37

Vive la Republique!

преди 5 години

Нотр Дам не е пострадала като Монте Казино или като Фрауенкирхе! Що за нелепи сравнения! Първите две са сравнени със земята и превърнати на сол! Докато Нотр Дам дьо Пари е с изгорял покрив и кула! Всичко останало е Запазено! Реликвите, Големия кръст, Двете кули с огромните камбани, стъклописите, олтара. Пожарникарите са свършили наистина изключителна работа. Надявам се до няколко години тя да бъде напълно реставрирана и отново да видим Божият Храм да сияе гордо в пълен блясък над Париж!

36

Анонимен

преди 5 години

Красива статия !

35

Анонимен

преди 5 години

Църкви, катедрали, дрън-дрън!На трябва да забравяме, че и двете световни войни започнаха в и от християнска, цивилизована и незнамсикакваоще, Европа.Не от Азия, не от Африка.

34

Само питам

преди 5 години

Големи ярки примери . ОБАЧЕ, да попитам тогава имало ли е етническа толерантност... глобализъм .... политици с меки китки .... държавници - еврейски марионетки ... и народ превърнал вярата си в позьорство и фалш .Нотр Дам вече никога няма да бъде същия, за жалост .

33

Анонимен

преди 5 години

До Трoлове ЕврейскиТвоята родина Русия ще се разпадне за втори път в рамките на 30г., а за Запада има кой да мисли. България винаги си е била тук, в Европа, далеч от азиатските oрди на които служиш. Пий си хапчетата да не направиш някоя беля от жлъч. Между другото Мaсква е града с най-много мюсюлмани в Европа.

32

Тролове Еврейски

преди 5 години

и да триете и да не триете нищо не се променяцелия исламски всят ви се смее и ви презира защото показахте колко сте слаби и жалкисега ще ви залее вълна от исламски терор и не само в европаи колониите си ще загубите западната ви толерастка цивилизация се състоя благодарение на глупостта и алчността на искукалите 100 годишни водачи на еврейските кланове които управляват западна европа от столетия а нашето тъпо държавенце пак се оказа на страната на губещите .....

31

Жалкия Геронтофил

преди 5 години

и пасивен хомосексуалист Макрон може да се прави че катедралата сама е изгоряла обаче това не променя нищоцелия исламски свят разбра колко слаб, нищожен и жалук е западасега ще ви залее вълна от исламски терор, скоро цялата ви *** толерастка западна цивилизация ще падне и ще ви помохамеданчат всичките

30

Ха-ха

преди 5 години

Френска работа. И черквата си не могат да изгорят. На времето Гошо Тарабата подпали Райхстага и мани дето не можаха да го осъдят, ами след време успя да я съсипе тая нашата /не неговата/ държава!

29

Анонимен

преди 5 години

Сега този тежък случай, който е привлякъл вниманието на цяла Европа и цял свят върху Франция. Но всичко е лицемерно, дори и съчувствията. И най- лошото е, че никога, никога западняците НЕ съчувствали и НЕ са помогнали на източно - правосланвите гърци, българи, сърби...Къде беше светът и Европа, когато Константинопол, Византия, България, Сърбия паднаха под турско иго? Къде беше Европа, когато латиняни и турци са съсипвали византийски величествени църкви, включ. и Света София и Хора?

28

Анонимен

преди 5 години

Къде бяха западняците римо-католици и другите европейци, когато турците са клали невинни българи, и по нашите свещени Български земи са били унищожавани и запалвани Български Православни манастири и църкви?Хубаво е българите да дават ВСЕКИ МЕСЕЦ част от заплатите си за БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВОСЛАВНИ ЦЪРКВИ И МАНАСТИРИ. Вместо да се дават ИЗЛИШНИ пари за цигари, алкохол , дрога и бо.клуци, по- добре е българите да дават ЧАСТ от заплатите си за Българщината - за българските църкви, манастири, читалища

27

Анонимен

преди 5 години

Това определено е лоша новина - за Франция и за всички християни, независимо Православни или римо- католици. НО мисля, че не трябва да се прекалява със съчувствията, защото повечето НЕ са истински и не са от сърце. Французите няма да стоят безразлично и ще направят нещо за възстановяването на техния храм - Нотр Дам. Редно е ние, българите, да заделяме ВСЕКИ МЕСЕЦ част от нашите ( макар и скромни) заплати за БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВОСЛАВНИ ЦЪРКВИ И МАНАСТИРИ и БЪЛГАРСКИ ИСТОРИЧЕСКИ ВЕЛИЧИЯ.

