12

Je suis Notre-Dame

преди 5 години

Има провидение! Дни преди да изгори кулата са били свалени заобикалящите я статуи за реставрация! Спасени са също реликвите, включително венеца с който е бил разпнат Христос, пирон с който е бил прикован, както и самия кръст! Двете големи кули също са спасени, заедно с камбаните, органът, гигантските стъклописи, големия кръст и т.н. Бог е с Франция и бди над Notre-Dame! Гърбушкото от романа на Юго е някъде там и е жив! Vive la France!

11

като по 3 чудеса

преди 5 години

Олтарът е спасен, защото огнеборците са направили жива верига да го запазят, а кръста защото е златен- златото се разтапя при над 1000 градуса целзии, а пожар на база дърво гори на 600 градуса макс. Нищо чудно няма.

10

Анонимен

преди 5 години

Градоначалник е шефът на полицията в града. Кмет е нещо друго. Не се научихте. Другото любимо ми е джигит.

9

БГ франсе

преди 5 години

един фас и край

8

Анонимен

преди 5 години

Ходил съм 4-5 пъти в Париж, това нещо никога не ме е привлякло та да вляза и разгледам по-обстойно. Изгоря и сега ме хвана яд, че съм пропуснал.

7

Анонимен

преди 5 години

Все пак добри новини.Пита се обаче защо президент радев мълчи, какво ще измучи? Призовавам рапона да си даде годишната заплата за възстановителни дейности като мъж, а не да прави коремни пред камерите.Иначе Оставка!

6

Гледна точка

преди 5 години

Слава Богу, най-важните християнскиСлава Богу, най-важните ХРИСТИЯНСКИ ценности са оцелели.Може да се разглежда двуяко! Ценности на катедралата, а що се отнася до християнските ценности, тях никакъв пожар или бедствие не може да ги унищожи! Мир, любов, доброта, смирение... - т.ест. те са непреходни и това трябва да радва и крепи нашите сърца!

5

Анонимен

преди 5 години

Мантията и долните *** на крал Луи също са се запазили това е безценно. Путино питеците и врагове на католицизма нека си вият от злоба.

4

Анонимен

преди 5 години

Ценностите в човешките души ги няма вече. Това е страшното! Всичко друго е прах и тлен...

3

Анонимен

преди 5 години

Въобще не е случайно, че точно те са оцелели. Бог пази символите си. И е време, най-накрая, човечеството да се смири пред Спасителя и да се покае за начина, по който живее. Защото съдът на Господа май тепърва почва. И няма да е само за франсетата. Четох, че парижани били на колене, молейки се, като гледали пожара.

2

Анонимен

преди 5 години

Важното е, че кръстът е цял, другото може да пропадне. Цяла катедрала можем да направим със скулптурите и всичко ама един кръст не можем да направим. Също е много важно и някоя пейка ако има запазена цяла в градината.

1

Елена

преди 5 години

Слава Богу, най-важните християнски ценности са оцелели.