24

Анонимен

преди 5 години

Това турците ще нарекат уйдурма.След апартаментгейт на някои вече не им харесва ЗДОИ-закон за достъп до обществена информация.

23

Анонимен

преди 5 години

До ДртПрчДругарю Възрастен Козел, като не ви харесва сегашния закон, свържете се с депутата, който сте вкарали в парламента, и искайте промяна тази информация да се заплаща.В момента тя би трябвало да се предоставя безплатно. Че директорите явно не стават за това, се вижда от статията.

22

Анонимен

преди 5 години

Управител на частна фирма съм и мен ме осъдиха по същият начин, чрез измама на физическо лице за сумата от 4000 лв.

21

Анонимен

преди 5 години

Тази схема как тъй изведнъж се появи?Явно на някои не им харесва закона и нарочно са започнали да атакуват училища в определени области,за да злоупотребят не толкова за парите,а за да бъде променен закона,който се отнася не само за училищата!

20

123

преди 5 години

Директорите вземат комисионни от шивашките фирми произвеждащи униформи за учениците

19

Анонимен

преди 5 години

ДДиректорите се назначават от съответните РУО срещу някакви обещания- иначе остава необясним факт, че това са в по-голямата част хора неграмотни, без познаване на езици, сдобили се с някаква педагогическа квалификация за месеца, самите те неподготвени по собствената си специалност с печални дипломи за завършено висше образование с успех между 3 и 4 и т.н. Само в София случаите са доста..... В самите РУО-та служителите не блестят с особени познания. И все не са в кабинетите- били на ревизия.

18

Анонимен

преди 5 години

директорите на училища какви пари точат само....

17

Бг даскалки

преди 5 години

Да ги спускат от дела. По-глупави, нагли и прости хора от БГ даскалките и директориите няма. Това е из. мет

16

демокрадци

преди 5 години

Я опитай да говориш с Радев или Нинова. Нали всеки е избирател а те са избирани и подчинени. Никой не ти отговаря или след много мъка отговора е че са изключително заети.

15

Анонимен

преди 5 години

Директорът на училището, като всеки ръководител на звено си има отговорности и получава заплата за това, вкл. и да изпълнява действащите закони на държавата. Няма какво да обвинява други за несвършената от самия него работа. Да е чел закона, да го е изпълнил. Трябва той да бъде санкциониран, че заради собственото му незнание училището, което ръководи, плаща съдебни такси и разноски по дела по ЗДОИ. Даскал, поп, лекар - всеки е длъжен да спазва законите на държавата.

14

Анонимен

преди 5 години

Защо да са недобросъвестни лицата? Ако иска достъп до обществена информация и училището е субект, който създава и/или съхранява такава и тя не е защитена от закона, то е длъжно да я предостави. Законите важат за всички, дори и за необичащите да четат и пишат директори и учители.

13

Стамат

преди 5 години

И за чий му е на Василчо от Владая информация ко стаа у Пазарджишко? Явно е за далавера. И кой го е светнал така да ни щави?

12

Анонимен

преди 5 години

В училищата става същата корупция и шуробаджанащина като във всички държавни институции.

11

школото

преди 5 години

Тоест: директорите не си вършат работата, за която са задължени по закон и се жалват да им разхлабят закона за да не вършат повече работа.

10

ДртПрч

преди 5 години

Да му отговорят след заплащане на административна такса от да кажем 20 лв! След като се получи копие от банковото бордеро, може и по ел. поща, да бъде предоставена такава инфирмация. Таксата е необходима, защото за тази дейност ще бъде ангажиран човешки ресурс от работното време на директора, счетоводителя, специалиста по човешки ресурси и т.н. Ценоразписът да се обяви на сайта на училището!

9

Анонимен

преди 5 години

Българска работа срама нямате ей А...лии

8

Анонимен

преди 5 години

По този повод ще променят така закона, че да не се отговаря на граждани за съществени неща

7

майна

преди 5 години

До zeusТъпото е ,че глобите се плащат от парите на училището! Ако се плащаха от джоба на директора щяха да си гледат работата отлично.

6

Анонимен

преди 5 години

Тоя първо да прочете закона за електронния документ, преди да мрънка за печати, подписи и т.н.Писмото на снимката не е анонимно и си има всичките реквизити.После да се научи да спазва законите, като се научи да отговаря в срок (което явно не може) или да се научи да ползва електронна поща (което май не иска).

5

cinik

преди 5 години

To не стига ,че самите директори в комбина със счетоводителите крадат като за последно, та и външни крадци са отворили уста да лапнат детските пари.... Или те директорите затова реват, заради конкуренцията ! Познавам поне пет счетоводителя в училище със заплати от около 2000 лева ???? От какъв зор директорите им дават такива заплати ? По-големи от учителските и от заместник-директори, ами много просто -прикриват кражбите на директорите или делят :)