26

Анонимен

преди 5 години

Къде бяха западняците римо-католици и другите европейци, когато турците са клали невинни българи, и по нашитесвещени Български земи са били унищожавани и запалвани Български Православни манастири и църкви?Хубаво е българите да дават ВСЕКИ МЕСЕЦ част от заплатите си за БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВОСЛАВНИ ЦЪРКВИ И МАНАСТИРИ. Вместо да се дават ИЗЛИШНИ пари за цигари, алкохол , дрога и бо.клуци, по- добре е българите да дават ЧАСТ от заплатите си за Българщината - за българските църквки, манастири, читалища

25

Анонимен

преди 5 години

Сега този тежък случай е привлякъл вниманието на цяла Европа и цял свят върху Франция. Но всичко е лицемерно, дори и съчувствията. И най- лошото е, че никой, никой от западняците НЕ са съчувствла и НЕ са помогнали на източно - правосланвите гърци, българи, сърби...Къде беше светът и Европа, когато Константинопол падна под турско иго? Къде беше Европа, когато латиняни и турци са съсипвали византийски величествени църкви, включ. и Света София и Хора?

24

Анонимен

преди 5 години

Това определено е лоша новина - за Франция и за всички християни, независимо Правосланви или католици. НО мисля, че не трябва да се прекалява със съчувствията, защото повечето НЕ са истински и не са от сърце. Французите няма да стоят безразлично и ще направят нещо за възстановяването на техния храм - Нотр Дам. Редно е ние, българите, да заделяме ВСЕКИ МЕСЕЦ част от нашите ( макар и скромни) заплати за БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВОСЛАВНИ ЦЪРКВИ И МАНАСТИРИ и БЪЛГАРСКИ ИСТОРИЧЕСКИ ВЕЛИЧИЯ.

23

Анонимен

преди 5 години

това е просто една сграда,ще я има пак, но няма да е автентична,нищо кой знае какво не е станало

22

Страхил

преди 5 години

Хора, разберете ! Дори нещо да се възстанови, то това няма да е автентично и оригинално. Едно е да влезеш в катедрала на 8 века, друго е в нещо реконструирано оня ден. Не е едно и също. Възстановка и реконструкция не е оригинал. Просто не е същото.

21

Airborne

преди 5 години

Фрауенкирхе е една изкуствения, каквато скоро ще се превърне и Нотр Дам. Автентичността е безвъзвратно изгубена. Особенно след изхвърлянията на Макарона как искал до 5 години да я реставрират ми става ясно колко набързо ще претупат работата. Специално немците сами са си виновни, да не са започвали две световни войни и да не са пекли хора в пещи. После ревът, че ги сравниха със земята. Ами всяко действие си има съответното по сила противодействие.

20

Анонимен

преди 5 години

Муслитата бърза да се радват! Днес дарихме с жена ми 250 евро за Нотр Дам. Още по-лесно ще даря за 100 кг. ТНТ. Има доста джамии за бутане... И тикви за .....

19

kukla

преди 5 години

Авторът добре се е постарал да потърси сравнителни случаи. Само че другите църкви са съборени по време на война, на хаос. А тук уж става въпрос за време на тържество на Макроновата политика, за майсторско обновяване на тая църква, пък видиш ли вековната гордост на Париж за няколко часа беше унищожена. И веднага Макрон се радва че за 5 годишни ще я възстанови. Нищо сериозно не е станало. Просто нови пари за някои близки фирми. Или за подарък на новите жители на Париж - мюсюлманите.

18

Анонимен

преди 5 години

До над пушекаКакво значение има? Всички знаем какво е.