58

Велика Франция

преди 5 години

До Аман от драми и AirborneФранцузите са си е добре. Имат едни от най-високите заплати в света, най-кратката работна седмица, ниска пенсионна възраст, най-доброто здравеопазване, НАЙ-ВИСОКАТО РАЖДАЕМОСТ В ЕВРОПА - по-висока от тази на САЩ/UK. Франция е велика нация и люлка на цивилизацията. Франция ще възстанови съкровището си! Тревожи се за краварите, които бачкат денонощно-роби без живот, управлявани от олигархия. Между другото черните в Сащ са 60 милиона, а латиносите - 70 милиона.

57

Vive la France!

преди 5 години

Някои хора отказват да разберат, че Париж е люлка и център на цивилизацията и като такъв е световен мегаполис. Франция е империя - велика, могъща, развита и просперираща държава! Като такава тя е притегателен център за хора от цял свят и неслучайно е най-посещаваната страна на земното кълбо! Това е културната столица на света! Има си всичко! Иначе очевидно става въпрос за инцидент. Но така или иначе Нотр Дам ще бъде реставрирана и отново ще блести в сърцето на великата френска цивилизация!

56

Софииски шоп

преди 5 години

Абе да я бутнат и да дигнат една свестна джамия,а скивай колко шабаби има у франция?!

55

Airborne

преди 5 години

Ако искате да видите бъдещето на Франция си пуснете някой мач и гледайте по време на химните 11-те африканчета представляващи страната - първия африкански световен шампион. После разгледайте останките от Нотр Дам и пребройте (ако можете) колко джамии има във Франция. Саркози неслучайно иска франсетата да учат арабски, а макрон се гушка и си прави селфита с тъмни момчета от Африка. Подготвят ги.

54

Анонимен

преди 5 години

Някой тук се изказват неподготвени,, Франция била в демографски колапс"!!! Няма такова нещо, милиони нови французойки от афро-азиатки пройзход раждат бебчета за Франция.

53

Сата НАТО

преди 5 години

Готов съм и имам желание да им даря 1000 евро за реставрация, но при едно условие: Руски реставратори НЕ!Български реставратори НЕ!Който иска, да помогне с пари, а не да си вре гагата и да пробутва агенти, вредители, крадци на артефакти или просто да си командирова протежетата в Париж на държавни разноски.

52

Аман от драми

преди 5 години

Да не говоря за поругаването на гроба на Де Гол, все едно някой да строши Паметника Левски. Около църкви и синагоги патрулират военни с автомати. Преди месеци имаше опит на араби да взривят Нотр Дам, но ги хванаха навреме. Сега не успяха. Супер романтична атмосфера за коконите да се разхождат под дулата на автомати и бетонни стени. Не ми се мисли какво ще става на олимпийските игри в Париж. По-добре да се проведът другаде защото франсетата няма да могат да осигурят сигурностна на атлетите.

51

БСП-хуманисти

преди 5 години

Искаме ЦК на БСП да изпратим пари за възстановяване на катедралата !!! НИЕ СМЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИ !!!

50

Анонимен

преди 5 години

Тези изказвания за 30-40г.реставрация, и милиарди евро разходи въобще не се вързват с реалностите в стройтелството! Най-високата сграда /828метра/в света,, Бурж Халифа" бе построена за 10год. за 1,5млрда долара! Явно франсетата доста ще доят доноорите си!

49

Анонимен

преди 5 години

Франция е една от малкото държави, които имат добра демография.

48

Анонимен

преди 5 години

Почвайте да строите с винкели и еталбонд, кви са тия дъбове и олово...

47

Анонимен

преди 5 години

Навсякъде пишат 5г но нашите за да са интересни веднага надцакват. Важното е да има паника.

46

Анонимен

преди 5 години

Имайте предвид, че Нотр Дам съществува 800 години, представете си колко века са това-Доста т.по изказване...

45

Аман от драми

преди 5 години

Нито са бяла държава, нито са силни (не сме 19в. - правят се на мъже само на такива като България, но пред САЩ, Китай, Индия са джуджета). Нито катедралата може да си върне предишния облик. Пожара е допуснат не на последно място от немърливост. В Лувъра е същата история, всеки може да отиде и да пипа картини на по 200 години. По паркета стъпват и го драскат. Не могат да си опазят културата защото са немърливи и деградирали. По същия начин допуснаха вандали да строшат марианата. Меки китки.

44

Гледна точка

преди 5 години

Глупости, то ако е за 30 години въобще да не го почват! До 30 години я камилата я камиларя!5 максимум 7-8 години (при френските възможности) е реалистичен срок. Само до сега са събрани един милиард евро.

43

Абдулазис Ал Сауд

преди 5 години

От скоро живея в Париж и имам предложение, което много хора тук споделят. Тази катедрала наистина може да се превърне в бижу, ако й бъдат добавени четири минарета и ислямски символи. Това ще привлече милиони туристи от ислямския свят на поклонение. Иншалля!

42

Шабан Шаулич

преди 5 години

Терористичен акт е !!!

41

бай ганю

преди 5 години

в типично френски стил няма да я свършат никва и след 100 годновата визия на катедралата ще бъде със добавено за векове напред скелевъпреки огроните налични средства проекта ще се провлачи много дълго

40

Не!

преди 5 години

И неолиберализмът и политкоректноста са на командно дишане, спокойно, вижда му се края. И националният им отбор ще побелее, не ги мислете ;)

39

Анонимен

преди 5 години

Ако Будата се заеме сериозно може и за една година да стане! Само да му кажат,че ще му дадат лентата да среже на откриването!