53

Червен БГ картон за

преди 5 години

Гърция блокира в продължение на десетилетия пътя на Р.Македония към НАТО и ЕС. В същото време България не само че първа призна инезвисимостта на Р.Македония и лобира да сторят това и Великите сили, но й даваше неизменно мощно рамо по време на акцията на Милошевич за изселване на Косовски албанци в Македония, на гръцкото ембарго и на шиптърската военна агресия . И сега като резултат правителството на Скопие изпълнява безпрекословно само договара си с Гърция. Те не заслужават повече нашето доверие

52

Ми

преди 5 години

Защо пишете всички от Македония или България или Гърция или която и да е дръжава че мислят еднакво. ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА ДВЕ КОМИСИИ. Аз и брат ми сме от България и мислим различно почти за всичко;)

51

Zashto

преди 5 години

До LoykoДа де ама ти не го знаеш. Борел се е за независима Македония и Одринска Тракия. Чети документите писани от Делчев, преди да коментираш.

50

Аз

преди 5 години

Със сърбомани не може да се спори. Те много добре знаят, че не са прави, но цялата им лъжлива сръбска пропаганда се гради на неистини и манипулации. Те не могат да отстъпят дори милиметър от тях, защото направят ли го, целият измислен македонизъм ще се срути като кула от карти...

49

Аз ви казах и преди

преди 5 години

Тази комисия ще е вечна. Докато има заплати, ядене и пиене ще има и спор. Каква е логиката да приключат спора. Ако го приключат, ще приключи и тяхното финансиране. Тази комисия е безсмислена, а и споровете. Аз съм от Македония и знам че сме един народ. Какво ни е нужно повече да си пишем.

48

Анонимен

преди 5 години

Тези неща не стават бързо. Тази комисия трябва постоянно да работи. Ако не се постига съгласие, то това трябва да се отбелязва в учебниците и да се казва какви са позициите на двете страни и да могат хората сами да стигат до истината като проучат нещата. Не може да стане бързо, а и не е нужно. Беше невероятно, че се съгласиха за цар Самуил, но трябва много търпение...

47

бай х

преди 5 години

каква е тая така наречена северна македония от 1991 година , тая държава е по млада от абитуриенския ми костюм ...имат азбука коневица от 1945 година /създадена от Блаже Конев / до 1945 година НЯМА НИТО ЕДИН ПИСМЕН ДОКУМЕНТ НА ТОЯ ЕЗИК /селски български диалект /

46

Есе

преди 5 години

ЕСЕ

45

До 52

преди 5 години

За Византийско робство е най абсурдното. Пише си в ръкописите , че сме били част от империята и нейни граждани. Византия и България са били християни в онези векове и не е било позволено насилие към нас. Българската империя при 6-7 владетели изтласква Византия до Азия или почти не й оставя територия на Балканите.

44

Анонимен

преди 5 години

Ами да се блокира членството в ес и те сами ше клекнат!

43

Киро кофражиста

преди 5 години

Да убедиш македонец, че няма македонска нация и македонски език....това е мисия невъзможнаВсе едно да убедиш българин, че няма турско робство...каквито и аргументи да изтъкваш, че в Европа никога не е имало робство....дебелоглавия българин си знае че имало

42

Loyko

преди 5 години

Стига сме се ровили в измислената Българска история. Гледаите настоящето и бъдещето...На Балканите всеки си измисля история и кой от кого по велик...Много важно какъв е бил Гоце Делчев...Разбира се ,че се е борил за независима Македония.Това го знаят всички..

41

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 48Може с Албания да разменим и албанците вземат Скопие и ни дават Валона (Вльора). България си връща Охрид и излиза на средиземно море, а албанците се обединяват етнически.

40

Анонимен

преди 5 години

До MakedonПредлагам ти да се обединим със Северна Македония като USB (United States of Bulgaria).

39

БСП-хуманисти

преди 5 години

Какво има да делим с тия ? Те са част от България !!!

38

Анонимен

преди 5 години

До Най доброто........да се подели по равно с Гърция, България, Албания и Сърбия.....Грех ти на душата, откъде ги вкара тука Сърбия и Гърция?!

37

Анонимен

преди 5 години

Честно, за мен тези не са българи, смятам че е обидно за истинските родолюбци и патриоти да продължаваме да ги наричаме така. Да бъдат каквито си искат - ексимоси, маори, клингони, пак ще си останат чисти джинджипляктори. Не бих се учудил, ако ги признаем за някакво отделна нация и народ, на момента да обърнат палачинката и да ореват света, че сме ги предали и започнат да си доказват българските корени. Тяхна си работа, до 20-30г. в уикито ще пише: БГ на запад граничи с Албания и Сърбия..

36

12345р

преди 5 години

проф. Божидар Димиров, да почива в мир, го каза най-точно- Няма обща история, има българска история. Трябва да се спре с антибългарската политика. Никакви компромиси и подаръци за бюрмите.

35

До 43

преди 5 години

Много правилно. Да ги съдим за кражба на история е единственото решение.

34

Най доброто

преди 5 години

Най доброто, което можеше да стане е тази измислена държава, да се подели по равно с Гърция, България, Албания и Сърбия. Всички щяха да са доволни и това е. До кога ще продължава тази лъжа. Пълно е с писмени източници на древни автори и дори съвременни книги и дневници на Въпцаров и Делчев, където ясно си пишат сами, че са българи. Да ги съдим в Страсбург е решението, имаме тонове с доказателства, кой чакат?