59

Vive la France

преди 5 години

Защо не са използвали самолети? Защото не са сенилни мaлоумници като Тръмп. Ако излеят тонове вода върху Катедралата има огромна опасност да не издържи и да се срути. Франция е велика, Франция е цивилизация, Франция е майката на хуманизма и на просвещението, Франция е туптящото сърце на Европа. Сигурен съм, че ще възстановят Великата Катедрала и ще я направят за чудо и приказ! Бог я спаси от тотално унищожение, спаси и реликвите! На петлите не са им притрябвали краварски съвети!

58

Духът на времето

преди 5 години

Един човек ми каза някога: Когато живееш живота си мисли с тридесет години напред. После се поправи и ми каза: Излъгах те ... трябва да мислиш с векове напред. Тук идва вече нещо друго, всички реват, че видиш ли 800 години история били изгорели ... големият въпрос, който аз бих задал е следният ... а какво се случи през тези 800 години? Две световни войни, сто годишни войни, робство ... .. край със средновековието стъпка по стъпка, край с тези примитивни вярвания, край с тези големи лъжи ...

57

Духът на времето

преди 5 години

Още по-*** е да се вярва, че тази пропаганда е невинна и безвредна. Напротив унищожителна е за човешката психология, човешкото мислене, светската държава и най-вече упостошителна е за бъдещето за което може и да не ви пука, но ще се случи и основният проблем е, че именно в нашите ръце е какво да бъде то ... лично аз мисля, че през последните 30 години тук се извършиха толкова глупости, че бих предупредил само да внимавете в ръцете на какви хора оставяте това да се реши ... не и в религиозни.

56

Духът на времето

преди 5 години

https://youtube/watch?v=pTbIu8Zeqp0 Та за религията ... крайно време е човечеството да се вземе в ръце. Първо няма исторически данни за Христос преди втори век. Второ даже и да е имало такава историческа личност, то той е бил един от няколкото хиляди разпънати за щяло и за не щяло от римляните поддържащи империята си. Как точно този образ на вечно добрият разпънат мъченик трябва да бъде почитан като богочовек и да го използват срещу всеки свободомислещ човек за мен е ясно ...

55

Анонимен

преди 5 години

Един вакуумен заряд щеше да потуши пожара.

54

Звонимир Йованович

преди 5 години

Тръмп рита за да изравни търговските баланси.Не може държави като германиика и чайна само да крадат американският народ.Ще си плащат за масрафа.

53

1

преди 5 години

Този покрив няма гасене, ако ще и космически кораб да бяха пратили! Този дървен материал в комбинация с толкова години натрупвана гълъбова тор и сухи като барут не се гасят лесно при развит пожар. Хеликоптер, щеше да мие покрива, а отдолу да гори.

52

Кратун

преди 5 години

До МошеБай Дончо нарита малкото приятели на Америка и се скара с другата половина от света, която все още не мразеше САЩ. Просперитетът на Бай Дончо е на принципа "след мен и потоп". Може икономиката да се въздига в момента, но това е като помпане със стероиди.

51

Моше

преди 5 години

Тръмп си върши чудесно работата Американската икономика е във възход за разлика от Микрон.Просто Тръмп има избухлив нрав и се дразни когато се пипа с кадифени ръкавици за разлика от французите които клякат на всеки който мине.

50

Кратун

преди 5 години

Ми да бехме треснали една вакуумна бомба, а? Сичко щеше одма да се угаси. Бай Дончо като наш Бойко - разбирач по всичко, само не и и по това, за което е сложен да върши. Не е работата да удавиш всичко във вода, а да опазиш колкото може повече от това, което не е изгоряло още. Докато онези са гасяли отвън, ония вътре са изнасяли каквото са могли. Органът е оцелял, съкровишницата на катедралата, някои стъклописи.

49

Моше

преди 5 години

Не ми говорете за някакви които се прехласват пред африканско и арабско "изкуство" цяла зала има в Лувъра на тия.Какво изкуство могат да имат африканските макаци?!

48

Факт!

преди 5 години

Една част от покрива и да падне по-добре от цялата катедрала а че пилота може да контролира колко вода да вземе е повече от сигурно.Между другото имаше един вариант на Ка-32 с водно оръдие направено за гасене на небостъргачи.

47

Боби

преди 5 години

До Камънак"Тоя френски "експерт" що е т.п мое ли да обясни.Има канадски кофи Бамби Бъкет за хеликоптери тва се закача отдолу не се пълни догоре и се действа над огъня.Френски кр.тени!"Диванни експертеТеб ти казват че ако сложиш на покрива на полуизгорялата сграда тон и половина вода за 5-10сек (няма да може да се оттече) самия покрив ще се срути.Ще кажеш ще слагат по 500л вода!Е как бре Експерте в Бомб Баскета ще налееш 1/3 от обема? Пилота ще слезе да мери водата която се взема от реката

46

Факт!

преди 5 години

Между другото французите като влезнат в софииският Археологическк музеи и Историческия гледат с отворени уста.

45

Анонимен

преди 5 години

Айде стига вече с тая Франция, какво ни интересува нас??

44

Анонимен

преди 5 години

Вриме е да се усъвършенстват цистерните носени от хеликоптери, като се монтират разпръскватели в долната част. Идва и времето на дроновете при гасенето на пожари и други спасителни операции !Надявам се Нотр Дам да е последната трагедия от този род.

43

Анонимен

преди 5 години

Няма по прst човек от тръмп , пак се изказа неподготвен

42

Джизъса

преди 5 години

Франция се харесва на ромите турците и комунистите.Това е таргет групата рядко българи ходят там с изключение на някои леки жени искащи нещо по тъмно на които не им се живее в Африка.Само се чудя защо такива субекти киснат в Български фору френски няма ли или едва връзват изречение макар че живеят там от 20 години.

41

Johnny Cage

преди 5 години

Имат високи заплати, но не забравяйте че имат и най-високите данъци в света. Бил съм в Париж, успях да видя Нотр Дам.. кичозни сгради и монументи и мултикултуризъм. Това е Париж най-общо казано. За всеки случай носете бронежилетка ;) Айфеловата кула ми се стори грозотия, но като се качиш на нея се разкрива красива гледка над града.

40

Анонимен

преди 5 години

Не ми хвалете страна, чийто граждани чупят и палят националните си светини. Не ми говорете че такава страна е уредена. Никой не протестира да му вадят очите с гумени куршуми от хубав живот. И то от месеци. Тия хора са отчаяни, нямат пари за бензин да отидат на работа. Каква уредена страна е тази *** бе.