21

Обичам Франция

преди 5 години

Няма по-велика страна от Франция и по-велика Катедрала от Дамата на Париж! Скоро тя отново ще сияе над Града на Любовта и Светлината!

20

Анонимен

преди 5 години

Някои хора отказват да разберат, че Париж е люлка и център на цивилизацията и като такъв е световен мегаполис. Франция е империя - велика, могъща, развита и просперираща държава! Като такава тя е притегателен център за хора от цял свят и неслучайно е най-посещаваната страна на земното кълбо! Това е културната столица на света! Имат си всичко! Иначе очевидно става въпрос за инцидент. Но така или иначе Нотр Дам ще бъде реставрирана и отново ще блести в сърцето на великата френска цивилизация!

19

Анонимен

преди 5 години

До Силвия"Към момента за възстановяването на Нотр Дам се знае единствено че ще бъде завършено преди ремонта на Графа."---... Въпреки бонификацията от една година, дадена на "Графа". :)

18

Силвия

преди 5 години

Към момента за възстановяването на Нотр Дам се знае единствено че ще бъде завършено преди ремонта на Графа.

17

Анонимен

преди 5 години

Удивително е как хипи-либерастите са успели и в този случай да намесят Тръмп, естествено в типично техен стил да го наплюят с набързо съчинена история. Иначе днешната хипи-гей ливщина няма аналог, голямата драма, някаква си катедрала, сега с едно голямо реване ще я издигнем отново. Всъщност на хипи-либерастите не им е важен католическия храм, а че бил цитирам "готическо бижу", разбира се заплахата от лошите консерватори е големия проблем.

16

Анонимен

преди 5 години

Френска измама! На снимката много добре се вижда че само покрива е изгорял, вътрешноста на катедралата не е засегната, дори пейките са невредими! Палежа е умишлен, запален е от самите французи, които ще прибират освен застраховките и над милиард евро от дарения!

15

Анонимен

преди 5 години

Ако имаше бог първо от църквата щеше да почне... Пък може и да е почнал вече.

14

Анонимен

преди 5 години

До Алжира, има такава технология ! Прави се огромно минаре, като стария покрив остава вътре...няма да се вижда..По този начин минарето става голямо, ще се вижда отдалеч и могат да сипоканят още ислямчета......

13

Анонимен

преди 5 години

Те ислямистите знаеш ли колко почитат да ионализма и просвещението и вашият ред ще дойде .

12

Анонимен

преди 5 години

Днешната цивилизация е факт благодарение на Рационализма и Просвещението.Това не бива да се забравя от никого. Най-вече от фанатиците!

11

Анонимен

преди 5 години

През 2017г. във Франция е имало 8 милиона мюсюлмани, като 100 000 от тях са помохамеданчили се французи. Франция е страната с най-голям брой мюсюлмани в Западния свят, съставляващи около 13% от населението. За какво са им църкви и катедрали? Французите вече са избрали своя път, като гласуваха за бaбоеба. Скъсване с останките от католицизма във Франция и прогресивна ислямизация. Процеса е абсолютно необратим. Властите изнемогват да строят джамии за правовернине, които се молят по улиците.

10

Анонимен

преди 5 години

Статията само доказва ,че пожарът е бил абсолютно подготвен предварително с определена от замислилите го неолиберали цел .

9

Алжира

преди 5 години

Как да вдигнем минарета, ако не бутнем стария покрив. Няма такава технология

8

Анонимен

преди 5 години

До АнонименАнгличаните мъдро се отделиха от католицизма и си създадоха собствена църква, далеч от лапите на педофилите-еретици. Да се твърди, че Франция е католическа страна е нелепо защото от революцията насам официалната доктрина е атеизма. Истинските католици във Франция, които редовно ходят на църква са под 10%. Преди революцията са били 99.9% Най-практикуваната религия във Францистан е исляма.

7

Анонимен

преди 5 години

Католическите богослужители имат много грехове като най-големия според мен лично е гаврата с деца. Католическите богослужители произвеждат гейове и лесбийки, но на това никой не обръща внимание.

6

реалист

преди 5 години

В пожара не само има урок, по скоро предупреждение, защото пожара показа на показ лицемерието на европейските страни. За камъни и рисунки се скърби повече от загубата на един човешки живот. За няколко дни се събраха 700 мил ЕВРА за сградата, а колко пари се събраха от ЕВропа за лечението на болните ни деца е България, за селата удавени от потоп? О лев. Това е европейското ни "семейство", "ценности". Политиците ни използват подобни случки за трупат дивиденти, но не скърбят истински.

5

Анонимен

преди 5 години

"Защо нито един имам или мюфтия или друг подобен брадат терорист не изказа съболезнования ?"Не са лицемерни :)))

4

Анонимен

преди 5 години

Защо нито един имам или мюфтия или друг подобен брадат терорист не изказа съболезнования ?

3

Анонимен

преди 5 години

От френската революция насам християнството е репресирано във Франция. Стотици църкви се разрушават, а на тяхно място се строят джамии. През последните десетилетия във Франция са построени над 2000 джамии и са планирани стотици нови. Всяка година има над 1000 случая на вандализъм над християнски църкви. Какви християни са тези криптокомунисти? Псевдохристияни. Люлка на разврата. Политиците им се надпреварват да казват колко бързо ще ремонтират нотр дам, но не от християнски подбуди, а за пиар.

2

Марокото

преди 5 години

За кво им е катедрала в Париж?