33

Анонимен

преди 5 години

когато гражданите се връщат от селата си с пълни коли с буркани!

32

Привет от моргата

преди 5 години

А на мюсюлманите обезателно да им проверяват дипломата за основно образование и грамотността преди да им издадат книжката (шофьорската или жълтата).

31

привет от Германия

преди 5 години

Даването на шофьорска книшка трябва да е като даването на разрешително за оръжие !Трябва да се правт много яки тестове в психиатрията ! Дори и да не си психично болен ,само ако се установи ,че си буна натура , психиатърът веднага трябва да забрани издаването на шофьорска книжка ! Шофьорлъка не е за нервни хора , не е за нетърпеливи хора които вечно бързат за някъде , не е за ненормалници ,които си мислят ,че колкото по-бързо карат толкова на по-големи мъже ще изглеждат в очите на другите !

30

привет от Германия

преди 5 години

Шьофьорлъка е отговорност както към себе си и пътниците в твоя автомобил ,така и отговорност към всички други участници в движението включително и към пешеходци и волосипедисти! Не може да караш с превишена скорост сякаш пътят е на баща ти ! Дори да си на път с предимство , трябва да се съобразяваш с ограниченията за скорост ! Ако ограничението е до 50 км/ч , а ти летиш с 150 км/ч и си засечен от друг шофьор който сега навлиза в пътя с 20 км/ч , виновен за смъртния случай си ти дето караш с 150

29

Анонимен

преди 5 години

До привет от германия. Как ще ги уплашиш с глоби синчетата на милионерите олигарси. Такива като мен не превишаваме скороста нито потъпкваме правилата и знаците защото ще ни се отрази зле на семйният бюджет и децата ни ще гладуват. Автомобилите ни немогат да развиват високи скорости а й да могат не ги натискаме защото ни се отрази зле на джоба. Няма спасение нито с глоби нито с каквото и да било за милионерите които хич не са малко за държава като нашата. Така че катастрофите никога нема спрат.

28

Анонимен

преди 5 години

Обърнете внимание кои правят наг тежките катастрофи. Това са хората израснали в безвремието на прехода. Възпитани в безценните евроатлантически ценности на демократична европа. Тези така наречени деца на демокрацията нямат елементарно възпитание. За морал и ценности няма да казвам нищо те се виждат. Но пък едни другари които се пребоядисаха набързо след 90-та година ни убеждават с най голямата си наглост и безочие че видители по добро не било измислено. Едвали не сме в рая на евроатлантиците.

27

привет от Германия

преди 5 години

Трябва да се приемат сериозни закони за превишена скорост ! Ако ограничението е до 50 км/ч а ти си превишил скоросто до 80 км/ч ,глобите да са над 1000 лв. ! Ако си превишил с повече тогава да има затвор ,ефективна присда не мо-малка от 5 г. без значение дали е имало катастрофа или не ! Не мога да си обясня кой им дава право на такива ненормалници да летят по пътя с 150 км/ч когато ограничението е до 50 км/ч ?! Пак казвам ,за смъртен случай е виновен този който е превишил скоростта !

26

Професор Тюхчеф

преди 5 години

Хората са много травмирани, стресирани, депресирани, нервирани и по повод и без повод търсят да си го изкарат на някого.Аз от години, дори да знам че другият е в грешка, като ми рече нещо - извинявам се и си продължавам- не ми е работа да обяснявам правилата и да давам безплатни шофьорски курсове.Имайте предвид че има хора дето като се напият/надрусат се качват 3-4-*** в колата и търсят да се спречкат с някого.

25

Анонимен

преди 5 години

Когато на пътя има джикити и автоталибани, тоест по всяко време

24

House M.D.

преди 5 години

681-71=611Интересна математика....!

