69

Grinn

преди 4 години

It hurts me to say it, but I agree. As a Bulgarian I agree on what you said, because...well, you're spilling facts. Very glad I moved out of this country and went in Germany.Peace out

68

???

преди 4 години

До SylviaВ този брой не пише подобно нещо! Изчтох го много внимателно!

67

Sylvia

преди 5 години

СТРАТЕГИЯТА Е ВЕЧЕ ПРИЕТА С АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ТОЧКИ.ЧЕТЕТЕ БРОЙ 24 НА ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК, ИМА ГО ОНЛАЙН, ОСОБЕНО ЗАКЛЮЧИТЕЛНИТЕ РАЗПОРЕДБИ, ЧЛ. 36. САМО ПО АНОНИМЕН СИГНАЛ ДО 24 ЧАСА ИДВАТ СОЦИАЛНИТЕ СЪС СЪДЕЙСТВИЕ НА ПОЛИЦИЯТА.

66

Евгения грозева

преди 5 години

Как така, държавата помага на децата да останат в семействата си , като и без тази нова стратегия отнема децата на хора с финансови затруднения и ги дава на приемни семейства,на които плаща доста прилични суми.

65

6384

преди 5 години

Да ограничиш родителя от правото му да изразява емоции, пряко свързани с проявите на детето му под страх, че с едно телефонно обаждане ще му го отнемат, не е ли дотатъчен психически тормоз за всички родители? Когато детето се държи невъзпитано, грубо, неподходящо за обстановката, вместо да му се повишиш тон и направиш забележка, може би ще трябва да го потупваш по рамото или какво?

64

6384

преди 5 години

Какво значи спекулативни интерпретации? Не са виновни родителите, не са те тези, които спекулират с нещо или са недоразбрали. Всичките изменения, които се опитват да прокарат са формулирани с изключително абстрактни словосъчетания, предоставящи възможност за широко тълкуване и развързване на ръцете на съответните институции да действат по свое усмотрение. След като са толкова загрижени за децата, както твърдят, нека направят ясно разграничение между прояви на тормоз и възпитателни методи.

63

До Ime

преди 5 години

В България и в българските медии се пише на български само да те светна.Разбираме ти глупостите , но си ги запази за себе си.

62

Ime

преди 5 години

BG is still so primitive? Imagine a country putting standards for parents to live up to - standards like 1) not beating your children senseless 2) making sure their children has everything to live a normal life, and not like a dog. But maybe BG parents need to beat their children, because it's all they know, because they are so far behind mentally than the rest of Europe. Sad but true..

61

Аз

преди 5 години

Стратегията е временно спряна до изборите, освен това вече има приет закон който ще бъде в сила от 1.1.2020г. Децата ни станаха материал за продан. Възставайте срещу българоубийците.

60

Анонимен

преди 5 години

Горките деца! Вместо да живеят щастливо, с мама и татко, облечени, нахранени, на топло и светло, някой се е захванал да ги вкарва в измислени стратегии! Където пипнат, всичко загнива! ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ДЕЦАТА! Хората се изнасят, за да ги спасят от държавата! Скоро няма да ги има на тази територия!

59

Жанет

преди 5 години

Аз съм за стратегията,ако цяло училище открие някъкав проблем и не са на училище,изпускат материал децата си седят у дома пред компютъра кой трябва да плаща отсъствията им,помислете разумно,съгласна съм,че може да има някъкав проблем с единица дете но повече деца отсъстват за какво говориме.!!!!

58

Анонимен

преди 5 години

В стремежа си да изчистят о***каното си положение, ГЕРБ и г-н Борисов, меко казано, се заиграват с доста кибритливи теми. А народа вече е с много изчерпано търпение....и в един съвсем близък момент няма да успеят да спрат лавината предизвикана от безочливото им нагло поведение...искам да го видя, искам да участвам....

57

За стратегията

преди 5 години

Детето ми отключи психично заболяване заради проблеми в училище. Докато ни дойде датата за преглед и лечение в клиниката, детето беше в къщи. Натрупа отсъствия и, въпреки че от училището знаят причината за отсъствията, подадоха сигнал в Закрила на детето, че е в риск. От ЗД вместо да потърсят причината за "риска". те дойдоха да проверяват в какви условия живее детето. Детето се чувства добре в къщи, защо не провериха училището, все пак там са проблемите?

56

николай

преди 5 години

Ако ще се прилага опита на Европа, нека се прилага като детски надбавки, семейни помощи, кредити без лихва, а не въздух под налягане.Българите са си много добри родители, обичат децата си. Има и изключения, но ако си мислите, че на запад са добри родители, много се лъжете. Във Франция има 300 000 деца, които са отнети от родителите и живеят във сиропиталища или приемни семейства. И никак не са щастливи тези деца.

55

sineok ciganin

преди 5 години

6to taka ve upla6i li sa ma i horata ne izlizat da napravat minimalnata 1500 lv.

54

Радост за БГ-рите

преди 5 години

Службите по кремация съобщават че тва е остаряло с още една одъртяваща година по старост

53

Гхх

преди 5 години

Тоя тъпан от Банкя

52

Анонимен

преди 5 години

В БГ някакви ненормални родители постоянно се измъкват от отговорност за агресивните си деца. Агресията сред децата се дължи на проблемните родители, които вършат престъпления в къщи. Само изключително рестриктивен закон може да оправи нещата, за да се търси отговорност с грижа за децата въпреки въпросния родител с който нормален човек не може да се оправи. Колкото и да ви се вижда чудно това е ролята на закона! Тиквата пак показа слабоумието си.

51

Анонимен

преди 5 години

Побъркаха го народа на Територията - кофа топла вода, кофа студена вода, кофа топла вода и така до безкрай. В същото време ония горе си купуват нови жилища и се смеят.

50

Анонимен

преди 5 години

разрушителен за българското семействоА то е едно здраво, та здраво.