71

Анонимен

преди 5 години

руската мърлящина е все извесна добре че САЩ затриха ссср кoчината

70

.6.6

преди 5 години

До ПроСоТоНе знам доколко укритията, за които говориш са били оборудвани. Аз птоектирах жилищни сгради с противорадиационни укрития в подземието: изчислени въздуховоди и необходими вентилатор. Нооо, вентилаторите бяха специални, внос от Съветския Съюз. Вентилаторите не бяха внесени, за да се довършат укритията. Казваха: по-късно, ако има нужда, вентилаторите ще бъдат внесени.

69

.6.6

преди 5 години

До ЛиквидаторДа, точно така ни казаха на инструктажа 1 или 2 седмици след аварията: аварията е била резултат на човешка грешка.

68

.6.6

преди 5 години

26 април 1996 беше петък. Аз говоря в предишния ми пост за следващата седмица, 29 април, понеделник, когато този дъжд валя.

67

Ликвидатор

преди 5 години

Аварията в Чернобил е следствие на некадърни чебурашки. Аварията във Фукушима е природно бедствие.

66

.6.6

преди 5 години

Без съмнение имаше радиация и при нас. В понеделник следващата седмица трябваше да занеса документация до строящите се 5 и 6 блок. Беше валял дъжд. Откъснах няколко малки сливки от едно дърво, от което капеха капки след дъжда, и ги изядох. Много скоро след това устните ми се подуха. Никога до тогава, а и след това, не съм имала херпеси по устата.

65

.6.6

преди 5 години

По време на Чернобилската авария, работех в едно предпиятие обслужващо атомната центрла. Да, за аварията в Чернобил се научихме от запаадните радиостанции. Една или две седмици след аварията, се проведе инструктаж с работещите в нашето предприятие. Казаха ни, че армията е била уведимена за аварията (тоест какви мерки да се вземат), тъй като армията била "генетичният фонд" на България. А какво значеше това за женската част на този генетичен фонд? Абе, нямам думи какви политици имахме след 1944...

64

Анонимен

преди 5 години

Във всички социалистически държави граничещи със СССР населението е уведомено и са препоръчани мерки за предпазване от радиацията. Ежедневно почистване с прахосмукача през мокра кърпа, ежедневно забърсване на праха с мокра кърпа. Забрана на консумацията на пресни плодове и зеленчуци. Месото преди консумация се изварява и водата се изхвърля.Само в България комунистите скриха от народа си. Защо? Очевидно защото българският комунист е най-долното същество пръквало се някога на планетата.

63

Анонимен

преди 5 години

Най-тежката е Фукушима, отдавна би рекордите на Чернобил...

62

ЕС не вярва на Русия

преди 5 години

Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...

61

vlady

преди 5 години

Турците нямат РБМК, при ВВЕР такава авария е невъзможна, тъй като при повишаване на температурата се влошава забавянето на неутроните, много от тях се поглъщат поради увеличената концентрация на борна киселина в разтвора и като резултат мощността намалява и реакторът постепенно спира сам.

60

vlady

преди 5 години

Ленинград 1975 и Игналина 1983г. се разминават на косъм, РБМК е бил конструктивно негоден реактор и е бил обречен да избухне. За съжаление сериозни подобрения в конструкцията са направени едва след тежката авария вместо да се анализират по-леките преди това навреме.

59

Гошо

преди 5 години

У НАС ЦЯЛАТА АВАРИЯ ПОЧТИ НЕ БЕШЕ ОТРАЗЕНА.ХОРАТА СЛЕД 6 МАЙ РАЗБРАХА,ЧЕ НЕЩО Е АВАРИРАЛО.ДНЕС ЖЪНЕМ ПЛОДОВЕТЕ НА ЗДРАВАТА РАДИАЦИЯ.НЕ ЧЕ НЕЩО СЕ Е ПРОМЕНИЛО ОТ 111 МЯСТО ТРУДНО СЕ ВИЖДА ВЪРХА,НО ПО МЕДИИ И СТАТИСТИКА ВЪРВИМ НАПРЕД,НАПРЕД...НАПРЕД!

58

Некъф

преди 5 години

Грешка извършена от глупавите, некомпетентни и пияни украинци!Подчертавам УКРАИНЦИ, а не руснаци защото в Русия няма авария с нито една тяхна АЕЦ.Очаквайте подобно включване и от турците защото са подобни амсалаци като украинците.

57

ШибиРиби

преди 5 години

До просотоШвейцария съм я виждал само от самолет, може и да съм кацал един два пъти . Предполагам че тунели в Алпите бол. Но какво общо има швейцарската защита с бг говеждото с дипломатически паспорти . Никакви пледоарии не изнасям, ела където съм аз да гледаш как само пред бг посолството ще видиш индивиди с димящи фасове по всяко време на деня

56

ПроСоТо

преди 5 години

До До 47 ПроСоТо"юнак"?!?!?!....Прочетох това...НЯМАМ повече въпроси към теб!

55

Анонимен

преди 5 години

Знаейки за тестовете, старите кучета в централата набутват младока на смяна и го раздават скатавака. Както в казармата. Това е една от основните причини. Мърлячи! Колкото до контрола у нас, мога да ви кажа, че веднага бе организиран контрол от армията. Всички деца от лагерите за военно обучение бяха прибрани и за ястията прекратени. Бяха изпратени войници от химиците да следят състоянието на фона.

54

Анонимен

преди 5 години

Хиперинфлацията на мен ми дойде добре. През 98 погасих един кредит за апартамент на цената на 4 кутии цигари. Е който е имал спестявания, очевидно е на друго мнение...

53

До 47 ПроСоТо

преди 5 години

Е тогава какво ти казаха бе юнак? Тези бомбоубежища ни водеха от предприятията да ги разглеждаме.В целият център,под президенство,МС,Дондуков и под мавзолея е кухо от тунели и бетонирани помещения.Но това няма нищо общо с онова което ни казаха /по скоро премълчаха/ по телевизията Шиндаров и чиче Стоичков.А за ЦК беше внасяна вода и храна от далечни страни. Сега се мъчат да ни убедят че това не било вярно.Те така след 15-20 години ще отричат и хиперинфлацията при Виденов.

52

Анонимен

преди 5 години

Антиизраелец, аварията формално беше допусната от украинските оператори, а не от руските...