23

Драйвър

преди 5 години

Естествено, че пика е около 17:00 ч. Салатата и ракията чакат на масата, а време няма. При така създалата се ситуация, надпреварата към спалните зони започва с всички възможни прийоми на състезателното шофиране, без изключение. Превишена скорост, минаване на червено, отнемане на предимство, газене на пешеходци, каране в насрещното и последвало паркиране в най-невероярни места. А защо е така, статистиката разбира се хабер си няма. Тя не се занимава с културата на шофьора

22

привет от Германия

преди 5 години

Причинителят на катастрофата не винаги е причинител на смъртта ! Ако аз съм причина за катастрофата ,но със се движил с 50 км/ч ,а ти си се движил с 160 км/ч , то причинителя за смъртта си ти ! Затова законът трябва да ги взима под внимание тези факти ! Един сблъсък завършва с трагичен край само ако има превишена скорост ! Рядко са случаите когато двете коли се движат с 50 км/ч и при сблъсък да има смъртен случай , това почти не се е случвало !

21

Пешеходец

преди 5 години

Значи стават катастрофи защото било 17 часа........мнооого умно. Гениално .А нещо за зодиите на недисциплинираните шофьори и кои зодии са най- уязвими и стават жертви при автомобилни катастрофи . А астрална прогноза ? Ами народни поверия и талисмани предпазващи ни от инцидент, отделно от иконките дето вече някои си слагат в колите за да ги пазят от катастрофи .п.с : Аз като пешеходец иконка на свети Пантелей Пътника ли трябва да си нося ?

20

Стар шофьор

преди 5 години

Ами нали АСФАЛТА Е ВИНОВЕН! Всички медии ,опозиция,социални мрежи скочиха да търсят вината не в този който държи ,,геврека" и крака си над *** на газта а в пътя.А всъщност джигити,хора с купени книжки,примитивни същества и полуграмотни хора с какви ли не изправни и неизправни коли и автобуси/и мозъци/ ,,вилнеят" на пътя- Бакаджика,Бяла, Вакарел,Своге,Китен по магистралите и още и още,а вие търсете вината в асфалта като Милиончева!

19

Анонимен

преди 5 години

За големият брой загинали в катастрофи са виновни само и единствено гладните корумпирани трудоустроени непрокопсаници на държавна хранилка, които изкривяват статистиката и не посочват истинската причина за катастрофата. Като от три-четири години загинал в катастрофа, е само тогава, когато трупът е в колата. Не случайно броят на загиналите по данни на болниците е два пъти по голям от този който ушеф обявява. Това са долни мошеници и некадърници.

18

Скептик

преди 5 години

Много правила и знаци, а народа *** и неграмотен.ПРИМЕР:Кара с превишена скорост и изминава 50 метра за секунда в града, и ти скача, че си си го "засякъл". На хората ползващи тези термини книжката трябва да се отнема незабавно.ПРИМЕР: Кара залепен за бронатя на предния автомобил за да го пуснат да изпревари когато на него му е удобно, без да се съобразява с желанията на водача пред него и с обстановката на пътя.В 99% за произшествията са виновни описаните Агресивни, Комплексирани, Простаци

17

Инфраструктура

преди 5 години

Добре де а за качеството на инфраструктурата ? Тръгнете по Тракия и ще ви се разТракат ченетата от магистрала.Не че нещо ама в Германия и с 200 да караш няма една дупка или неравност а тук с 90 излиташ . И погледнете как се строят магистрали там и как се строят при нас

16

Шопа

преди 5 години

Алоууу размисли ли ве сървул?Фаровете са задължителни.Или мОсквичо гори мноо ток?

15

???

преди 5 години

Знае се, че статистиката на КАТ за катастрофите е напълно погрешна.Знае се, че в България експерти по пътна безопасност няма, а ако все пак има такива, на тях не се дава думата.Знае се, че най-много катастрофи стават там, където няма контрол за спазването на правилата.Какво обсъждат тези ...?

14

привет от Германия

преди 5 години

Сблъсъкът / катастрофата / не причинява смърт ! Високата скорост причинява смърт ! Куршумът защо пробива ?! Защото се движи много бързо , ако се движеше бавно нямаше да има сила да пробива ! Същата работа е и при сблъсък между две коли , ако поне едната се е движела с висока скорост ,вероятността от смъртен случай е много голяма ! Но ако и двете коли са се движели с нормална скорост ,вероятността от смъртен случай е сведена до минимум !