69

Действителен случай

преди 5 години

Стар и млад ром дойдоха в гаража ми и ми предложиха да ми оправят покрива за 120 лв. а после си доведоха още 4ма които ме изнудиха да им дам 3800 лв. Властите Полиция и Прокуратура казаха, че няма престъпление те си искали аз съм давал!ВНИМАВАЙТЕ не се подвеждайте по приказките на НПОтата

68

Некакъв

преди 5 години

Не баш всички са еднакви. Някои работят, но за съжаление не 30%, както пише тук. Процента е много много по-малък.

67

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен(Продължение)За мъжа не искам да говоря, но жената беше свястна, работеше мисля, като санитарка в болница, а детето беше много свястно, мисля че е станал добър човек.И апартаментът беше в добро състояние.

66

Анонимен

преди 5 години

До Правете си изводитеЗнаят ли в какво ще превърнат общинските жилища?===През 70-те години работех и живеех до Циментовия комбинат Вилхелм Пик,с.Бели Извор. В същия жилищен комплекс имаше апартаменти дадени на ромите. Не съм влизала във всички апартаменти, но се говореше, че са изкъртили дъсчените подове за горива. Моите съседи също бяха едни от тях. За мъжа не искам да говоря, но жената беше свястна, работеше мисля, като санитарка в болница, а детето беше много свястно, мисля че е станал доб

65

Браво на зам.кметица

преди 5 години

Цитат: "За някои работни места ромите получават само по три лева на час, което се равнява на около 1,50 евро. " Ами защо внушавате че ТЕ са онеправдани? 3лева по 8,5 часа на ден, по 21-22 работни дни=общо 535-561лв на месец. Я да видим колко е официално заплатата в БГ за неграмотни, без образование, без умения, без трудови навици, без желание да работят? Истината е казана от зам-кметицата на Шумен - ТЕ отиват в Германия за да взимат социални помощи, с които да си купуват коли и мобилни телефони

64

Анонимен

преди 5 години

Ето пак ни пробутват промивки на мозъка, по изпитаните рецепти на западната пропаганда:Мръсните деца на Европа: Митове и легенди за ромите. Истина ли са всички предубеждения и стереотипи?1. Не са деца на Европа а на Индия2. Че са мръсни мръсни са и като поведение и като подсъзнание3. Не знам кои са тези "роми" - поредната неолиберална измишльотина. В САЩ за повечето неща налагат измислени думи и езопов език. Тук също.4. Има ли някъде по света интегрирани, чисти, умни, законопослушни такива?

63

Анонимен

преди 5 години

Тия роми лъжат като дърти българи...

62

Тръмп, Доналд Дж.

преди 5 години

Стена, Хубава Голяма Стена!!

61

Анонимен

преди 5 години

ГЕРБ МИСЛИ ЗА ТЯХ !

60

Благопожелание

преди 5 години

Да и ги вземат в Германия.ХАЛАЛ ДА СА ИМ !!!

59

Защо не каже

преди 5 години

ромът Каракашев какви заплати получават повечето от младите висшисти в България? И на тази основа да съпостави заплащането, предлагано на неграмотните и малограмотни индуси?

58

И другият ром лъже

преди 5 години

и заблуждава представителите на немската медия:- нямали ромите достъп до работа! Предлагат им работа, но те открито заявяват, че не я щат, за да не си изгубят социалните помощи. И недоволстват срещу ниските заплати, а нямат квалификация!- Говори за висококвалифицирани роми, но не казва колко дребен е процентът им!- Вярно е, че расистките нагласи у нас нарастват, но ромът лъже относно причината - тя не е в Каракачанов, а в поведението на самите роми!Ромът Серги Каракашев лъже като дърт ром!

57

Анонимен

преди 5 години

За германеца ромите не са проблем. Проблем е това, че са български, байганизирани роми.

56

Пред немската медия

преди 5 години

ромът лъже като дърт ром и злепоставя България -- във ВУЗ-овете повремето на соца младежите от малцинствата влизаха с предимство, а Муров лъже, че "там не искаха роми"!- детските градини за ромчетата са безплатни, в училищата им дават безплатна храна и им осигуряват транспорт дотам (за българчетата такива екстри няма), но ромът заблуждаващо апелира "за по-добър достъп до детските градини и училищата" на ромчетата!

55

Правете си изводите

преди 5 години

Лице от Център за изследване на антисемитизма иска още с пристигането на ромите в Германия, да бъдат по-добре информирани относно правата им. Е, у нас НПО-тата имат грижата за това.Но този г-н Краус пропуска важни неща:1) Кои са собствениците на порутените имоти, отдавани под наем? Имам предвид не гражданството, а етническият произход на тези собственици.2) Има ли представа Краус, че ромите по традиция се тъпчат по много хора в едно помещение?3) Знае ли в какво ще превърнат общинските жилища

54

Иванчо

преди 5 години

До Анонимен 45Значи, за цигари имат пари, но за кондоми нямат. Бреееей!

53

Противоречат си

преди 5 години

"Ромите от векове са приклещени в капана на негативните клишета и митовете", пише това немско издание, но паралелно с това съобщава и че "Хората се притесняват заради планините от б.***, шума и плъховете".Е, кой ходи в кварталите, населени с роми, за да си хвърля там б.клука, да пуска плъхове и да вдига шум? Ако това е дело на самите роми, значи не става въпрос за митове, а за реалност!

52

Анонимен

преди 5 години

Немците вместо сирийци, да бяха взимали от нашите! Поне са европейци! Щом толкова хубаво работят и няма проблеми с тях,поне да ни отърват!

51

точка

преди 5 години

Мръсните деца на Индия са.Щом и от там са ги изгонили,всичко казано за тях е истина,нито са митове,нито легенди.

50

Берлин

преди 5 години

И в Испания има роми, и в Италия, и в Португалия, и във Франция... но не съм чул да трошат и убиват безнаказано. Това, което се случва в България, е плод на безхаберието българско. най-бедната и корумпирана държава в Европа. И народът е лош и завистлив.