 5 години

Прави ми впечатление,едно симптоматично мълчание относно втората тръба на ТП,която щяла да минава през България/ама ,че шегаджии са се събрали в това правителство./Предполагам,че са получили съответните инструкции/заповеди/ от някое чиновниче от "Козяк" и сега започнаха да бленуват за втечнена газ от САЩ.Да ама на каква цена и по този нискокапацитетен конектор ще е не повече от 25% от необходимото количество.А шистовата газ,която искат да добиват в Добруджа ,ще превърнат житницата на България в пустиня,а и най-атрактивните морски курорти са наблизо