15

Анонимен

преди 5 години

... говорим/, се искат още неща. Които са свързани с умствения багаж и знанието за работите като цяло. Говоря ти за преки наблюдения, не за четено-измислено-чуто.Така че хайде със здраве.

14

Анонимен

преди 5 години

Радвам се, че се заформи някакъв разговор. Виждам, че имаш мнение по въпроса. Кой крив, кой прав - все тая, такива спорове обикновено са полезни и за двете страни. С удоволствие бих го провел този разговор и на живо. От това, което си написал стигам до извода, че влагаме различен смисъл в понятието "философия". Ще го кажа по друг начин - хората, дето го карат само на талант и физика, стигат до един своеобразен таван бързо. От там нататък, за да продължат още напред /дори за чист спорт да ....

13

Анонимен

преди 5 години

До АнонименТи не си ненормален, а аз съм прав. Обвиняваш ме в маниакално разстройство. Започна с "историческите и философски страни"! Как да възприеме един нормален човек това? Всички каратисти ми говорят за Бушидо и подобни дивотии, а някой дори стигат до "откриване на аза" ... И нима в "спортните версии" няма "Пласирането. Тайминга. Чувството за дистанция. Изместването от линията на атаката." ? Или съм объркал нещо? Качи се на ринга и ми кажи, че тея работи ги няма. МОЛЯ ТЕ!

12

Анонимен

преди 5 години

"Не сравнявай родната казарма с редовна и обучена войска."Не сравнявай някакви войници, които тренират преимуществено с оръжие от всякакъв вид, с хора, които тренират БЕЗ оръжие същото количество време.

11

Анонимен

преди 5 години

"За никаква философия не става върпос"Ти под философия какво разбираш? Дрънканици на скъсал с действителността празноглавец?Генерирането на сила в удара почива на емпирични и ФИЛОСОФСКИ принципи. Пласирането. Тайминга. Чувството за дистанция. Изместването от линията на атаката. Ако щеш, психофизическата подготовка. Само с блъскане не става. Пълно е с катили, но изключителните бойци са малко. Защо? Талант+тренировки + треньор/учител/. С прости хора не се случва.

10

Анонимен

преди 5 години

До АнонименИ кажи ми за "принципите" в бокса, че ми се губят! Треньорът на Конър го каза - На ригна се биеш за пари. Ако някой се бие за нещо друго, значи трябва, да си поговорим.

9

Анонимен

преди 5 години

До 8 Не сравнявай родната казарма с редовна и обучена войска. "Бойната му интелигентност е на високо ниво, далеч не е чиста сила и агресия, както повечето хора го възприемат."Теди Атлас, който е асистирал с тернировките на Майк го каза - "Таланта му и физическатите му способности са поразителни" и "Талантът му е толкова изключителен, че нищо друго не е било тествано ..." И това е критика, към човекът Тайсън. За никаква философия не става върпос на ринга - талант и тренировка.

8

Анонимен

преди 5 години

"което да се позлва в армиите"В армиите всичко е съобразено с основна цел масовост и простота. Равнището е трагично ниско и няма как да е друго. А и там трябва да стрелят и да боравят с техника, ръкопашния бой им е последната грижа.

7

Анонимен

преди 5 години

"Едно историко философско бойно изкувство няма"Ти ако си мислиш, че има дори едно бойно изкуство /дори бокса/ което да не почива на някакви принципи, си в дълбока заблуда. Майк Тайсън /понеже го споменаваш/ е трениран от изключителни хора с дълбоки познания. Направи си проучване, ако не вярваш. Бойната му интелигентност е на високо ниво, далеч не е чиста сила и агресия, както повечето хора го възприемат.Кунг-фу хореографите са го обърнали на печалба, оттам и лошата слава.

6

Анонимен

преди 5 години

"На историческите и философски страни изобщо не се обръща внимание."Едно историко философско бойно изкувство няма, което да се позлва в армиите по света, поне не в руските, американските и повечето европейски, с които аз съм запознат. Защо? Защото Кунг-фусматагориите, ако са били позлвани за бой, след години са закърнели до гимнастика и общи приказки. "Концентрирай си чи-то". А отсреща ти, един като Железния Майк ще си концентрира юмрука и ще ти отнесе главата, барабар с чи-то :)

5

едно време

преди 5 години

и сега също , побойниците си остават побойници. Приложението на бойните умения без и с хладно оръжие са в няколко направления- полиция, военни, охранители... и за жалост бандитизъм/престъпници.Човек няма влечение и нужда от побоища, скандали и конфликти. Това е осъзнато от аристократите и решението са били дуели с оръжие до първа кръв. Постепенно изсродите се замогват и променят правилата - до смърт с всички средства. Удари, мушкане, сечене, разстрел.Прескочете директно на 22LR или .45 LONG COLT

4

Анонимен

преди 5 години

Голям хейт, голямо нещо ...

3

Анонимен

преди 5 години

Съгласен съм. Развиват и рефлексите. Особено срещу възрастни жени!

2

Street fighter

преди 5 години

Спортните версии на бойните изкуства имат доста ограничения. На историческите и философски страни изобщо не се обръща внимание. В този смисъл задълбоченото изучаване на бойно изкуство цели постигане на умения за избягване на конфликтни ситуации, а не активно участие в такива.В "реалния" живот няма строго определени правила и не се присъждат точки. "Фаталните" удари са почти невъзможни, защото се носят протектори на торса, а удари по главата са забранени. И все пак първенствата са много забавни!

1

Ега ти

преди 5 години

И философията!Бой по кратуната и на 60 г.-Алцхаймер!Карай да е весело!Така и така изчезваме ,като нация!Има ли значение как!