79

до 84

преди 4 години

то и България е част от Турция, но Русия предизвика това недоразумение да има държава България. Иначе българите ги чакаше геноцид, като арменците и българите в Беломорска Тракия. Понимаеш товарищ?

78

Нормален,осъзнал се

преди 5 години

За дивотиите на Порошенко е излишно да говорим! Шоколадите са му гола вода! Руснаците са горд народ, за Путин също е безпредметно да коментирам-голям държавник!!!

77

Анонимен

преди 5 години

Заради шоколадите на Порошенко не може едно Своге да си купи човек. Какви продажни са нашите управници, работят против българското производство!

76

Анонимен

преди 5 години

Да, фюрерът Порошенко загуби и на изборите добре го наритаха отзад

75

Анонимен

преди 5 години

До 84 "донбас" НЕ е техен (на "хората"), а на държавата! - Тъкмо Донбас е на коренното му население, което там се явява суверенът. Минските споразумения предвиждат да се даде особен статут на Донбас именно поради тази причина. И това дали един жител на Донбас има руски или украински паспорт не променя факта, че той там се е родил, че там е уседналостта му, че там е собствеността му, че там е трудовият му стаж и че поради тези причини той има определени граждански права , камо ли за двайсет и четири часа да бъде обявен за чужденец. Това са правни и хуманитарни абсурди и затова Порошенио беше на

74

Анонимен

преди 5 години

Рейгън: Русия е империя на злото !Плевнелиев: Русия е агресор !Кое не е вярно ?

73

Анонимен

преди 5 години

Събитията в Донбас започнаха с това, че местните хора се събираха и скандираха: "Русия, Русия!", защото те са си руснаци. Ако в Киев претендират да си върнат Крим и Донбас, ще получат не териториална цялост, а пълномащабна гражданска война

72

Анонимен

преди 5 години

До Анонименто в момента двойното гражданство в Украйна е забранено и това не е от вчера и днес, още от 90-те години, ако кандидатстват някъде за гражданство първо трябва да се откажат от украйнското, отделен въпрос е че Русия от много време не предоставя информация за тези украински граждани, които кандидатстват за руско, така се и получи ситуацията в която президента на Крим имаше руско граждансто още от 2003 година, което е нарушение, дефакто той не е имал право да заема този пост

71

не може да бъде!

преди 5 години

За издаването на указа има основания.Но преди основанията искам да припомня едни числа,които обясняват за какво става дума.Официално в ДНР и ЛНР са регистрирани 3,7-3,8 млн.души,Практически според офиц.данни там живеят 2,7 млн.Около 500 хил.са се преместили в Украйна,Полша и другаде.А други над 500 хил.-познайте къде-в Русия!А според анкетите над 2 млн.са готови да сменят гражданството си с руско!?Сега разбира ли се защо вече на Путин не му пука и няма повече да се съобразява с никакви призиви!

70

Анонимен

преди 5 години

До 77всичко друго рано или късно води до едно - "крим-2" , т.е. анексия!каквато анексия с обратен знак, скоро ще се случи в калининград, къеда са започнали също така ускорено да раздават германски паспорти и скоро ще бъде забит черно-червено-жъълтият флаг.пп. опасен пример и "тон за песен" за пореден път зададе раССия с тия анексии и с тия паспорти...

69

Анонимен

преди 5 години

До 76Ако са умни в киев ще премахнат "двойното гражданство" в двете "репулики" и в момента в който получаваш "краснокожая паспортина", връщаш "синия паспорт"! Така ще е справедливо!А в момента в който ставаш "чужденец" имаш 24 ч на разположение за да си обереш крушите" или ще бъдеш арестуван за незаконно преминаване на границата с всички произтичащи последици!и въпроса се решава кардинално - от раз!

68

Анонимен

преди 5 години

Ще започнат да получават заплати и пенсии от Русия, транспорт, търговия. газ, ток. Икономическата блокада на Киев ще бъде преодоляна.

67

З

преди 5 години

Този да влезе в дупка вече

66

Анонимен

преди 5 години

Двойното гражданство днес се смята за нормално в голяма част от света, така че не виждам кой знае какъв проблем, че на жителите на Донбас ще им се дава по ускорена процедура руско гражданство. Това си е направо демократична придобивка. Например алжирците в Париж са почти всички с двойно алжирско-френско гражданство, много българи в Англия също са с двойно гражданство и т.н.

65

Анонимен

преди 5 години

скоро калинидград ще бъде германски!въвеждат упростена процедура по получаване на немски паспорт на живущите там! каквото почу.кало - такова се обадило!ююрера ше се препъне в донбас ... няма да му излязат схемите там!

64

Анонимен

преди 5 години

Нищо ново. Обичайното поведение на Русия.

63

Бай Ончо

преди 5 години

Голодомора не свърши работа, но Путин ще свърши! На Украйна им харесвам само жените и шоколада на Потрошенко. Другото е жмел.

62

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен "Няма нито държава Украйна, нито украински народ и език. В тази злощастна територия живеят руснаци - в Източната част и поляци - в Западната. А езикът е изопачен руски."Истина!

61

Анонимен

преди 5 години

Агресия ли и как точно.Добре че е Потрошенко да ме светне че ако ние облекчим процедурите за получаване на българско гражданство за Македония Гърция Албания и Румъния защото там има българи това е агресия към тези страни а ако те и както е сега Европа облекчат визовия режим значи че те ни нападат.Тоя загубата го побърка време е за хапчета.Плюс това той не иска руснаци в Украйна искаше и езика да им забрани тогава какво го интересува че Русия си ги прибира.Явно ке достигат евтини роби там.

60

Анонимен

преди 5 години

На Украинците им дават малко пари, колкото да не измрат от глад и конски дози ялови надежди как ще ги приемат - някога! - в епропейския съюз и те ще заживеят заможно и богато. Кога ще е е това някога? Ами навремето Юнкер изплю веднъж камъчето - като се сменят две-три поколения, каза. И за какво им е голяма Украйна в Немско-Френската империя? Това значи сами да си сложат таралеж в гащите