34

Дедо

преди 5 години

Сега като докараме още 8 фъ-16 директно сме на 3-4 място

33

Тинев

преди 5 години

Тая шия не ще да е от туршия!Овенен без гуша да сте виждали!Лапат - яко .......

32

Анонимен

преди 5 години

Християнството докара България до просешка тояга. Насила наложено, избило хиляди хора от аристокрацията, почернило населението. Заради него българското население е деморализирано и демотивирано, управлението при следващите владетели е лошо и България пада под Византийско робство не след дълго. И дори и до днес, е пълно с хора, които християнското им възпитание ги е научило само да мразят, нямат нищо съзидателно в характера си, а само говорят за клaнета, прогонвания, правят гнyсна пропаганда.

31

шматка

преди 5 години

Да сравняваш военната мощ по % от БВП си е доста ***.ПримерБг с 60млрд евро БВП и 2% за отбпана са си 1,2млрдЧехия с 300млрд БВП.и 0;5% за отбрана са 1,5млрдЕ кой отделя повече

30

Ген Аякс Пападопулос

преди 5 години

Гърция ще ви пази небето, както правим на ФИРОМ и Черна Гура, но за сметка на това ще се пишете гърци, и ще станете част от Гърция. И почвайте да говорите на Великия и Древен Гръцки Език .

29

Анонимен

преди 5 години

До истинаЧервенушко, трябва да се прекръстиш на "лъжа".160 танка, 378 бронирани машини и 192 артилерийски установки.4 фрегати, 2 корвети, 1 ракетен кораб, 9 миночистачи, подводница нямаПрез първата война в Ирак 1991 г. гледа кадри какво правят допотопните Интрудъри с Т-55 и си мислех "ми то у нас е пълно с такива консерви". Съвременното въоръжение е скъпо. Естествено че бройките ще са по-малко. Но иначе си прав, да намалим пенсиите и да купим изтребители. Аз съм "ЗА"

28

Анонимен

преди 5 години

До Ха-хаТи пък какъв капацитет си по всички въпроси?

27

Д-р Исня

преди 5 години

То по разходи за инфраструктура сигурно сме на първо място в света, но инфраструктура няма. Строим външни киньефи изцяло от алуминиева дограма по европроект за половин милион. Ама като го погледнеш - все си е външен кенджефалник и то за хиляда лева!

26

Анонимен

преди 5 години

България военно немощна?! Това е силно преувеличено. Тя е военно мъртва.

25

ниманд

преди 5 години

армия имахме до 1989, сега вече няма нищо , даже и ток не можем си направи !!!!

24

Анонимен

преди 5 години

Изследване? Пълни простотии! За ОТБРАНА се ползват и офанзивни и дефанзивни средства. Ако имаш мераци да окупираш територии, да подчиняваш народи и т.н. тогава е друго и не се нарича "за отбрана".В тази връзка армиите на големите държави имат средства, България няма. Пък и от 118 държави в света, където 18 от тях са държави джуджета, излиза, че България е след половината, понеже е на 60-то място от 100. И има предимно дефанзивни средства. И самите българи се държат лошо с други българи...

23

Мухаха

преди 5 години

България е не само военно-немощна но и ***-събута . Няма армия а волнонаемници готови да побягнат ако паричките които получават спрат или намалеят. Няма поделения . Няма вещева база - всичко беше ограбено и разпродадено. Няма продоволствени запаси .... Няма оръжие а боклучави останки от подаянията на Русия....НО ИМА ОГРОМЕН РЕСУРС за крадене и за това нашите властимащи толкова се напъват . Комисионни от военни сделки.... "засекретени" разходи ..... нови заеми за въоръжаване . ЗЛАТНА МИНА .

22

Анонимен

преди 5 години

Военните харчове са възможно най-неточният индикатор за способностите на една войска. Подобни класации се правят от аматьори по аматьорски методологии, нямащи нищо общо с действителността. България във военно отношение е на нивото на повечето държави от Африка. И се отличава като единствената членка на НАТО, която няма на въоръжение безпилотни самолети (които дори ИД и ал-Кайда имат). Сами си правете изводите.

21

Хм

преди 5 години

До АнонименМоже би проблемът на украинската армия е,че най-добрите войници и офицери са руснаци....Освен това мотивацията е много зле.

20

Ха-ха

преди 5 години

Тая статистика не струва!България е тотално разкапана във военно отношение-факт!А Турция щеше да превъзхожда Англия и Франция,ако те нямаха ядрено оръжие!На практика реалната класация би трябвало да изглежда така:1.САЩ2.Русия3.Китай4.Великобритания5.Франция6.Турция7.Израел8.Индия9.Пакистан и прочееАко Турция имаше ядрено оръжие,спокойно можеше да заеме 4-тото място!Индия и Пакистан са ядрени,обаче като организация и боеспособност са много зле.

19

Анонимен

преди 5 години

Абе да не сме скрили някоя ядрена бойна глава някъде? Или пък да отчели възможността горивото на АЕЦ Козлодуй да се преправя лесно за ядрени бомби?

18

Анонимен

преди 5 години

В този ред на мисли, фактът че Украйна е на 29-то място в света и е с по-силна армия от нас не им помогна особено много 2015-та при Дебалцево (и преди това на други места).

17

Анонимен

преди 5 години

"България изпреварва държави като .. Австрия..." това звучи нереално, некой яко е объркал сметките и ни е добавил една-две нули без да иска

16

Анонимен

преди 5 години

Ако някой ни нападне ще му покажем документите по разходите за отбраната и той ще се върне.

15

До 14

преди 5 години

Прав сте, но "черните полковници" в Атина идват през 1967 г. на власт чрез военен преврат, който е осъден от цяла Европа, но има подкрепата на САЩ. Тази ми беше логиката, че пред личният интерес на Британия и САЩ, останалите се задоволяват с горчивите плодове!